Ухвала
від 24.02.2021 по справі 377/649/20
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/649/20

Провадження №2/377/36/21

24 лютого 2021 року Славутицький міський суд Київської області у складі: головуючої - судді Теремецької Н.Ф., за участю секретаря судового засідання - Щуковської А.М., за відсутності учасників справи, розглядаючи у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Славутичі в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю ТАУРУС КВАДРО до ОСОБА_1 про захист ділової репутації юридичної особи та спростування недостовірної інформації, -

У С Т А Н О В И В:

До суду надійшла позовна заява, у якій позивач, посилаючись на ст. ст. 16, 270, 275, 277 ЦК України, просить:

- визнати недостовірною, такою, що принижує ділову репутацію, інформацію про Товариство з обмеженою відповідальністю ТАУРУС КВАДРО у вигляді фактичних тверджень, а саме : в принципе, если перестать платить Вам по левым договорам от исполкома, которые систематически по 300 тысяч гривен уходят из исполкома на Таурус квадро, то я думаю, нам хватит , що була поширена відповідачем в групі Подслушано Славутич в пості (статті) про сокращение персонала больницы. Родом наш))) в соціальній мережі Facebook ( www.facebook.com ) під аккаунтом ( ОСОБА_2 );

- зобов`язати відповідача спростувати не пізніше 30 (тридцяти) календарних днів, з моменту набрання рішенням суду законної сили, розповсюджену ним недостовірну інформацію аналогічним способом - шляхом розміщення резолютивної частини цього судового рішення, в групі Подслушано Славутич в пості (статті) про сокращение персонала больницы. Родом наш))) в соціальній мережі (Інтернет) Facebook ( www.facebook.com ) під аккаунтом ( ОСОБА_2 ).

Ухвалою судді від 18 грудня 2020 року, після виконання вимог ч. 6 ст. 187 ЦПК України, відкрито провадження у справі, визначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 18 січня 2021 року.

Ухвалою суду від 18 січня 2021 року підготовче засідання було відкладено на 02 лютого 2021 року на підставі п. 2 ч. 2 ст. 223 ЦПК України.

Ухвалою суду від 02 лютого 2021 року було закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду на 24 лютого 2021 року.

В призначене судове засідання позивач свого представника не направив, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, до суду позивач в особі директора Новикової О.О. подала заяву про розгляд справи без участі позивача, позовні вимоги підтримала в повному обсязі та просила їх задовольнити, проти винесення заочного рішення не заперечує.

Відповідач ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлявся за зареєстрованим місцем проживання, але конверт повернувся до суду не врученим з відміткою причини повернення адресат відсутній за вказаною адресою . Заяви про розгляд справи за його відсутності, клопотання про відкладення розгляду справи до суду не надійшло, відзив на позовну заяву не подано.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. З огляду на викладене

фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

За правилом ч. 4 ст. 223 ЦПК України у разі повторної неявки в судове засідання відповідача, повідомленого належним чином, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів (постановляє заочне рішення).

За таких обставин, беручи до уваги, що відповідач не з`явився в судове засідання вперше, то необхідно відкласти судовий розгляд справи.

Керуючись ст. 223 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Відкласти розгляд справи і призначити нове судове засідання на 05 березня 2021 року об 11 годині 00 хвилин у залі суду в м. Славутичі.

У судове засідання викликати представника позивача, відповідача.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1023 .

Копію ухвали вручити (надіслати) учасникам справи.

Ухвала не може бути оскаржена і набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала підписана 24 лютого 2021 року.

Суддя Н. Ф. Теремецька

Дата ухвалення рішення24.02.2021
Оприлюднено25.02.2021
Номер документу95098756
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист ділової репутації юридичної особи та спростування недостовірної інформації

Судовий реєстр по справі —377/649/20

Рішення від 05.03.2021

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 05.03.2021

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 02.02.2021

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 18.01.2021

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 18.12.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні