Ухвала
від 05.03.2021 по справі 377/649/20
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/649/20

Провадження №2/377/36/21

05 березня 2021 року Славутицький міський суд Київської області в складі головуючої - судді Теремецької Н.Ф., за участю секретаря судового засідання Щуковської А.М., за відсутності учасників справи, розглядаючи у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Славутичі в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю ТАУРУС КВАДРО до ОСОБА_1 про захист ділової репутації юридичної особи та спростування недостовірної інформації,-

У С Т А Н О В И В:

До суду надійшла позовна заява, у якій позивач, посилаючись на ст. ст. 16, 270, 275, 277 ЦК України, просить:

- визнати недостовірною, такою, що принижує ділову репутацію, інформацію про Товариство з обмеженою відповідальністю ТАУРУС КВАДРО у вигляді фактичних тверджень, а саме : в принципе, если перестать платить Вам по левым договорам от исполкома, которые систематически по 300 тысяч гривен уходят из исполкома на Таурус квадро, то я думаю, нам хватит , що була поширена відповідачем в групі Подслушано Славутич в пості (статті) про сокращение персонала больницы. Родом наш))) в соціальній мережі Facebook ( www.facebook.com ) під аккаунтом ( ОСОБА_2 );

- зобов`язати відповідача спростувати не пізніше 30 (тридцяти) календарних днів, з моменту набрання рішенням суду законної сили, розповсюджену ним недостовірну інформацію аналогічним способом - шляхом розміщення резолютивної частини цього судового рішення, в групі Подслушано Славутич в пості (статті) про сокращение персонала больницы. Родом наш))) в соціальній мережі (Інтернет) Facebook ( www.facebook.com ) під аккаунтом ( ОСОБА_2 ).

Ухвалою судді від 18 грудня 2020 року, після виконання вимог ч. 6 ст. 187 ЦПК України, відкрито провадження у справі, визначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 18 січня 2021 року.

Ухвалою суду від 18 січня 2021 року підготовче засідання було відкладено на 02 лютого 2021 року на підставі п. 2 ч. 2 ст. 223 ЦПК України.

Ухвалою суду від 02 лютого 2021 року було закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду на 24 лютого 2021 року.

Ухвалою суду від 24 лютого 2021 року було відкладено судовий розгляд справи на 05 березня 2021 року на підставі ч. 4 ст. 223 ЦПК України.

В призначене судове засідання позивач свого представника не направив, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, до суду від директора Товариства з обмеженою відповідальністю ТАУРУС КВАДРО Новикової О.О. надійшла заява про розгляд справи без участі позивача, позовні вимоги підтримала в повному обсязі та просила їх задовольнити, проти винесення заочного рішення не заперечувала.

Відповідач ОСОБА_1 повторно у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлявся за адресою зареєстрованого місця проживання, проте конверт із судовою повісткою повернувся до суду з поштовою відміткою адресат відсутній за вказаною адресою . Відзив на позов відповідач до суду не направив. Відповідно до п. 3 розділу ХІІ Прикінцевих положень ЦПК України заяву про продовження строку, встановленого судом для подання відзиву, в зв`язку з неможливістю вчинення цієї процесуальної дії у визначений строк, зумовленої обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином, ОСОБА_1 не надав. Заява про розгляд справи за його відсутності до суду не надійшла.

Відповідно до ч. 4 ст. 223 ЦПК України у разі повторної неявки в судове засідання відповідача, повідомленого належним чином, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів (постановляє заочне рішення).

Враховуючи наявність умов, передбачених ч. 1 ст. 280 ЦПК України, суд дійшов висновку про можливість проведення заочного розгляду справи на підставі наявних у справі доказів, оскільки позивач в особі директора Новикової О.О. не заперечує проти такого вирішення справи, відповідач у справі належним чином був повідомлений про дату, час і місце судового засідання відповідно до вимог ст. 128-130 ЦПК України, та повторно не з`явився в судове засідання без повідомлення причин, заяву про розгляд справи за його відсутності до суду не направив, відзиву на позов не подав. Відповідно до п.3 розділу ХІІ Прикінцевих положень ЦПК України заяву про продовження строку, встановленого судом для подання відзиву, в зв`язку з неможливістю вчинення цієї процесуальної дії у визначений строк, зумовленої обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином, ОСОБА_1 не надав.

На підставі викладеного, керуючись ст. 281 ЦПК України , -

У Х В А Л И В:

Провести заочний розгляд справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ТАУРУС КВАДРО до ОСОБА_1 про захист ділової репутації юридичної особи та спростування недостовірної інформації.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала підписана 05 березня 2021 року.

Суддя Н. Ф. Теремецька

Дата ухвалення рішення05.03.2021
Оприлюднено09.03.2021
Номер документу95346584
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист ділової репутації юридичної особи та спростування недостовірної інформації

Судовий реєстр по справі —377/649/20

Рішення від 05.03.2021

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 05.03.2021

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 02.02.2021

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 18.01.2021

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 18.12.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні