Ухвала
від 19.02.2021 по справі 183/423/21
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/423/21

№ 2/183/1976/21

У Х В А Л А

19 лютого 2021 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді - Городецького Д.І.,

секретаря судового засідання - Пономаренко О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Новомосковськ Дніпропетровської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма КУРС про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні та зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться вищевказана цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма КУРС про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні та зобов`язання вчинити певні дії, в якій останній просить суд, стягнути з відповідача на свою користь заборгованість по заробітній платі в розмірі 63 451 грн.

19 лютого 2021 року позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням, в якому ставить питання про тимчасове вилучення доказів у відповідача, у зв`язку з невиконанням ним вимог суду про витребування доказів та неодноразово направлених запитів у адресу відповідача, оскільки витребування зазначених в клопотанні документів має суттєве значення для дослідження всіх обставин справи.

У судове засідання позивач не з`явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, причин неявки суду не повідомив, клопотання про відкладення розгляду справи суду не подавав.

Відповідач в судове засідання не з`явився про день, час та місце розгляду справи належним чином повідомлений, причин неявки суду не повідомив, клопотання про відкладення розгляду справи суду не подавали.

Суд, дослідивши клопотання позивача ОСОБА_1 , дослідивши матеріали справи, дійшов висновку про необхідність його задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 3 ст.83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Згідно з ч.ч. 1, 3 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Судом встановлено, що ухвалою суду клопотання позивача ОСОБА_1 про забезпечення доказів у цивільній справі за його позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Курс про стягнення заборгованості по заробітній платі - задоволено. Зобов`язано Товариство з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Курс , (ідентифікаційний код юридичної особи: 13424434, місцезнаходження юридичної особи: Україна, 51200, Дніпропетровська область, м. Новомосковськ вулиця Зіни Білої, будинок, 69-В) надати на адресу суду належним чином завірені копії наступних документів:

- наказу про прийняття ОСОБА_1 на роботу у Товариство з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма КУРС ;

- наказу про звільнення ОСОБА_1 з роботи;

- довідки про розмір середньоденної та середньомісячної заробітної плати, ОСОБА_1 помісячно;

- довідки про розмір заборгованості по заробітній платі на день звільнення ОСОБА_1 за кожний місяць, окремо, що знаходяться саме у Товаристві з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма КУРС .

Вимоги за зазначеним запитом відповідач Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма КУРС в добровільному порядку не виконує.

Відповідно до ст.143 ЦПК України заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених у суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства. Заходи процесуального примусу застосовуються судом шляхом постановлення ухвали.

Згідно зі ст.144 ЦПК України заходами процесуального примусу, зокрема, є тимчасове вилучення доказів для дослідження судом. Застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов`язків, встановлених цим Кодексом.

За ч.1 ст.146 ЦПК України у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне, відповідно до ст.146 ЦПК України доручити Новомосковському міськрайонному відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) (адреса місцезнаходження: 51200, Дніпропетровська область, місто Новомосковськ, вулиця Гетьманська, будинок 7) провести тимчасове вилучення у Товариство з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Курс , (ідентифікаційний код юридичної особи: 13424434, місцезнаходження юридичної особи: Україна, 51200, Дніпропетровська область, м. Новомосковськ вулиця Зіни Білої, будинок, 69-В ) належним чином завірених копій наступних документів:

-наказу про прийняття ОСОБА_1 на роботу у Товариство з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма КУРС ;

-наказу про звільнення ОСОБА_1 з роботи;

-довідки про розмір середньоденної та середньомісячної заробітної плати, ОСОБА_1 , помісячно;

-довідки про розмір заборгованості по заробітній платі на день звільнення ОСОБА_1 , за кожний місяць, окремо, що знаходяться саме у Товаристві з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма КУРС .

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 143, 144, 146, 260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання позивача ОСОБА_2 про тимчасове вилучення доказів - задовольнити.

Тимчасово вилучити у Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Курс докази у цивільній справі позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Курс про стягнення заборгованості по заробітній платі,

а саме належним чином завірені копії:

-наказу про прийняття ОСОБА_1 на роботу у Товариство з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма КУРС ;

-наказу про звільнення ОСОБА_1 з роботи;

-довідки про розмір середньоденної та середньомісячної заробітної плати, ОСОБА_1 , помісячно;

-довідки про розмір заборгованості по заробітній платі на день звільнення ОСОБА_1 , за кожний місяць, окремо.

Виконання цієї хвали доручити Новомосковському міськрайонному відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) (адреса місцезнаходження: 51200, Дніпропетровська область, місто Новомосковськ, вулиця Гетьманська, будинок 7).

Учасники справи:

- позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ;

- відповідач: Товариство з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Курс , (ідентифікаційний код юридичної особи: 13424434, місцезнаходження юридичної особи: Україна, 51200, Дніпропетровська область, м. Новомосковськ вулиця Зіни Білої, будинок, 69-В, office@kurs.ua).

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвала складена та підписана 19 лютого 2021 року.

Суддя Д.І. Городецький

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення19.02.2021
Оприлюднено25.02.2021
Номер документу95114266
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —183/423/21

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 04.01.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 25.02.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 25.02.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 19.02.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 29.01.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 29.01.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні