Ухвала
від 01.03.2021 по справі 460/3766/19
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 460/3766/19

Провадження №2/944/318/21

УХВАЛА

01.03.2021 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області

в складі: головуючого - судді Карпин І. М.

з участю секретаря судового засідання Мельник Є.Є.,

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Яворові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Домажирської сільської ради Яворівського району Львівської області про відшкодування шкоди,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , звернувся до суду з позовом до Домажирської сільської ради Яворівського району Львівської області про відшкодування шкоди у розмірі 1101482,05 гривень.

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_2 заявив клопотання про залучення до розгляду справи в якості відповідача Івано-Франківську селищну раду Яворівського району Львівської області.

Позивач ОСОБА_1 заявлене клопотання свого представника підтримав.

Згідно з п.п 2, 4 п.6-1 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України закінчення повноважень сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, а також реорганізація сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв`язку із змінами в адміністративно-територіальному устрої України здійснюються з урахуванням таких положень: у день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України (далі - сформована територіальна громада), припиняються повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, територія яких включена до території сформованої територіальної громади (далі - розформовані територіальні громади); сформована територіальна громада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків розформованої територіальної громади з урахуванням особливостей, визначених підпунктами 5 і 6 цього пункту.

Відповідно до ч.3 ст.8 Закону України Про добровільне об`єднання територіальних громад об`єднана територіальна громада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків територіальних громад, що об`єднались з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною такою об`єднаною територіальною громадою.

Згідно з ч. 4 ст. 8 Закону України Про добровільне об`єднання територіальних громад юридична особа - сільська, селищна, міська рада, розміщена в адміністративному центрі об`єднаної територіальної громади, є правонаступником прав та обов`язків всіх юридичних осіб - сільських, селищних, міських рад, обраних територіальними громадами, що об`єдналися, з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною об`єднаною територіальною громадою. Найменування представницького органу місцевого самоврядування об`єднаної територіальної громади як юридичної особи складається з частини, яка є похідною від власного найменування населеного пункту, визначеного її адміністративним центром, у формі прикметника та відповідного загального найменування представницького органу місцевого самоврядування (сільська, селищна, міська рада).

Згідно з ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

З врахуванням наведеного суд вважає за доцільне залучити до участі в розгляді справи в якості відповідача Івано-Франківську селищну раду Львівської області.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 51, 260, 261 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Залучити до участі в розгляді справи в якості відповідача Івано-Франківську селищну раду Яворівського району Львівської області.

Підготовче судове засідання відкласти до 12:30 год. 27.04.2021.

В судове засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.М.Карпин

СудЯворівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення01.03.2021
Оприлюднено04.03.2021
Номер документу95292441
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —460/3766/19

Ухвала від 21.08.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Бойко С. М.

Ухвала від 13.08.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Бойко С. М.

Рішення від 25.06.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Рішення від 25.06.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 27.03.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 05.08.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Карпин І. М.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Карпин І. М.

Ухвала від 01.03.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Карпин І. М.

Рішення від 31.01.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні