Ухвала
від 04.03.2021 по справі 910/5755/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення позову без розгляду

м. Київ

04.03.2021Справа № 910/5755/19

Господарський суд міста Києва у складі судді Маринченка Я.В., за участі секретаря судового засідання Лаврова В.О. розглянувши матеріали справи

За позовом Акціонерного товариства ДТЕК Дніпровські Електромережі , Акціонерного товариства ДТЕК Донецькі електромережі

до Акціонерного товариства Хмельницькобленерго , Приватного акціонерного товариства Прикарпаттяобленерго , Державного підприємства Національна Атомна Енергогенеруюча Компанія Енергоатом , Публічного акціонерного товариства Центренерго , Приватного акціонерного товариства Укргідроенерго , Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП)

треті особи Державне підприємство Енергоринок , Антимонопольний комітет України, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України

про визнання недійсним правочину

за участі представників:

від позивача 1 - не з`явився;

від позивача 2 - не з`явився;

від відповідача 1 - не з`явився;

від відповідача 2 - не з`явився;

від відповідача 3 - не з`явився;

від відповідача 4 - не з`явився;

від відповідача 5 - Войтюк Д.В. (уповноважений представник);

від відповідача 6 - Балабан Д.О. (уповноважений представник);

від третьої особи 1 - Калінін М.В. (уповноважений представник);

від третьої особи 2 - не з`явився;

від третьої особи 3 - не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

У травні 2019 Акціонерне товариство ДТЕК Дніпровські електромережі та Акціонерне товариство ДТЕК Донецькі електромережі звернулися до Господарського суду міста Києва з позовними вимогами до Акціонерного товариства Хмельницькобленерго , Приватного акціонерного товариства Прикарпаттяобленерго , Державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія Енергоатом , Публічного акціонерного товариства Центренерго , Приватного акціонерного товариства Укргідроенерго , Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) про визнання недійсним правочину

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що оспорюванні пункти були включені до Додатку 4 до ДЧОРЕ неправомірно та їх відсутність жодним чином не вплине на дійсність решти умов договору та договору в цілому.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 08.05.2019 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №910/5755/19.

Рішенням Господарського суду міста Києва від 14.08.2019, залишеним без змін постановою Північного апеляційного господарського суду від 18.02.2020 позов задоволено повністю.

Постановою Верховного Суду від 19.11.2020 вищезазначені судові рішення скасовані, а справа передана на новий розгляд до суду першої інстанції.

У Господарському суді міста Києва згідно повторного автоматизованого розподілу справа №910/5755/19 надійшла на новий розгляд до судді Маринченка Я.В.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 23.12.2020 прийнято справу №910/5755/19 до провадження та призначено підготовче засідання.

04.03.2021 через загальний відділ діловодства Господарського суду міста Києва представником позивача 1 та позивача 2 подано автентичні заяви про залишення позову без розгляду.

В судове засідання 04.03.2021 представники позивача 1, 2, відповідача 1,2,3,4, третьої особи 2,3 не з`явились, про причини неявки суд не повідомили, хоча були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового засідання.

Представники відповідача 5,6 та третьої особи 1 в судовому засіданні 04.03.2021 зазначили, що не заперечують проти задоволення заяви позивача 1 та позивача 2 про залишення позову без розгляду.

Розглянувши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позов Акціонерного товариства ДТЕК Дніпровські Електромережі , Акціонерного товариства ДТЕК Донецькі електромережі до Акціонерного товариства Хмельницькобленерго , Приватного акціонерного товариства Прикарпаттяобленерго , Державного підприємства Національна Атомна Енергогенеруюча Компанія Енергоатом , Публічного акціонерного товариства Центренерго , Приватного акціонерного товариства Укргідроенерго , Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП), треті особи - Державне підприємство Енергоринок , Антимонопольний комітет України, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України про визнання недійсним правочину, підлягає залишенню без розгляду з огляду на наступне.

За приписами п.5 ч.1 ст.226 Господарського процесуального кодексу України, суд залишає позов без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Суд зазначає, що подані заяви про залишення позову без розгляду підписані уповноваженим представником Акціонерного товариства ДТЕК Дніпровські Електромережі та Акціонерного товариства ДТЕК Донецькі електромережі , який має повноваження щодо підписання таких заяв.

З огляду на викладене, позов Акціонерного товариства ДТЕК Дніпровські Електромережі та Акціонерного товариства ДТЕК Донецькі електромережі підлягає залишенню без розгляду на підставі п.5 ч.1 ст.226 Господарського процесуального кодексу України.

Разом з тим, згідно з ч.2 ст.226 Господарського процесуального кодексу України про залишення позову без розгляду постановляється ухвала, в якій вирішуються питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з бюджету.

Підпунктом 4 п.1 ст.7 Закону України Про судовий збір визначено, що сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі, зокрема, залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Враховуючи викладене, витрати зі сплати судового збору за звернення до суду із даним позовом, суд покладає на позивачів у справі з огляду на приписи п.п.4 п.1 ст.7 Закону України Про судовий збір .

Керуючись п.5 ч.1 ст. 226, п.2 ст.232, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ :

Залишити без розгляду позов Акціонерного товариства ДТЕК Дніпровські Електромережі , Акціонерного товариства ДТЕК Донецькі електромережі до Акціонерного товариства Хмельницькобленерго , Приватного акціонерного товариства Прикарпаттяобленерго , Державного підприємства Національна Атомна Енергогенеруюча Компанія Енергоатом , Публічного акціонерного товариства Центренерго , Приватного акціонерного товариства Укргідроенерго , Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП), треті особи - Державне підприємство Енергоринок , Антимонопольний комітет України, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України про визнання недійсним правочину.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та підлягає оскарженню в передбаченому законом порядку.

Повний текст складено:05.03.2021.

Суддя Я.В. Маринченко

Дата ухвалення рішення04.03.2021
Оприлюднено10.03.2021
Номер документу95372943
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним правочину

Судовий реєстр по справі —910/5755/19

Ухвала від 04.03.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

Ухвала від 04.03.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

Ухвала від 04.02.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

Ухвала від 23.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

Постанова від 19.11.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Зуєв В.А.

Ухвала від 10.11.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Зуєв В.А.

Ухвала від 16.10.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Зуєв В.А.

Ухвала від 22.09.2020

Господарське

Велика палата Верховного Суду

Кібенко Олена Рувімівна

Ухвала від 03.09.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Зуєв В.А.

Ухвала від 13.08.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Зуєв В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні