Ухвала
від 04.03.2021 по справі 686/29507/20
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/29507/20

Провадження № 1-кс/686/2620/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 березня 2021 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання заступника начальникавідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів слідчогоуправління Головногоуправління Національноїполіції вХмельницькій областіпідполковника поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні №12020240000000539, відомості про яке 17.11.2020 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191КК України,

встановив:

04.03.2021 року заступник начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області підполковник поліції ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду про надання дозволу на проведення обшуку в квартирі АДРЕСА_1 та належних їй підсобних приміщеннях, де мешкає ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення документів які стосуються будівництва Котелянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Л. Українки, 1 б, в с. Котелянка, Полонського району Хмельницької області, Великоберезнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Жукова, 2б, в с. Велика Березна, Полонського району Хмельницької області, Зяньковецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Центральній в с. Зяньківці Деражнянського району Хмельницької області, Вільховецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Залізничній в с. Вільхівці Чемеровецького району Хмельницької області, Сокиринецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Центральній, в с. Сокиринці, Чемеровецького району Хмельницької області, Святецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Центральна в с. Святець, Теофіпольсьокого району, Хмельницької області, Чернелівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Центральній 4в, в с. Чернелівка Красилівського району Хмельницької області, Гвардійської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Першотравневій в с. Гвардійське Хмельницького району Хмельницької області, Квітневської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Садова, 8а в с. Квітневе Білогірського району Хмельницької області, Війтовецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Слави, 12, в смт. Війтівці Волочиського району Хмельницької області, та Балинської амбулаторії по вул. Учительській в с. Балин Дунаєвецького району Хмельницької області, які містять фактичні данні щодо вчиненого кримінального правопорушення, проекти документів, що стосуються будівництва вказаних об`єктів в тому ж числі проекти та/або чернетки первинних документів форми № КБ-2 (Акт приймання виконаних будівельних робіт) та КБ-3 (Довідка про вартість виконаних робіт та витрати), а також листи які надійшли з електронної пошти ІНФОРМАЦІЯ_2 , в яких міститься інформація щодо проведення конкурсних торгів по вказаних будівництвах, а також виявлення та програмно-керованих пристрів для обробки інформації з можливістю виготовлення копій інформації які містять фактичні данні щодо вчиненого кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що у 2018-2020 роках директор ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» Хмельницької обласної державної адміністрації ОСОБА_5 організував схему привласнення бюджетних коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів спрямованих на розвиток системи охорони здоров`я у сільській місцевості, а саме виділених на закупівлю робіт та послуг по будівництву амбулаторій первинної медичної допомоги у Хмельницькій області, а також закупівлю меблів, медичного та комп`ютерного обладнання призначеного для їх укомплектування, шляхом штучного завищення цін щодо вартості поставленого обладнання та внесення недостовірних відомостей до актів виконаних робіт.

До своєї злочинної діяльності директор ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» Хмельницької обласної державної адміністрації ОСОБА_5 залучив службових осіб як ввіреного йому державного підприємства так і службових осіб ПП «Магістраль Буд Україна» код ЄДРПОУ 39957071,ТОВ «ХАРДІФАСТ» код ЄДРПОУ 40425227, ПП ПВКФ «Західно-Українська будівельна компанія» код ЄДРПОУ 34593390, ПП «ВЕКТОР-М» код ЄДРПОУ 31792293, ТОВ «Ліга Буд Центр» код ЄДРПОУ 36897256, ТОВ «Ізяславтрансбуд» код ЄДРПОУ 34739468, ТОВ «Поділля Флай-Буд» код ЄДРПОУ 38661998.

На замовлення ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» вищевказані підприємства у 2018-2020 роках виконали роботи по будівництву амбулаторій загальної практики сімейної медицини в Хмельницькій області, при цьому, службові особи вказаних підприємств внесли недостовірні відомості до актів виконаних робіт щодо об`ємів виконаних робіт по будівництвах по будівництву Котелянської, Великоберезнянської, Зяньковецької, Вільховецької, Сокиринецької, Святецької, Чернелівської, Гвардійської, Квітневської, Війтовецької та Балинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, що збудовані на території Хмельницької області.

Таким чином, службові особи ДП «Хмельницька служба єдиного замовника» Хмельницької ОДА так і ПП «Магістраль Буд Україна», ТОВ «ХАРДІФАСТ», ПП ПВКФ «Західно-Українська будівельна компанія», ПП «ВЕКТОР-М», ТОВ «Ліга Буд Центр», ТОВ «Ізяславтрансбуд» та ТОВ «Поділля Флай-Буд» шляхом штучного завищення вартості обладнання та послуг внесли недостовірні відомості до актів виконаних робіт виділених на закупівлю робіт та послуг по будівництву амбулаторій первинної медичної допомоги у Хмельницькій області, в наслідок чого привласнили бюджетні кошти, тому в діях останніх вбачаються окремі ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КПК України.

Головним інженером та членом тендерного комітету ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» є ОСОБА_4 , який за версією органу досудового розслідування, всупереч інтересам служби, зловживаючи своїм службовим становищем, переслідуючи корисливу мету та мотив, діючи на користь третіх осіб, проводив разом з підрядниками огляди та оцінку результатів виконаних робіт по Котелянській, Великоберезнянській, Зяньковецькій, Вільховецькій, Сокиринецькій, Святецькій, Чернелівській, Квітневській, Війтовецькій та Балинській амбулаторії загальної практики сімейної медицини, що збудовані на території Хмельницької області тому достовірно знав, що виконані будівельно-монтажні роботи, конструкції, матеріали та обладнання не відповідає проектним рішенням, вимогам державним стандартам, будівельним нормам і правилам, а також технічним умовам та іншим нормативним документам при цьому оформив акти виконаних робіт, що призвело до протиправного використання бюджетних коштів.

Під час досудового розслідування встановлено, що впродовж 2018 року на поштову електронну адресу ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» obl.cluzhbazamov-km@ukr.net з електронної пошти ІНФОРМАЦІЯ_2 яка належить ПП ЮКК «Партнери2014» та яку використовує ПП ЮКК «Партнери», що за адресою м. Хмельницький вул. Зарічанська, 3/2, поверх 2, без укладення угод щодо залучення останніх в якості консультантів скеровано ряд проектів документів з приводу проведення конкурсних торгів (тендерів) за предметами робіт та послуг по будівництвах вказаних амбулаторій.

При цьому, відповідно до матеріалів справи слідує, що доступ до пошти ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка належить ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» мають усі службові особи вказаного підприємства в тому ж числі і головний інженер, член тендерного комітету ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» ОСОБА_4 .

Під час досудового розслідування здобуті відомості про те, що член тендерного комітету ОСОБА_4 проживає в квартирі АДРЕСА_1 , де може зберігати службову документацію ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника».

На переконання слідчого ініційована слідча дія необхідна для виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення та досягне її мети, якою є виключно виявлення джерел доказової і орієнтуючої інформації, перевірка наявних доказів, перевірка версій та встановлення обставин, що сприяють вчиненню злочину.

За версією органу досудового розслідування, вказане кримінальне правопорушення вчинене за попередньою змовою групою осіб, досудове розслідування перебуває на початковій стадії, а тому, на думку слідчої, лише одночасне проведення обшуків у всіх встановлених фігурантів справи зможе забезпечити ефективність досудового розслідування , інакше співучасники можуть знищити або надійно переховати матеріальні носії інформації.

У судовому засіданні слідчий підтримала подане клопотання, просила його задовольнити.

Заслухавши слідчого, дослідивши додані до клопотання матеріали, слідчий суддя дійшов такого висновку.

Згідно із ч.2 ст.223 КПК України підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до змісту статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого суддімісцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа.

Дослідивши обставини, зазначені у клопотанні слідчий суддя вважає, що здобутої органом досудового розслідування інформації достатньо для прийняття рішення про необхідність надання дозволу на обшук в квартирі АДРЕСА_1 , оскільки причетність ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 підтверджена матеріалами кримінального провадження №12020240000000539.

Зокрема, з наказу ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» № 1 від 02.01.2019 р. про переведення на іншу посаду ОСОБА_4 слідує, що ОСОБА_4 працює на даному підприємстві головним інженером. Крім того, з долучених до клопотання копій актів приймання виконаних робіт №14 і №10 за грудень 2020 року стосовно будівництва Великоберезнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по АДРЕСА_2 слідує, що ОСОБА_6 є підписантом зазначених актів у якості особи, яка здійснює технічний нагляд за будівництвом.

З наведеного слідує, що ОСОБА_4 за посадою має відношення до проведених процедур конкурсних торгів із закупівлі робіт з будівництва зазначених амбулаторій.

Як вбачається з протоколу допиту свідка ОСОБА_7 від 03.03.2021 р., ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 проживає в квартирі АДРЕСА_1 .

Отже, в квартирі АДРЕСА_1 можуть зберігатися: документи, які стосуються будівництва Котелянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Л. Українки, 1 б, в с. Котелянка, Полонського району Хмельницької області, Великоберезнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Жукова, 2б, в с. Велика Березна, Полонського району Хмельницької області, Зяньковецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Центральній в с. Зяньківці Деражнянського району Хмельницької області, Вільховецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Залізничній в с. Вільхівці Чемеровецького району Хмельницької області, Сокиринецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Центральній, в с. Сокиринці, Чемеровецького району Хмельницької області, Святецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Центральна в с. Святець, Теофіпольсьокого району, Хмельницької області, Чернелівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Центральній 4в, в с. Чернелівка Красилівського району Хмельницької області, Гвардійської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Першотравневій в с. Гвардійське Хмельницького району Хмельницької області, Квітневської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Садова, 8а в с. Квітневе Білогірського району Хмельницької області, Війтовецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Слави, 12, в смт. Війтівці Волочиського району Хмельницької області, Балинської амбулаторії по вул. Учительській в с. Балин Дунаєвецького району Хмельницької області, в тому ж числі проекти та/або чернетки первинних документів форми № КБ-2 (Акт приймання виконаних будівельних робіт) та КБ-3 (Довідка про вартість виконаних робіт та витрати), а також листи які надійшли з електронної пошти ІНФОРМАЦІЯ_2 , в яких міститься інформація щодо проведення конкурсних торгів по вказаних будівництвах, а також програмно-керовані пристрої для обробки інформації з можливістю фіксації інформації шляхом виготовлення копії інформації, яка містять фактичні дані щодо будівництва зазначених амбулаторій.

З огляду на обставини, зазначені у клопотанні та озвучені в судовому засіданні слідчим слідчий суддя приходить до висновку, що органом досудового розслідування зібрано достатньо відомостей, які б давали підстави вважати, що вказані у клопотанні речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть знаходитися за вказаною адресою місця проживання особи, причетної до кримінального правопорушення.

Не оцінюючи надані докази на підтвердження вини ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, слідчий суддя, з огляду на обставини, зазначені у клопотанні та озвучені в судовому засіданні слідчим, приходить до висновку, що органом досудового розслідування зібрано достатньо відомостей, які б давали підстави вважати, що вказані у клопотанні речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть знаходитися за вказаною адресою місця проживання особи, причетної до кримінального правопорушення.

Враховуючи характер кримінального правопорушення, розслідування по якому проводиться, для забезпечення повноти та неупередженості розслідування, у зв`язку відсутністю можливості відшукати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження, оскільки суб`єкт вчинення злочину у випадку обізнаності про здійснення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, усвідомлюючи наслідки, з метою уникнення кримінальної відповідальності, може знищити окремі речі і документи перелічені у клопотанні, що також вказує на існування реальної загрози досягненню мети досудового розслідування, слідчий суддя вважає доведеним те,що обшук у даному випадку є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

За таких обставин, клопотання слідчого відповідає вимогам статті 234 КПК України.

Зазначення у клопотанні слідчого формулювання «які містять фактичні дані щодо вчиненого кримінального правопорушення» після зазначення документів, які конкретизовані та стосуються будівництва амбулаторій, дає підстави для неоднозначного, широкого тлумачення ознак речей, які мають значення для кримінального провадження, що може призвести до надмірного втручання у права особи та/або їх порушення.

З огляду на наведене, клопотання підлягає задоволенню частково.

Керуючись ст.ст.110, 234, 235 КПК України, слідчий суддя

постановив:

Клопотання заступника начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області підполковника поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні №12020240000000539 від 17.11.2020, задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим у кримінальному провадженні на проведення обшуку за фактичним місцем проживання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 - в квартирі АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а саме: відшукання та вилучення документів які стосуються будівництва Котелянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Л. Українки, 1 б, в с. Котелянка, Полонського району Хмельницької області, Великоберезнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Жукова, 2б, в с. Велика Березна, Полонського району Хмельницької області, Зяньковецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Центральній в с. Зяньківці Деражнянського району Хмельницької області, Вільховецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Залізничній в с. Вільхівці Чемеровецького району Хмельницької області, Сокиринецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Центральній, в с. Сокиринці, Чемеровецького району Хмельницької області, Святецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Центральна в с.Святець, Теофіпольсьокого району, Хмельницької області, Чернелівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Центральній 4в, в с. Чернелівка Красилівського району Хмельницької області, Гвардійської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Першотравневій в с. Гвардійське Хмельницького району Хмельницької області, Квітневської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Садова, 8а в с. Квітневе Білогірського району Хмельницької області, Війтовецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Слави, 12, в смт. Війтівці Волочиського району Хмельницької області, та Балинської амбулаторії по вул. Учительській в с. Балин Дунаєвецького району Хмельницької області, проекти документів, що стосуються будівництва вказаних об`єктів в тому числі проекти та/або чернетки первинних документів форми № КБ-2 (Акт приймання виконаних будівельних робіт) та КБ-3 (Довідка про вартість виконаних робіт та витрати), а також листи які надійшли з електронної пошти ІНФОРМАЦІЯ_2 , в яких міститься інформація щодо проведення конкурсних торгів по вказаних будівництвах, виявлення програмно-керованих пристроїв для обробки інформації з можливістю фіксації інформації шляхом виготовлення копії інформації, яка містять фактичні дані щодо будівництва зазначених амбулаторій.

У задоволенні іншої частини клопотання, відмовити.

Ухвала діє по 03 квітня 2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення04.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95393834
СудочинствоКримінальне
Сутьяке 17.11.2020 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191КК України

Судовий реєстр по справі —686/29507/20

Ухвала від 02.10.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 14.09.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 14.09.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 14.09.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 14.09.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 22.06.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дзюбак О. В.

Ухвала від 22.06.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дзюбак О. В.

Ухвала від 01.06.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 01.06.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 01.06.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні