Ухвала
від 12.03.2021 по справі 947/16077/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/16077/20

Провадження № 1-кс/947/3406/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.03.2021 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №12019160000000102 від 22.02.2019 року, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 321-1, ч. 2 ст. 307 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання, слідчим управлінням ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за №12019160000000102 від 22.02.2019, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 321-1, ч. 2 ст. 307 КК України.

Дане кримінальне провадження розслідується за фактом збуту фальсифікованих лікарських засобів, психотропних речовин, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Орган досудового розслідування вважає, що громадяни України ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та інші невстановлені особи, діючи за попередньою змовою групою осіб здійснюють збут фальсифікованих лікарських засобів та психотропних речовин, які, імовірно, отримують від громадянина РФ ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 пасажирським потягом № НОМЕР_1 сполученням «Москва-Одеса».

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що 05.03.2020 ОСОБА_5 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 , за грошові кошти в сумі 5 100 грн. збули громадянину України ОСОБА_8 лікарські засоби "Голдлайн плюс" та "Редуксин". Відповідно до висновку експерта № 705-Х від 12.05.2020 зазначені вище лікарські засоби містять психотропну речовину, обіг якої обмежено сибутрамін, загальний вміст якого складає 1,65г.

До слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області надійшли матеріали від Управління Служби безпеки України в Одеській області щодо виконання доручення слідчого, відповідно до яких встановлено, що ОСОБА_5 у збуті фальсифікованих (психотропних) лікарських засобів надає допомогу громадянка України ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , використовує мобільні номери телефонів: НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , працює в мережі аптек ТОВ «І.Н. Фарма», код:35520632, та співвласниця ТОВ «І.Н. Фарма» громадянка України ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , використовує мобільний номер телефону: НОМЕР_5 . Реалізація здійснюється використовуючи аптечну мережу ТОВ «І.Н. Фарма», аптеки якої знаходяться за адресами: м.Київ, бульвар Дарницький, буд. №5; м. Київ проспект Свободи, буд. №28-Б та Київська область, м. Вишневе, вул. Машинобудівельників, буд. №11А;

У зв`язку з викладеним, виникла необхідність у проведенні обшуку в аптеці ТОВ «І.Н. Фарма», що розташована за адресою: м. Київ, бульвар Дарницький, буд. №5.

Слідчий в судовому засіданні клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав у повному обсязі.

Вивчивши клопотання та матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, а також вислухавши думку слідчого, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Долученими до клопотання матеріалами в сукупності підтверджується наявність обґрунтованої підозри за фактом можливого вчинення в рамках даного кримінального провадження кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 321-1, ч. 2 ст. 307 КК України.

Як вбачається з матеріалів клопотання, реалізація фальсифікованих препаратів ймовірно здійснюється в аптечній мережі ТОВ «І.Н. Фарма» за адресою: м. Київ, бульвар Дарницький, буд. №5.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, об`єкт нерухомого майна за адресою: м. Київ, бульвар Дарницький, буд. №5, на праві комунальної власності належить територіальній громаді м. Києва в особі Київської міської ради, на праві приватної власності ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ТОВ «Магік», ОСОБА_13 .

Враховуючи обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя приходить до переконання, з метою швидкого, повного та неупередженого розслідування, виявити, вилучити та отримати речі та документи, які зазначені в клопотанні в добровільному порядку неможливо, оскільки такі речі та документи можуть бути використані як докази на підтвердження протиправної діяльності.

На підставі викладеного, беручи до уваги, обґрунтованість клопотання сторони обвинувачення, з метою виявлення та вилучення речей та документів, які зазначені в клопотанні, та мають значення для кримінального провадження, містити відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання сторони обвинувачення підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 233, 234 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №12019160000000102 від 22.02.2019 року, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 321-1, ч. 2 ст. 307 КК України задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого управління ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 або слідчим, які перебувають в групі слідчих, групі процесуальних керівників, по кримінальному провадженню №12019160000000102, дозвіл на проведення обшуку будинків, приміщень, споруд, чи іншого володіння особи за адресою: АДРЕСА_2 , де фактично знаходиться аптека ТОВ «І.Н. Фарма», з метою відшукання та вилучення:

- мобільних телефонів, сім-карток, за допомогою яких підтримується зв`язок між ОСОБА_5 та іншими особами, які можуть бути причетні до вчинення даних кримінальних правопорушень, носіїв електронної інформації у вигляді предметів накопичення, зберігання та передачі електронної інформації, у т.ч. оптичних носіїв інформації (компакт-диски), флеш-накопичувачів, флеш-карт накопичувачів або інших карт пам`яті всіх видів, з`ємних накопичувальних пристроїв, комп`ютерної техніки, ноутбуків, нетбуків, планшетів та інших носіїв електронної інформації, на яких можуть міститися відомості про вчинене кримінальне правопорушення, або за допомогою яких через електронні пошти або програми через мережу Інтернет (у т.ч. Viber, WhatsApp, Telegram, Line, ICQ, Skype, WeChat та інші месенджери), соціальні мережі «Facebook» та інші, могла передаватися інформація, яка стосується вчинення даного кримінального правопорушення, з можливістю подальшого доступу до зазначеної переписки та інших файлів, що на них містяться;

- банківських карток, на які можуть зараховуватися та в подальшому акумулюватися грошові кошти від збуту фальсифікованих лікарських засобів та психотропних речовин;

- фальсифіковані психотропні лікарські засоби, матеріали та елементи пакування фальсифікованих психотропних лікарських засобів та речовин для їх незаконного перевезення, зберігання, приховування та збуту;

- лікарських засобів, психотропних речовин, в тому числі препаратів «Голдлайн плюс» та "Редуксин";

- грошових коштів, отриманих від збуту фальсифікованих лікарських засобів та психотропних речовин;

- схем та записів, що містять інформацію про надходження фальсифікованих ліків, товаротранспортних накладних з поштових операторів;

- інші предмети та документи що мають відношення до кримінальних правопорушень, та предметів, які вилучені законом з обігу.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95482846
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —947/16077/20

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 06.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 06.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 06.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 02.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні