Ухвала
від 12.03.2021 по справі 440/105/19
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

12 березня 2021 року м. ПолтаваСправа № 440/105/19

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Слободянюк Н.І., перевіривши матеріали заяви про перегляд за нововиявленими обставинами рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 17 травня 2019 року у справі №440/105/19 за позовом Державної екологічної інспекції Центрального округу до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ" про тимчасову заборону (зупинення) діяльності, -

В С Т А Н О В И Л А:

Державна екологічна інспекція Центрального округу звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ" про тимчасову заборону (зупинення) діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ":

- до отримання звіту про оцінку впливу на довкілля і висновку з оцінки впливу на довкілля господарської діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ" при видобуванні суглинків на Плехівському родовищі, що розташоване на відстані 0,75 км на південний захід від с. Пелехи Оржицького району Полтавської області;

- до встановлення санітарно-захисної зони суворого режиму свердловини на місцевості та ведення обліку кількості забраної води з підземної водної свердловини №1 Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ", що розташована в с. Тарасівка Оржицького району Полтавської області, відповідно до умов дозволу на спеціальне водокористування 0176/Пол від 19 серпня 2014 року;

- до повного виконання умов дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами №5323684202-1 від 01 лютого 2011 року, а саме: здійснення контролю за дотриманням затверджених нормативів граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин;

- до отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від наступних джерел: гірничотранспортного обладнання та устаткування, що працює в кар`єрі при проведенні гірничо-видобувних робіт; процесу транспортування та складування добутих суглинків; кар`єру та відвалів як джерел пилоутворення; процесу сушки сформованої цегли-сирця.

Рішенням Полтавського окружного адміністративного суду від 17 травня 2019 року у справі №440/105/19 адміністративний позов Державної екологічної інспекції Центрального округу до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ" про тимчасову заборону (зупинення) діяльності задоволено повністю: тимчасово заборонено (зупинено) діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ": до отримання звіту про оцінку впливу на довкілля і висновку з оцінки впливу на довкілля господарської діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ" при видобуванні суглинків на Плехівському родовищі, що розташоване на відстані 0,75 км на південний захід від с. Пелехи Оржицького району Полтавської області; до встановлення санітарно-захисної зони суворого режиму свердловини на місцевості та ведення обліку кількості забраної води з підземної водної свердловини №1 Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ", що розташована в с. Тарасівка Оржицького району Полтавської області, відповідно до умов дозволу на спеціальне водокористування 0176/Пол від 19 серпня 2014 року; до повного виконання умов дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами №5323684202-1 від 01 лютого 2011 року, а саме: здійснення контролю за дотриманням затверджених нормативів граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин; до отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від наступних джерел: гірничотранспортного обладнання та устаткування, що працює в кар`єрі при проведенні гірничо-видобувних робіт; процесу транспортування та складування добутих суглинків; кар`єру та відвалів як джерел пилоутворення; процесу сушки сформованої цегли-сирця.

Постановою Другого апеляційного адміністративного суду від 20 вересня 2019 року залишено без змін рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 17 травня 2019 року у справі №440/105/19.

09 березня 2021 року від Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ" до суду надійшла заява про перегляд за нововиявленими обставинами рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 17 травня 2019 року у справі №440/105/19.

На підставі протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 09 березня 2021 року заяву передано для розгляду судді Слободянюк Н.І.

Відповідно до частини першої статті 361 КАС України судове рішення, яким закінчено розгляд справи і яке набрало законної сили, може бути переглянуто за нововиявленими або виключними обставинами.

Статтею 362 КАС України передбачено, що учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право подати заяву про перегляд судового рішення суду будь-якої інстанції, яке набрало законної сили, за нововиявленими або виключними обставинами.

Зважаючи, що заява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами відповідає вимогам статті 364 Кодексу адміністративного судочинства України, наявні підстави для відкриття провадження за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ" про перегляд за нововиявленими обставинами рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 17 травня 2019 року у справі №440/105/19.

Відповідно до частини шостої статті 366 КАС України відкривши провадження за нововиявленими або виключними обставинами, суддя (суддя-доповідач) надсилає учасникам справи копії заяви про перегляд і призначає дату, час та місце судового засідання, про що повідомляє учасників справи.

Частинами першою та другою статті 368 вказаного Кодексу визначено, що заява про перегляд судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами розглядається у судовому засіданні протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження за нововиявленими або виключними обставинами.

Справа розглядається за правилами, встановленими цим Кодексом для провадження у суді тієї інстанції, яка здійснює перегляд. В суді першої інстанції справа розглядається у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи. Неявка заявника або інших учасників справи, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Таким чином, заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ" про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами належить розглядати у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи.

Керуючись статтями 248, 256, 361-366, 368 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И Л А:

Відкрити провадження за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ" про перегляд за нововиявленими обставинами рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 17 травня 2019 року у справі №440/105/19 за позовом Державної екологічної інспекції Центрального округу до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ" про тимчасову заборону (зупинення) діяльності залишити без руху.

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ" про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами розглядати у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи.

Призначити судове засідання для розгляду заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЦЗ" про перегляд за нововиявленими обставинами рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 17 травня 2019 року у справі №440/105/19 на 11:00 30 березня 2021 року у приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Пушкарівська, 9/26, м. Полтава, 36039.

Запропонувати Державній екологічній інспекції Центрального округу у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали про відкриття провадження за заявою надати до суду письмові пояснення на заяву разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) письмових пояснень і доданих до них документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) таких пояснень до суду.

Повідомити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки: http://court.gov.ua/fair/sud1670/.

Роз`яснити, що процесуальні строки, встановлені судом у цьому судовому рішенні, відповідно до пункту 3 розділу VІ "Прикінцеві положення" Кодексу адміністративного судочинства України можуть бути продовжені судом за відповідною заявою учасника справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Надіслати Державній екологічній інспекції Центрального округу копію заяви про перегляд судового рішення.

Ухвала оскаржуванню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Н.І. Слободянюк

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.03.2021
Оприлюднено15.03.2021
Номер документу95494120
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/105/19

Ухвала від 20.09.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мінаєва О.М.

Ухвала від 18.08.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мінаєва О.М.

Ухвала від 18.08.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мінаєва О.М.

Ухвала від 31.03.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 12.03.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Постанова від 20.09.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Лях О.П.

Постанова від 20.09.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Лях О.П.

Ухвала від 16.09.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Лях О.П.

Ухвала від 06.08.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Лях О.П.

Ухвала від 06.08.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Лях О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні