Ухвала
від 16.03.2021 по справі 697/1708/20
КАНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 697/1708/20

провадження № 2/697/93/2021

У Х В А Л А

16.03.2021 м. Канів

Канівський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Євтушенко Б.В.,

за участю секретаря с/з Дашковської Н.І.,

представника позивача - адвоката Василенко О.В.,

третьої особи - ОСОБА_1 ,

представника третьої особи - адвоката Кутової Є.Е.,

розглянувши у підготовчому засіданні в м. Каневі Черкаської області в режимі відеоконференції клопотання про заміну відповідача у справі за позовом ОСОБА_2 до територіальної громади Межиріцької сільської ради Канівського району Черкаської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - ОСОБА_1 про визнання права власності на спадкове майно,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася з позовом до територіальної громади Межиріцької сільської ради Канівського району Черкаської області про визнання права власності на спадкове майно.

01.03.2021 ухвалою суду задоволено клопотання представника позивача про витребування доказів у справі, витребувано у Канівської міської ради документи (рішення, роззпорядження), на підставі яких Межиріцька територіальна громада увійшла до складу Канівської міської громади, оголошено перерву у підготовчому засіданні до 16.03.2021.

У перерві, 01.03.2021, від Канівської міської ради до суду надійшло клопотання, в якому зазначено, що у зв`язку із тим, що Межиріцька територіальна громада увійшла до складу Канівської міської територіальної громади на підставі закону України від 17.11.2020 1009-ІХ Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій , постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 № 807 -ІХ Про утворення та ліквідацію районів , з урахуванням особливостей, які встановлені іншими законодавчими актами для організації органів місцевого самоврядування територіальних громад, території яких були затверджені Кабінетом Міністрів України, розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 № 728-р №Про визначення адміністративних центрів та затвердження території територіальних громад Черкаської області , вважають за необхідне замінити відповідача у даній справі та залучити територіальну громаду Канівської міської ради Черкаської області в якості відповідача по даній справі. Крім того, просили суд відкласти розгляд даної справи, у зв`язку з необхідністю ознайомлення із матеріалами даної справи.

03.03.2021 від представника позивача - ОСОБА_3 до суду надійшло клопотання про заміну первісного відповідача належним відповідачем - на Канівську міську громаду (Канівську міську раду).

У судовому засіданні представник позивача клопотання про заміну первісного відповідача належним відповідачем по даній справі підтримав, просив задовольнити, не заперечив щодо задоволення клопотання належного відповідача про відкладення розгляду справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - ОСОБА_1 та її представник - адвокат Кутова Є.Е. не заперечили щодо задоволення клопотань.

Дослідивши матеріали справи, вислухавши думку учасників справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Судом встановлено що Межиріцька територіальна громада увійшла до складу Канівської міської громади на підставі Закону України від 17.11.2020 1009-ІХ Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій , постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 № 807 -ІХ Про утворення та ліквідацію районів , розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 № 728-р "Про визначення адміністративних центрів та затвердження території територіальних громад Черкаської області .

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне замінити відповідача по справі територіальну громаду Межиріцької сільської ради Канівського району Черкаської області на її правонаступника - територіальну громаду Канівської міської ради Черкаської області.

Відповідно до ч.2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, зокрема, визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи у разі першої неявки у судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Суд визнає поважність причини неявки представника відповідача, у зв`язку з необхідністю ознайомлення представника правонаступника з матеріалами справи.

Тому клопотання відповідача (правонаступника) про відкладення розгляду справи є обгрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.5 ст. 198 ЦПК України, у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

На підставі наведеного та керуючись, ст. ст.55, 198, п. 2 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача про заміну у справі відповідача на правонаступника - задовольнити.

Замінити відповідача у справі №697/1709/21 за позовом ОСОБА_2 до територіальної громади Межиріцької сільської ради Канівського району Черкаської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - ОСОБА_1 про визнання права власності на спадкове майно, територіальну громаду Межиріцької сільської ради Канівського району Черкаської області на її правонаступника - територіальну громаду Канівської міської ради Черкаської області (місцезнаходження: вул. О.Кошового, 3, м. Канів, Черкаська область).

Клопотання відповідача (правонаступника) про відкладення розгляду справи - задовольнити.

Відкласти підготовче засідання по справі за позовом ОСОБА_2 до територіальної громади Канівської міської ради Черкаської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - ОСОБА_1 про визнання права власності на спадкове майно на 07.04.2021 об 11:30 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Б . В . Євтушенко

СудКанівський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення16.03.2021
Оприлюднено17.03.2021
Номер документу95553478
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —697/1708/20

Постанова від 27.07.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Постанова від 27.07.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 08.07.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 08.07.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Рішення від 07.06.2021

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Євтушенко Б. В.

Рішення від 07.06.2021

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Євтушенко Б. В.

Ухвала від 12.04.2021

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Євтушенко Б. В.

Ухвала від 07.04.2021

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Євтушенко Б. В.

Ухвала від 17.03.2021

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Євтушенко Б. В.

Ухвала від 16.03.2021

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Євтушенко Б. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні