Ухвала
від 18.03.2021 по справі 938/619/20
ВЕРХОВИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№938/619/20

Провадження № 2/938/35/21

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження у справі та

призначення справи до судового розгляду по суті

18 березня 2021 року селище Верховина

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

в складі: головуючого судді Джуса Р.В.,

за участю: секретаря судового засідання Фурманюк В.М.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу

за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,

до відповідача №1:Товариства з обмеженою відповідальністю Консепт Холдінг ,

до відповідача №2: Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області,

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача №1 -Товариства з обмеженою відповідальністю Чорногори ,

про скасування державної реєстрації земельної ділянки площею 2,600га, кадастровий номер:2620881001:01:001:1318, що належить на праві власності ТзОВ Консепт Холдінг ,

з участю представників сторін:

позивача №1- Потяк М.О.;

позивача№2- Дрогомирецької М.В.;

представника позивача№1 та №2 - адвоката Рогалевича А.Б.

представника відповідача№1- не з`явився;

представника відповідача№2- не з`явився;

від третьої особи - не з`явився;

в с т а н о в и в:

у провадженні Верховинського районного суду Івано-Франківської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до товариства з обмеженою відповідальністю Консепт Холдінг , Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області,за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача №1 -Товариства з обмеженою відповідальністю Чорногори , про скасування державної реєстрації земельної ділянки площею 2,600га, кадастровий номер:2620881001:01:001:1318, що належить на праві власності ТзОВ Консепт Холдінг , провести в режимі відеоконференції за участю уповноваженого представника Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області.

Ухвалою суду від 22.12.2020 відкрито провадження у справі та справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження зі стадії підготовчого засідання.

Подальший хід розгляду справи викладено в ухвалах суду, що містяться в матеріалах справи.

В підготовче засідання 18.03.2021 з`явилися позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 а також їх представник.

Представник відповідача №1 - Товариства з обмеженою відповідальністю Консепт Холдінг в підготовче засідання в черговий раз не з`явився.

Зокрема, підготовче засідання в даній справі було призначено на 21.01.2021 та в подальшому неодноразово відкладалося, а саме на 11.02.2021, 04.03.2021 та 18.03.2021. Виклик відповідача №1 в підготовчі засідання 21.01.2021, 11.02.2021 здійснювався шляхом надіслання судової повістки на поштову адресу, зазначену в позовній заяві. Оскільки поштова кореспонденція, якою суд скеровував відповідачу №1 повістки про виклик у підготовчі засідання поверталися на адресу суду без вручення адресату із відміткою пошти "за закінченням терміну зберігання", з метою належного повідомлення відповідача №1 про дату, час та місце проведення підготовчого засідання у даній справі, суд ухвалив повідомити ТзОВ Консепт Холдінг , про час і місце розгляду справи через відповідне оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

В підготовче засідання 04.03.2021 та 18.03.2021 представник відповідача №1 будучи належним чином повідомленим про день, час та місце проведення підготовчого засідання не з`явився. Про причини неявки суду не повідомив. Відзив на позовну заву від відповідача не надходив. Клопотаня щодо відкладення підготовчого засідання до суду не надходили. А тому, суд вважає за можливе проводити підготовче засідання без участі представника відповідача №1 - Товариства з обмеженою відповідальністю Консепт Холдінг .

Відповідач №2 - Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, не забезпечив явки свого уповноваженого представника у підготовче засідання. На електронну адресу суду 15.03.2021 надійшло клопотання начальника Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, голови з ліквідації Головного управління - Н.Гаврищук №9-9-0,6-1498/0/2-21 від 11.03.2021 (Вх.№ЕП-230/21), в якому вона просить розгляд справи відкласти на інший день. Однак, жодних поважних причин, які б унеможливлювали явку представника відповідача в підготовче засідання, не зазначає. А тому суд відхиляє клопотання представника відповідача №2 про відкладення підготовчого засідання, та вважає за можливе проводити підготовче засідання без участі представника відповідача №2.

При цьому суд звертає увагу на те, що у підготовчих засіданнях 21.01.2021 та 11.02.2021, представник відповідача №2 ОСОБА_3 брала участь дистанційно в режимі відеоконференції із Івано-Франківського окрусного адміністративного суду. В підготовче засідання 04.03.2021 представник відповідача не заявилась без поважних причин, хоча судом було задоволено її клопотання про участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції.

Також у цьому клопотанні представник відповідача просить наступне судове засідання проводити в режимі відеоконференції з Івано-Франківським окружним судом.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача №1 -ТОВ "Чорногори", явки представника у підготовче засідання не забезпечила, причин неявки не повідомила, пояснень по суті спору не подала.

Позивачі та їх представник не заперечували щодо проведення підготовчого засідання за відсутності відповідачів, а також третьої особи, та не заперечили проти призначення справи до судового розглячду по суті.

Ознайомившисьз матеріалами справи, заслухавши думку позивачів та їх представника суд вважає, що неявка без поважної причини відповідачів, повідомлених належним чином про день час та місце проведення підготовчого засідання та третьої особи, не є підставою для відкладення підготовчого засідання та приходить до висновку, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки на стадії підготовчого провадженя судом проведено дії, передбачені ст.197 ЦПК України, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті протягом розумного строку.

Відповідно до п. 15 ч. 2ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Згідно з п. 3 ч. 2ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, оскільки у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, враховуючи, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, враховуючи думку учасників справи з цього приводу, а також відсутність підстав для залишення позову без розгляду або закриття провадження у справі, суд вважає, що підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

Щодор клопотання представника відповідача №2 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції, то таке є обгрунтованим та зщважаючи на наявну технічну можливість проведення судового засідання в такому режимі, суд вважає за можливе провести наступне судове засідання у режимі відеоконференції з Івано-Франківським окружним судом.

Керуючись статтями 196-200, 212, 259, 260 ЦПК України, суд,

у х в а л и в :

Закрити підготовче провадження у справі № 938/619/20.

Призначити розгляд справи по суті в судовому засіданні на 01 квітня 2021 о 14:15 год.

Судове засідання відбудеться в приміщенні Верховинського районного суду Івано-Франківської області за адресою: селище Верховина, вул. Жаб`євська, 76.

Учасникам справи: забезпечити явку уповноважених представників в судове засідання.

Клопотання представника Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про проведення судового засідання в режимі відеконференції -задовольнити.

Судове засідання 01.04.2021 року о 14год. 15хв. по справі №938/619/20 за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до товариства з обмеженою відповідальністю Консепт Холдінг , Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області,за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача №1 -Товариства з обмеженою відповідальністю Чорногори , про скасування державної реєстрації земельної ділянки площею 2,600га, кадастровий номер:2620881001:01:001:1318, що належить на праві власності ТзОВ Консепт Холдінг , провести в режимі відеоконференції за участю уповноваженого представника Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області.

Доручити Івано-Франківському окружному адміністративному суду (76018, м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46) забезпечити проведення судового засідання у справі №938/619/20, яке відбудеться 01.04.2021 о 14год. 15хв., в режимі відеоконференції з Верховинським районним судом Івано-Франківської області.

Перевірити документи, що посвідчують особу представника відповідача - Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису та направити до суду відповідні документи.

Копії ухвали негайно надіслати Івано-Франківському окружному адміністративному суду (76018, м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46) для організації її виконання та представнику відповідача - ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ).

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Джус Р.В.

СудВерховинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення18.03.2021
Оприлюднено19.03.2021
Номер документу95633090
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —938/619/20

Рішення від 17.06.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Рішення від 17.06.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 01.04.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 18.03.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 18.03.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні