Рішення
від 17.06.2021 по справі 938/619/20
ВЕРХОВИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№938/619/20

Провадження № 2/938/35/21

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 червня 2021 року селище Верховина

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

в складі: головуючого судді Джуса Р.В.

за участю: секретаря судових засідань Фурманюк В.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в порядку загального позовного провадження цивільну справу

за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,

до відповідача №1:Товариства з обмеженою відповідальністю Консепт Холдінг ,

до відповідача №2: Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області,

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача №1: Товариства з обмеженою відповідальністю Чорногори ,

про скасування державної реєстрації земельної ділянки площею 2,600га, кадастровий номер:2620881001:01:001:1318, що належить на праві власності ТзОВ Консепт Холдінг ,

з участю:

позивача №1- Потяк М.О.;

позивача №2- Дрогомирецької М.В.;

представника позивача №1 та №2 - адвоката Рогалевича А.Б.

представник відповідача№1- не з`явився;

представника відповідача№2- Бахур Н.М.;

представник третьої особи - не з`явився;

Обставини справи.

ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулися до Верховинського районного суду Івано-Франківської області з позовом до відповідача №1:Товариства з обмеженою відповідальністю Консепт Холдінг , до відповідача №2: Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про скасування державної реєстрації земельної ділянки площею 2,600га, кадастровий номер:2620881001:01:001:1318, що належить на праві власності ТзОВ Консепт Холдінг .

Ухвалою суду від 22.12.2020 відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено розгляд справи на 21.01.2021 зі стадії підготовчого засідання.

Ухвалою від 16.01.2021 суд задовільнив клопотання представника відповідача Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про проведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції з Івано-Франківським окружним адміністративним судом за участю уповноваженого представника Головного управління .

В підготовче засідання 21.01.2021 з`явилися: позивач № ОСОБА_1 , позивач -№2 ОСОБА_2 , представник відповідача №2 -Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області - Бахур Н.В.

Відповідач №1 - Товариство з обмеженою відповідальністю Консепт Холдінг , явку свого уповноваженого представника в підготовче засідання не забезпечив,про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином та завчасно, шляхом надіслання судової повістки поштовим зв`язком.

З метою перевірки інформації щодо отримання відповідачем судової повістки про виклик в підготовче засідання призначене на 21.01.2021, відповідне поштове відправлення було відстежено судом за трекінговим номером на офіційному сайті АТ "Укрпошта", та встановлено, що станом на 29.12.2020, поштове відправлення адресатом не отримано "відправлення не вручено під час доставки".

Окрім цього, позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 в підготовчому засіданні просили підготовче засідання відкласти, у зв`язку з відсутністю їхнього представника.

Враховуючи відсутність у суду доказів отримання відповідачем №1 судової повістки про виклик, а також неявку представника позивачів, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, ухвалою від 21.01.2021 суд відклав підготовче засідання на 11.02.2021. Також даною ухвалою суд задовольнив клопотання представника відповідача Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області - Бахур Наталії Василівни про проведення наступного підготовчого засідання в режимі відеоконференції з Івано-Франківським окружним адміністративним судом за її участю.

В підготовче засідання 11.02.2021 з`явилися позивач №2 ОСОБА_2 , представник позивачів - ОСОБА_3 , а також представник відповідача №2 Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області - Бахур Н.В.

Відповідач №1 ТзОВ Консепт Холдінг явку свого повноважного представника в підготовче судове засідання не забезпечив, причин неявки не повідомив.

Поштовий конверт, яким суд скеровував відповідачу повістку про виклик в підготовче засідання на 11.02.2021, повернувся на адресу суду без вручення адресату із відміткою пошти "за закінченням терміну зберігання".

Окрім того, на адресу суду повернувся поштовий конверт із поштовою відміткою "за закінченням терміну зберігання", яким суд скеровував відповідачу №1 судову повістку про виклик в підготовче засідання призначене на 21.01.2021, ухвалу суду про відкриття провадження у справі та копію позовної заяви із доданими до неї документами,.

Ухвалою від 11.02.2021 суд продовжив строк підготовчого провадження у справі №938/619/20 на 30 днів, та відклав підготовче засідання на 04.03.2021. Також суд ухвалив підготовче засідання 04.03.2021 року о 11год. 00хв. по справі №938/619/20 провести в режимі відеоконференції з Івано-Франківським окружним адміністративним судом за участю уповноваженого представника Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області. Товариство з обмеженою відповідальністю Консепт Холдінг суд ухвалив додатково повідомити про час і місце розгляду справи через відповідне оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України (з посиланням на веб-адресу даної ухвали суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень).

Ухвалою від 04.03.2021 суд залучив Товариство з обмеженою відповідальністю Чорногори (ідентифікаційний код 33604825, місцезнаходження: Івано-Франківська область, Верховинський район, село Бистрець) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача №1 та відклав підготовче засідання на 18.03.2021.

Ухвалою від 18.03.2021 суд закрив підготовче провадження у справі та призначив справу до розгляду по суті в судовому засіданні на 01.04.2021. Також даною ухвалою суд задовольнив клопотання представника відповідача Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з Івано-Франківським окружним адміністративним судом за її участю.

В судове засідання 01.04.2021 з`явилися позивач ОСОБА_1 та представник відповідача №2 Бахур Н.В.

Від представника позивачів №1 та №2 адвоката Рогалевича А.Б. надійшло клопотання, в якому він повідомив, що не може з`явитися до Верховинського районного суду 01.04.2021, у зв`язку з терміновим відрядженням за межі Івано-Франківської області та необхідністю прийняття участі у судових засіданнях у Берегівському районному суді Закарпатської області. Також зазначив, що у судове засідання не має можливості з`явитися позивач №2 ОСОБА_2 , у зв`язку з сімейними обставинами, а тому просить судове засідання відкласти.

Представник відповідача №1 - Товариства з обмеженою відповідальністю Консепт Холдінг в судове засідання не з`явився. Причин неявки суду не повідомив.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача №1 -ТОВ "Чорногори", явки представника у судове засідання не забезпечила, причин неявки не повідомила.

Розгляд справи було відкладено на 22.04.2021. Також ухвалою від 01.04.2021 суд задовольнив клопотання представника відповідача №2 щодо проведення судового засідання 22.04.2021 в режимі відеоконференції з Івано-Франківським окружним адміністративним судом.

В судовому засіданні 22.04.2021 розгляд справи було відкладено на 27.05.2021 у зв`язку із неявкою позивача №2, представника відповідача №1 та представника третьої особи.

В судовому засіданні 27.05.2021 розгляд справи було відкладено на 17.06.2021 у зв`язку із неявкою представників відповідачів та представника третьої особи.

В судове засідання 17.06.2021 з`явилися позивачі, представник позивачів та представник відповідача №2.

Відповідач №1 не забезпечив явки представника в судове засідання, причин неявки не повідомив, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, що підтверджується наявним у матеріалах справи поштовим повідомленням про вручення.

Суд звертає увагу на те, що відповідач №1 не забезпечив явку уповноваженого представника в жодне із судових засідань.

Окремі поштові конверти, якими суд скеровував відповідачу №1 судові повістки про виклик в судове засідання, повертались на адресу суду із відміткою пошти за закінченням терміну зберігання чи адресат відсутній за вказаною адресою .

Разом з тим, суд зазначає, що поштова кореспонденція направлялась відповідачу №1 на адресу вказану в позовній заяві та адресу яка зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (м.Київ, вул. Залізничне шосе,47.

Окрім того, Товариство з обмеженою відповідальністю Консепт Холдінг повідомлялося про час і місце розгляду справи через відповідне оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю Чорногори також не забезпечила явки уповноваженого представника в жодне судове засідання, причин неявки не повідомила, хоча повідомлялась судом належними чином.

Поштові конверти, якими суд скеровував третій особі судові повістки про виклик в судове засідання, повертались на адресу суду з відміткою пошти адресат відсутній за вказаною адресою . Разом з тим, поштова кореспонденція скеровувалась на адресу ТзОВ Чорногори (Івано-Франківська область, Верховинський район, село Бистрець), яка зазначена в матеріалах справи та Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань .

Відповідно до положень ст. 131 ЦПК України, учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи.

У разі відсутності заяви про зміну місця проживання або місцезнаходження судова повістка надсилається учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, що забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, на останню відому судові адресу і вважається доставленою, навіть якщо учасник судового процесу за цією адресою більше не проживає або не знаходиться.

В судовому засіданні 17.06.2021 оголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Правова позиція позивача №1.

Обґрунтовуючи позовні вимоги позивач ОСОБА_1 посилається на те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер її чоловік ОСОБА_4 , якому на час смерті згідно з Державним актом на право приватної власності серія ІФ №02.02.2/000055 від 06.10.1995 належала земельна ділянка, яка складалася з двох земельних ділянок, площею 0,25 га для обслуговування будівель та площею 0,60 га для ведення підсобного господарства в с.Бистрець Верховинського району Івано-Франківської області.

Державний акт на право приватної власності на землю ОСОБА_4 Серії ІФ 02.02.2/000055 від 06.10.1995 було зареєстровано у Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 55 та видано йому 06.10.1995. Це також підтверджується Архівним витягом з протоколу № 21 сесії Бистрецької сільської Ради народних депутатів XXI скликання від 13 грудня 1993 року, наданим начальником архівного відділу Верховинської РДА 14.05.2018 р. за № П-127.

З метою оформлення свідоцтва про право на спадщину на вказані земельні ділянки, нею було замовлено виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), яку в подальшому було направлено у Відділ Держгеокадастру у Верховинському районі для внесення змін до Державного земельного кадастру та отримання витягу. Однак, рішенням державного реєстратора від 04.01.2017 №РВ-2600155832017, їй було відмовлено у здійсненні державної реєстрації земельних ділянок, оскільки було встановлено, що такі земельні ділянки перетинаються з двома іншими земельними ділянками, з кадастровими номерами 2620881001:01:001:1318 та 2620881001:01:001:1805.

02.05.2018 її представником було направлено адвокатський запит на ім`я начальника Відділу Держгеокадастру у Верховинському районі, в якому було сформульовані питання щодо надання інформації про те, кому належать земельні ділянки, а також яке їх цільове призначення, з кадастровими номерами: 2620881001:01:001:1318 та 2620881001:01:001:1805, а також про те, чи змінювались власники цих земельних ділянок, і якщо так, то на підставі яких угод(договорів) вони відчужувались.

Крім цього, позивач зазначає, що посилання державного реєстратора на земельну ділянку кадастровий номер 2620881001:01:001:1805 є недоречним, оскільки така відсутня на Публічній кадастровій карті України, так як в результаті об`єднанні із земельною ділянкою кадастровий номер 2620881001:01:001:0196 утворила земельну кадастровий номер 2620881001:01:001:1318.

Згідно відповіді начальника Відділу Держгеокадастру у Верховинському районі на адвокатський запит від 02.05.2018 року та наданих ним копій документів, було встановлено, що земельні ділянки з кадастровими номерами 2620881001:01:001:1805 та 2620881001:01:001:1318 на правах приватної власності, станом на 02.05.2018 року, мали б належати громадянину ОСОБА_5 .

На підставі отриманої відповіді та копій документів з Відділу Держгеокадастру у Верховинському районі, вона звернулася до Верховинського районного суду з позовом до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, ОСОБА_5 , Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області, треті особи на стороні відповідача: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 про визнання незаконним та скасування рішення, державного акту, державної реєстрації земельної ділянки та зобов`язання вчинити певні дії.

В ході розгляду цієї справи, було призначено та проведено земельно-технічну експертизу, якою було встановлено, що розташування земельних ділянок, що перейшли ОСОБА_1 у спадщину від її чоловіка ОСОБА_4 відповідає каталогу координат поворотних точок меж земельних ділянок, які вказані в технічній документації із землеустрою на ці земельні ділянки. А фактичне місце розташування земельних ділянок з кадастровими номерами 2620881001:01:001:1805 та 2620881001:01:001:1318, що на правах приватної власності мали б належати громадянину ОСОБА_5 не відповідає каталогу координат поворотних точок меж земельних ділянок, які вказані в технічній чи проектній документації із землеустрою на ці земельні ділянки.

16.09.2020 Верховинським районним судом було прийнято Рішення у цивільній справі № 340/539/18, яким:

- визнано незаконним та скасовано Рішення XIV сесії V демократичного скликання Бистрецької сільської ради від 20 січня 2008 року у частині затвердження ОСОБА_5 , жителю с. Козин Обухівського району Київської області проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки площею 2,6000 га, що знаходиться в с.Бистрець, урочище Підгаджина, для будівництва туристично - відпочинкового комплексу;

- визнано недійсним та скасовано державний акт на право власності на земельну ділянку Серії ЯЕ № 857099 від 17 березня 2008 року на земельну ділянку, площею 2,6000 га, кадастровий номер 2620881001:01:001:1318 для будівництва туристично - відпочинкового комплексу в с. Бистрець Верховинського району, виданий ОСОБА_5 , жителю АДРЕСА_1 ;

- скасовано державну реєстрацію земельної ділянки, площею 2,6000 га, для будівництва туристично - відпочинкового комплексу в с. Бистрець Верховинського району, кадастровий номер: 2620881001:01:001:1318.

На виконання вищевказаного рішення суду, вона 16.11.2020 року звернулася до державного реєстратора прав на нерухоме майно Верховинської селищної ради Верховинського району Івано-Франківської області з заявою, в якій просила на підставі згаданого вище Рішення суду скасувати державну реєстрацію земельної ділянки з кадастровим номером 2620881001:01:001:1318.

Однак, 18.11.2020 року, державним реєстратором прав на нерухоме майно Верховинської селищної ради Верховинського району Івано-Франківської області Кривнюком Я.Д. було винесено Рішення № 55215726 Про відмову у державній реєстрації -прав та їх обтяжень в якому було відмовлено ОСОБА_1 у державній реєстрації припинення права власності на земельну ділянку, кадастровий номер 2620881001:01:001:1318, оскільки дана земельна ділянка на правах власності з 04.03.2016 року належить вже не громадянину ОСОБА_5 , а ТзОВ Консепт Холдінг , м. Київ (ЄДРЇІОУ 39560773) і була внесена ОСОБА_5 в статутний капітал цього товариства ще 29.05.2015 року.

Позивач ОСОБА_1 вважає, що за таких обставин, вона була позбавлена права реєстрації земельних ділянок, що перейшли їй у спадщину від її чоловіка, тобто була позбавлена свого майнового права, в результаті перетину земельної ділянки , площею 2,600 га, кадастровий номер: 2620881001:01:001:1318, що належить ТзОВ Консепт Холдінг (ЄДРПОУ 39560773), АДРЕСА_2 із земельними ділянками, що належать їй. Тому на думку позивача, враховуючи Рішення Верховинського суду від 16.09.2020 року у цивільній справі № 340/359/18, державна реєстрація земельної ділянки кадастровий номер: 2620881001:01:001:1318 підлягає скасуванню в судовому порядку.

Також позивач посилається на те, що начальником Верховинського Відділу Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківської області було внесено до офіційного документу (відповідь на адвокатський запит) завідомо неправдиві відомості щодо фактичного власника земельної ділянки, що накладається на її земельні ділянки, що, в свою чергу, створило примусову необхідність для повторного звернення до суду практично з тими самими позовними вимогами, але вже до іншого відповідача.

Правова позиція позивача №2.

Обґрунтовуючи позовні вимоги позивач ОСОБА_2 посилається на те, що 24.10.2006 року нею було отримано державний акт на право власності на земельну ділянку Серії ЯД № 878060, який був зареєстрований в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю за № 010630000264, на земельну ділянку, площею 0, 2852 га, для ведення особистого селянського господарства, в с. Бистрець, Верховинського району, кадастровий номер земельної ділянки - 2620881001:01:001:0116. Тобто нею було оформлено право власності на її земельну ділянку.

09.11.2011 року вона звернулася із заявою до ПП Земексперт-ІФ , в якій просила вказане підприємство виконати землевпорядні роботи щодо встановлення (відновлення) меж вищевказаної земельної ділянки в натурі (на місцевості) з метою подальшого внесення відомостей (змін до них) про цю земельну ділянку до Державного земельного кадастру України.

Отриману технічну документацію було погоджено з відповідними службами, суміжними землекористувачами та землевласниками, а також з головою Бистрецької сільської ради і направлено у Відділ Держгеокадастру у Верховинському районі Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області для внесення відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру і отримання витягу із Державного земельного кадастру на зазначені вище земельні ділянки.

Однак, Державним кадастровим реєстратором Відділу Держгеокадастру у Верховинському районі Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, на підставі наданих ОСОБА_2 документів, 12.06.2018 р. було винесено Рішення № РВ- 2600410762018 про відмову у внесенні відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру у зв`язку із наявністю зауважень щодо валідності електронного документу, а саме перетин земельної ділянки, яка належить на правах власності ОСОБА_2 з ділянкою, кадастровий номер: 2620881001:01:001:1318, площа співпадає на 97,5922 % (накладка) та з ділянкою, кадастровий номер 2620881001:01:001:1805, площа якої співпадає на 95,1063 % (накладка).

Позивач вважає, що зазначення у вищевказаному Рішенні земельної ділянки з кадастровим номером 2620881001:01:001:1805 є недоречним, оскільки дана земельна ділянка в Публічній кадастровій карті України відсутня в зв`язку з тим, що в результаті об`єднання цієї земельної ділянки та земельної ділянки з кадастровим номером 2620881001:01:001:0196, площею 0,2500 га для індивідуального житлового будівництва, утворилася земельна ділянка з кадастровим номером 2620881001:01:001:1318, яка зареєстрована в Державному земельному кадастрі, знаходиться в Публічній кадастровій карті України і згідно інфорї ації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно належить на правах власності ТзОВ Консепт Холдінг (ЄДРПОУ 39560773), АДРЕСА_2 .

Також позивач посилається на те, що вона з часу приватизації своєї земельної ділянки, використовувала її за цільовим призначенням, а також щороку сплачувала сільськогосподарський податок за землю. Однак в результаті перетину земельної ділянки площею 2,600 га, кадастровий номер: 2620881001:01:001:1318, що належить ТзОВ Консепт Холдінг (ЄДРПОУ 39560773), АДРЕСА_2 із її земельною ділянкою кадастровий номер 2620881001:01:001:0116, вона була позбавлена свого права власності на належну їй земельну ділянку, а тому державна реєстрація земельної ділянки кадастровий номер: 2620881001:01:001:1318 підлягає скасуванню в судовому порядку.

Правова позиція відповідача №1.

Відповідач №1 не скористався своїм процесуальним правом, відзиву на позов не подав, явки представника в жодне із судових засідань не забезпечив.

Правова позиція відповідача№2.

Відповідачем подано відзив на позовну заяву в якому він просить суд відмовити у задоволенні позовних вимог в повному обсязі. Зокрема відповідач вважає, що такий позов є передчасним, оскільки скасування державної реєстрації земельної ділянки допускається виключно із одночасним припиненням усіх речових прав, їх обтяжень зареєстрованих щодо земельної ділянки. Також відповідач посилається на те, що рішення Верховинського районного суду від 16.09.2020 на яке посилаються позивачі, та висновок проведеної в межах цієї справи судової експертизи, стосуються земельних ділянок площею 0,25га. та 0,60га., спадкоємицею яких є ОСОБА_1 , та не містять жодної інформації стосовно земельної ділянки пл.0,28га., що належить ОСОБА_2 .

Суд, заслухавши пояснення позивачів, представника позивачів та представника відповідача №2, з`ясувавши обставини на які учасники справи посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, повно, всебічно і об`єктивно оцінивши докази, дійшов висновку, що позовні вимоги слід задовольнити частково з огляду на наступне.

Відповідно до п.1,2 ч.1 ст.2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Відповідно до ч.1 ст.4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до ст.15 ЦК України, кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Кожна особа має право на захист свого інтересу, який не суперечить загальним засадам цивільного законодавства.

Статтею 16 ЦК України визначено, що кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Відповідно до статті 14 Конституції України земля є основним національним багатством, що знаходиться під особливою охороною держави. Право на землю набувається і реалізується громадянами і суб`єктами господарської діяльності виключно відповідно до закону.

В силу статті 41 Конституції України, ст.90 ЗК України ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним. Власники земельних ділянок мають право продавати, іншим шляхом відчужувати земельну ділянку, самостійно господарювати на своїй землі. Порушені права власників земельних ділянок підлягають відновленню в порядку встановленому законом.

Як роз`яснив Пленум Верховного суду України у постанові № 7 від 16 квітня 2004 року Про практику застосування судами земельного законодавства при розгляді цивільних справ власник земельної ділянки або землекористувач може вимагати усунення будь-яких порушень його права, навіть якщо ці порушення не пов`язані з позбавленням права володіння земельною ділянкою. Захист прав громадян та юридичних осіб на земельні ділянки здійснюється згідно з частиною третьою статті 152 ЗК України шляхом: визнання прав; відновлення стану земельної ділянки, який існував до порушення прав, і запобігання вчиненню дій, що порушують права або створюють небезпеку порушення прав; визнання угоди недійсною; визнання недійсними рішень органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування; відшкодування заподіяних збитків; застосування інших, передбачених законом, способів захисту (стаття 16 ЦК).

Усунення будь-яких порушень прав особи на землю може бути застосовано судом у разі встановлення, що таке порушення мало місце, в чому саме полягає таке порушення та якими доказами це підтверджується.

Отже, при розгляді спору суд повинен установити, чи були порушені, невизнані або оспорені права, свободи чи інтереси цих осіб, і залежно від установленого вирішити питання про задоволення позовних вимог або відмову в їх задоволенні.

Щодо позовних вимог ОСОБА_1 , суд зазначає наступне.

Як встановлено судом, Верховинським районним судом Івано-Франківської області розглядалась справа №340/539/18 за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, ОСОБА_5 , Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області, треті особи на стороні відповідача: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 про визнання незаконним та скасування рішення, державного акту, державної реєстрації земельної ділянки та зобов`язання вчинити певні дії.

В ході розгляду даної справи суд встановив, що згідно з Державним актом на право приватної власності на землю серія І-ІФ №02.02-2/000055 виданого 06 жовтня 1995 року на підставі рішення Бистрецької сільської Ради народних депутатів від 13 грудня 1993 року, ОСОБА_4 , передано безоплатно у приватну власність 0,85 га землі в межах згідно з планом для обслуговування будівель площею 0,25 га та ведення підсобного господарства, площею 0,60 га, що розташована на території с Бистрець, Бистрецької сільської ради.

ОСОБА_4 помер ІНФОРМАЦІЯ_2 в с.Дземброня, про що вчинено актовий запис №6 від 25.08.2015. На підставі заяви ОСОБА_1 про прийняття спадщини за законом після смерті ОСОБА_4 , державним нотаріусом Верховинської районної державної нотаріальної контори Павлюком І.І. заведено спадкову справу №79-2015 від 28.10.2015.

На замовлення позивача, як спадкоємця за законом після смерті ОСОБА_4 , ПП ОСОБА_9 на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серія І-ІФ №02.02-2/000055, виготовлено технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та для ведення особистого селянського господарства. Після виготовлення документації, позивач надала таку державному реєстратору Відділу Держгеокадастру у Верховинському районі Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області для здійснення державної реєстрації земельних ділянок та присвоєння кадастрових номерів.

Згідно з рішенням №РВ-2600155832017 та протоколом №ПП-2600155832017 від 04.01.2017 Державного кадастрового реєстратора Відділу у Верховинському районі Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області М.І. Бобрук, ОСОБА_10 було відмовлено у внесенні відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру з підстав невідповідності електронного документа установленим вимогам, а саме наявні зауваження щодо валідності електронного документа, перетин ділянок з ділянкою 2620881001:01:001:1318, площа співпадає 100% та з ділянкою 2620881001:01:001:1805, площа співпадає 90,8686%.

Також судом було встановлено, що згідно Державного акту на право власності на земельну ділянку серія ЯД №875916 виданого 21.06.2007 на підставі договорів купівлі-продажу земельних ділянок ВЕС №729440, 72944, 729442 від 07.12.2006 в реєстрі за №2435, 2443, 2439, ОСОБА_5 належала земельна ділянка площею 2,3500 га для ведення особистого селянського господарства, кадастровий номер 2620881001:01:001:1805, що розташована на території с.Бистрець, урочище Підгаджина, Верховинського району, Івано-Франківської області.

При цьому, дана земельна ділянка утворилася за рахунок придбаних на підставі договорів купівлі-продажу земельних ділянок від 07.12.2006, а саме:

- договору купівлі-продажу, зареєстрованого в реєстрі за №2435 державним нотаріусом Верховинського районної державної нотаріальної контори Павлюком І.І., згідно якого відповідач ОСОБА_5 купив у третьої особи ОСОБА_6 належну йому на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серія ЯБ №977487, виданого 04.03.2006 на підставі рішення Бистрецької сільської ради від 13.12.2005, земельну ділянку, 0,4000 га для ведення особистого селянського господарства, кадастровий номер 26208810010010197, що розташована на території с. Бистрець Верховинського району Івано-Франківської області.

- договору купівлі-продажу, зареєстрованого в реєстрі за №2443 державним нотаріусом Верховинського районної державної нотаріальної контори Павлюком І.І., згідно якого відповідач ОСОБА_5 купив у третьої особи ОСОБА_7 належну йому на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серія ЯД №813083, виданого 29.11.2006 на підставі рішення Бистрецької сільської ради від 14.11.2006, земельну ділянку, 0,6500 га для ведення особистого селянського господарства, кадастровий номер 2620881001:01:001:0199, що розташована на території с АДРЕСА_3 .

- договору купівлі-продажу, зареєстрованого в реєстрі за №2439 державним нотаріусом Верховинського районної державної нотаріальної контори Павлюком І.І., згідно якого відповідач ОСОБА_5 купив у третьої особи ОСОБА_8 належну їй на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серія ЯД №813084, виданого 29.11.2006 на підставі рішення Бистрецької сільської ради від 14.11.2006, земельну ділянку, 1,3000 га для ведення особистого селянського господарства, кадастровий номер 2620881001:01:001:0575, що розташована на території с АДРЕСА_3 .

Крім того, згідно договору купівлі-продажу земельної ділянки від 07.12.2006, зареєстрованого в реєстрі за №2435 державним нотаріусом Верховинського районної державної нотаріальної контори Павлюком І.І., ОСОБА_5 придбав у третьої особи ОСОБА_6 належну йому на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серія ЯБ №977486, виданого 27.03.2006 на підставі рішення Бистрецької сільської ради від 13.12.2005, земельну ділянку, площею 0,2500 га для індивідуального житлового будівництва, кадастровий номер 26208810010010196, що розташована на території с Бистрець, Верховинського району, Івано-Франківської області.

В подальшому, ОСОБА_5 на підставі даного договору купівлі-продажу, 21.06.2007 виготовлено Державний акт на право власності на земельну ділянку серія ЯД №875915, який посвідчує його право власності на земельну ділянку, площею 0,2500 га вже для ведення особистого селянського господарства, кадастровий номер 2620881001:01:001:0196, що розташована на території с Бистрець, Верховинського району, Івано-Франківської області. (а.с.218 том 1).

Рішенням дванадцятої сесії п`ятого демократичного скликання Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області від 11.11.2007 надано дозвіл ОСОБА_5 на виготовлення проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення приватизованих земельних ділянок, розташованих в с.Бистрець, урочище Підгаджина, площею 2,6000 га із земель для ведення особистого селянського господарства на землі для будівництва туристично-відпочинкового комплексу.

На підставі даного рішення, на замовлення ОСОБА_5 , ДП Івано-Франківський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою виготовлено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки, цільове призначення якої змінюється, громадянину ОСОБА_5 для будівництва туристично-відпочинкового комплексу в с.Бистрець, урочище Підгаджина, Верховинського району, Івано-Франківської області, внаслідок чого утворилася земельна ділянка площею 2,6000 га з кадастровим номером 2620881001:01:001:1318.

Рішенням XIV сесії V демократичного скликання Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області від 20.01.2008 затверджено ОСОБА_5 , проект землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки, площею 2,6000 га, що знаходиться в с.Бистрець, урочище Підгаджина, для будівництва туристично-відпочинкового комплексу.

На підставі даного рішення, ОСОБА_5 отримано Державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЯЕ №857099 від 17.03.2008, який посвідчує його право власності на земельну ділянку, площею 2,6000 га, кадастровий номер 2620881001:01:001:1318 для будівництва туристично-відпочинкового комплексу в с.Бистрець, Верховинського району.

В ході розгляду даної справи судом було призначено земельно-технічну експертизу за результатами якої встановлено, що фактичне місце розташування земельних ділянок ОСОБА_1 , які перейшли їй у спадщину від її чоловіка ОСОБА_4 , а саме для обслуговування будівель площею 0,25 га та ведення підсобного господарства площею, 0,60 га, які зареєстровані в с. Бистрець, Верховинського району (право власності ОСОБА_4 на вказані земельні ділянки посвідчено Державним актом на право приватної власності на землю серія ІФ 02.02.2/000055 від 06.10.1995) відповідає каталогу координат поворотних точок меж земельних ділянок, які вказані в технічній документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та для ведення особистого селянського господарства на замовлення спадкоємця ОСОБА_1 ( ОСОБА_4 помер), які розташовані в с.Бистрець Верховинського району Івано-Франківської області.

Натомість фактичне місце розташування земельної ділянки, яка мала кадастровий номер 2620881001:01:001:1805, площею 2,3500 га для ведення особистого селянського господарства, яка розташована в с Бистрець Верховинського району урочище ІНФОРМАЦІЯ_3 , що належала ОСОБА_5 , згідно з Державним актом на право власності на земельну ділянку серія ЯД №875916 від 27.06.2007 і земельної ділянки, яка мала кадастровий номер 2620881001:01:001:1318, площею 2,6000 га для будівництва туристичного комплексу, яка розташована в с. Бистрець Верховинського району урочище ІНФОРМАЦІЯ_3 , що належить ОСОБА_5 , згідно з Державним актом на право власності на земельну ділянку серія ЯД №857099 від 17.03.2008 не відповідає каталогу координат поворотних точок меж земельних ділянок, які вказані в технічній чи проектній документації на ці земельні ділянки.

Відтак судом було встановлено, що спадкодавець ОСОБА_4 набув право власності на земельні ділянки у встановленому законом порядку ще в 1995 році, тобто значно раніше ніж відповідач ОСОБА_5 і припинення його права власності в порядку, визначеному законом не здійснювалося, а ОСОБА_1 будучи спадкоємцем за законом не може у встановленому законом порядку зареєструвати право власності на спадкове майно, оскільки в межах такої земельної ділянки розміщена земельна ділянка відповідача ОСОБА_5 кадастровий номер 2620881001:01:001:1318, яка фактично має бути розміщена в іншому місці.

Відповідно до ч.4 ст.82 ЦПК України, законодавцем визначено, що обставини, встановлені рішенням суду у господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом.

Рішенням Верховинського районного суду від 16.09.2020 за результатами розгляду справи № 340/539/18 задоволено частково позовні вимоги ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, ОСОБА_5 , Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області, треті особи на стороні відповідача: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 про визнання незаконним та скасування рішення, державного акту, державної реєстрації земельної ділянки та зобов`язання вчинити певні дії, а саме:

- визнано незаконним та скасовано Рішення XIV сесії V демократичного скликання Бистрецької сільської ради від 20 січня 2008 року у частині затвердження ОСОБА_5 , жителю с. Козин Обухівського району Київської області проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки площею 2,6000 га, що знаходиться в с.Бистрець, урочище Підгаджина, для будівництва туристично - відпочинкового комплексу;

- визнано недійсним та скасовано державний акт на право власності на земельну ділянку Серії ЯЕ № 857099 від 17 березня 2008 року на земельну ділянку, площею 2,6000 га, кадастровий номер 2620881001:01:001:1318 для будівництва туристично - відпочинкового комплексу в с. Бистрець Верховинського району, виданий ОСОБА_5 , жителю АДРЕСА_1 ;

- скасовано державну реєстрацію земельної ділянки, площею 2,6000 га, для будівництва туристично - відпочинкового комплексу в с. Бистрець Верховинського району, кадастровий номер: 2620881001:01:001:1318.

З метою реалізації своїх прав та реєстрації права власності на спадкове майно, а саме на земельні ділянки, які належали її чоловіку, ОСОБА_1 16.11.2020 року звернулася до державного реєстратора прав на нерухоме майно Верховинської селищної ради Верховинського району Івано-Франківської області з заявою, в якій просила на підставі згаданого вище Рішення суду скасувати державну реєстрацію земельної ділянки з кадастровим номером 2620881001:01:001:1318.

Однак, 18.11.2020 року, державним реєстратором прав на нерухоме майно Верховинської селищної ради Верховинського району Івано-Франківської області Кривнюком Я.Д. було винесено Рішення № 55215726 Про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень в якому було відмовлено ОСОБА_1 у державній реєстрації припинення права власності на земельну ділянку, кадастровий номер 2620881001:01:001:1318, оскільки дана земельна ділянка на правах власності з 04.03.2016 року належить вже не громадянину ОСОБА_5 , а ТзОВ Консепт Холдінг , м. Київ (ЄДРЇІОУ 39560773) і була внесена ОСОБА_5 в статутний капітал цього товариства ще 29.05.2015 року.

Згідно долученого до матеріалів справи Інформаційного витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна, земельна ділянка кадастровий №2620881001:01:001:1318 належить на праві приватної власності ТзОВ Консепт Холдінг (ідентифікаційний код 39560773) із 2016 року та перебуває в оренді у ТзОВ Чорногори (ідентифікаційний код 33604825) на підставі договору оренди укладеного у 2008 році між ОСОБА_5 та ТзОВ Чорногори строком на 49 років.

В той же час, оскільки усі речові права ОСОБА_5 на земельну ділянку кадастровий номер: 2620881001:01:001:1318, які виникли на підставі Рішення XIV сесії V демократичного скликання Бистрецької сільської ради від 20 січня 2008 року та державного акту на право власності на земельну ділянку Серії ЯЕ № 857099 від 17 березня 2008, були скасовані рішенням суду, в останнього відсутні правові підстави розпоряджатись відповідною земельною ділянкою, зокрема і шляхом внесення її до статутного капіталу ТзОВ Консепт Холдінг .

Як встановлено в рішенні суду у справі 340/539/18, фактичне місце розташування земельної ділянки кадастровий номер 2620881001:01:001:1318, площею 2,6000 га для будівництва туристичного комплексу, яка розташована в с. Бистрець Верховинського району урочище ІНФОРМАЦІЯ_3 , не відповідає каталогу координат поворотних точок меж земельних ділянок, які вказані в технічній чи проектній документації на ці земельні ділянки.

За наведених обставин, незважаючи на те, що рішенням Верховинського районного суду було припинено усі речові права ОСОБА_5 на земельну ділянку кадастровий номер: 2620881001:01:001:1318, які виникли на підставі Рішення XIV сесії V демократичного скликання Бистрецької сільської ради від 20 січня 2008 року та державного акту на право власності на земельну ділянку Серії ЯЕ № 857099 від 17 березня 2008, та скасовано державну реєстрацію земельної ділянки, площею 2,6000 га, для будівництва туристично - відпочинкового комплексу в с.Бистрець Верховинського району, кадастровий номер: 2620881001:01:001:1318, ОСОБА_1 позбавлена права на реєстрацію земельних ділянок, що перейшли їй у спадщину від її чоловіка, оскільки земельна ділянка кадастровий №2620881001:01:001:1318, що зареєстрована за ТзОВ Консепт Холдінг накладається на земельні ділянки ОСОБА_1 .

Відповідно до ч.10 ст.24 Закону України Про Державний земельний кадастр визначено підстави скасування державної реєстрації земельної ділянки Державним кадастровим реєстратором, який здійснює таку реєстрацію, зокрема у разі ухвалення судом рішення про скасування державної реєстрації земельної ділянки. При чому, ухвалення судом рішення про скасування державної реєстрації земельної ділянки допускається виключно з одночасним припиненням таким рішенням усіх речових прав, їх обтяжень, зареєстрованих щодо земельної ділянки (за наявності таких прав, обтяжень). Ухвалення судом рішення про визнання нечинним рішення органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, за якою була сформована земельна ділянка, щодо якої виникли речові права, а також про скасування державної реєстрації такої земельної ділянки, що допускається за умови визнання нечинним рішення про затвердження такої документації (за його наявності) та припинення таких прав (за їх наявності).

Оскільки речові права ОСОБА_5 на земельну ділянку кадастровий номер: 2620881001:01:001:1318 були припинені згідно рішення суду і він не мав правових підстав вносити вказану земельну ділянку до статутного капіталу ТзОВ Консепт Холдінг , а державна реєстрація відповідної земельної ділянки порушує права позивача №1 на реєстрацію земельних ділянок, що перейшли їй у спадщину від її чоловіка, оскільки земельна ділянка кадастровий №2620881001:01:001:1318, що зареєстрована за ТзОВ Консепт Холдінг накладається на земельні ділянки ОСОБА_1 , суд дійшов висновку, що державну реєстрацію земельної ділянки, площею 2,6000 га, кадастровий номер:2620881001:01:001:1318, що належить на праві власності ТзОВ Консепт Холдінг , слід скасувати.

Щодо вимог Позивача ОСОБА_2 , суд зазначає наступне.

Відповідно до державного акту на право власності на земельну ділянку Серії ЯД № 878060 від 24.10.2006, який був зареєстрований в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю за № 010630000264, нею було оформлено право власності на земельну ділянку площею 0, 2852 га, для ведення особистого селянського господарства, в с. Бистрець, Верховинського району, кадастровий номер земельної ділянки - 2620881001:01:001:0116.

09.11.2011 року вона звернулася із заявою до ПП Земексперт-ІФ , в якій просила вказане підприємство виконати землевпорядні роботи щодо встановлення (відновлення) меж вищевказаної земельної ділянки в натурі (на місцевості) з метою подальшого внесення відомостей (змін до них) про цю земельну ділянку до Державного земельного кадастру України.

Отриману технічну документацію було погоджено з відповідними службами, суміжними землекористувачами та землевласниками, а також з головою Бистрецької сільської ради і направлено у Відділ Держгеокадастру у Верховинському районі Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області для внесення відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру і отримання витягу із Державного земельного кадастру на зазначені вище земельні ділянки.

Однак, Державним кадастровим реєстратором Відділу Держгеокадастру у Верховинському районі Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, на підставі наданих ОСОБА_2 документів, 12.06.2018 р. було винесено Рішення № РВ- 2600410762018 про відмову у внесенні відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру у зв`язку із наявністю зауважень щодо валідності електронного документу, а саме перетин земельної ділянки, яка належить на правах власності ОСОБА_2 з ділянкою, кадастровий номер: 2620881001:01:001:1318, площа співпадає на 97,5922 % (накладка) та з ділянкою, кадастровий номер 2620881001:01:001:1805, площа якої співпадає на 95,1063 % (накладка).

Разом з тим, позивачкою не доведено, та в ході розгляду справи судом не встановлено, що її право порушено в результаті перетину земельної ділянки площею 2,600 га, кадастровий номер: 2620881001:01:001:1318, що належить ТзОВ Консепт Холдінг (ЄДРПОУ 39560773), АДРЕСА_2 із її земельною ділянкою кадастровий номер 2620881001:01:001:0116.

Так позивачкою не доведено, що фактичне місце розташування належної їй земельної ділянка кадастровий номер 2620881001:01:001:0116 відповідає каталогу координат поворотних точок меж земельних ділянок, які вказані в технічній документації із землеустрою. Не доведено, що перетин (накладення) земельної ділянки, яка належить їй на правах власності з ділянкою, кадастровий номер: 2620881001:01:001:1318, площа співпадає на 97,5922 % (накладка) та з ділянкою, кадастровий номер 2620881001:01:001:1805, площа якої співпадає на 95,1063 % (накладка) виникло саме у зв`язку з тим, що фактичне місце розташування земельної ділянки, кадастровий номер 2620881001:01:001:1318, площею 2,6000 га для будівництва туристичного комплексу, яка розташована в с. Бистрець Верховинського району урочище ІНФОРМАЦІЯ_3 , що належить ТзОВ Консепт Холдінг не відповідає каталогу координат поворотних точок меж земельних ділянок, які вказані в технічній чи проектній документації на цю земельну ділянку.

Суд також звертає увагу на те, що встановлені у рішенні Верховинського районного суду від 16.09.2020 у справі № 340/539/18 обставини, в тому числі і висновок судової експертизи здійсненої в межах цієї справи, не можуть вважатись належним доказом порушення її прав, оскільки належна їй земельна ділянка не була предметом такого судового розгляду, та експертиза по ній не проводилась.

В межах розгляду справи № 938/619/20, ОСОБА_2 клопотань про призначення судової експертизи з метою підтвердження факту перетину меж земельних ділянок та порушення її права, не заявляла.

За приписами ч.1 ст.81 Цивільного процесуального кодексу України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Відповідно до ст.78 ЦПК України, обставини справи, які за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Відповідно до ст.89 ЦПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Суд звертає увагу на те, що відповідно до ст. 12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Враховуючи наведене, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги позивача ОСОБА_1 є обгрунтованими, підтвердженими матеріалами справи, відповідачем не спростовані та підлягають до задоволення.

Щодо позовних вимог позивача ОСОБА_2 , то у задоволенні таких слід відмовити за безпідставністю.

Керуючись, ст.ст. 12 , 13 , 76 , 77 ,78, 81, 89, 258 , 259 , 263-265 , 280 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Позовні вимоги ОСОБА_1 - задовольнити .

Скасувати державну реєстрацію земельної ділянки, площею 2,6000 га, кадастровий номер:2620881001:01:001:1318, що належить на праві власності ТзОВ Консепт Холдінг .

У задоволенні позовних вимог ОСОБА_2 - відмовити за їх безпідставністю.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення до Івано-Франківського апеляційного суду через Верховинський районний суд Івано-Франківської області або безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо я суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасники справи:

позивачі:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , місце проживання: село Бистрець Верховинського району Івано-Франківської області, персональний ідентифікаційний номер - НОМЕР_1 ;

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , місце проживання: село Бистрець Верховинського району Івано-Франківської області, персональний ідентифікаційний номер - НОМЕР_2 ;

відповідач №1:Товариство з обмеженою відповідальністю Консепт Холдінг , юридична адреса: місто Київ, вул. Залізничне Шосе,47, код ЄДРПОУ 39767437;

відповідач №2: Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, юридична адреса: місто Івано-Франківськ, вул. А. Сахарова,34, код ЄДРПОУ 39767437;

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача №1 -Товариство з обмеженою відповідальністю Чорногори , юридична адреса: село Бистрець Верховинського району Івано-Франківської області, код ЄДРПОУ 33604825).

Повне рішення складено 29.06.2021.

Суддя Джус Р.В.

СудВерховинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення17.06.2021
Оприлюднено02.07.2021
Номер документу98025592
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —938/619/20

Рішення від 17.06.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Рішення від 17.06.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 01.04.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 18.03.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 18.03.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні