Ухвала
від 19.03.2021 по справі 2-104/10
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-104/10

Провадження №6/148/12/21

У Х В А Л А

Іменем України

19 березня 2021 року Тульчинський районний суд

Вінницької області

в складі: головуючого судді Саламахи О.В.,

за участю секретаря Немирівської Ю.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Тульчині заяву ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для його пред`явлення до виконання, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про видачу дубліката виконавчого листа. Заява мотивована тим, що Тульчинським районним судом Вінницької області було видано виконавчий лист про стягнення витрат, пов`язаних з доглядом і лікуванням спадкодавця з ОСОБА_2 на користь заявника в розмірі 3431,94 грн.

Відповідно до довідки Тульчинського районного відділу ДВС Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) від 04.12.2020, на виконанні відділу дійсно перебувало виконавче провадження про стягнення витрат, пов`язаних з доглядом та лікуванням спадкодавця з ОСОБА_2 на користь заявника в розмірі 3431,94 грн. Вказане виконавче провадження 30.11.2015 повернуто стягувачу на підставі п. 2 ч. 1 ст. 47 Закону України "Про виконавче провадження".

Даний виконавчий лист був надісланий заявнику, однак вона його за місцем проживання не отримала, в зв`язку з чим, вона вважає, що він втрачений.

Просить видати дублікат виконавчого листа та поновити строк для його пред`явлення до виконання.

Учасники справи в судове засідання не з`явились. Заявник подала до суду заяву про розгляд справи у її відсутність.

Неявка учасників справи не є перешкодою для розгляду заяви.

У зв`язку з неявкою в судове засідання учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, не здійснюється.

Судом встановлено, що згідно копії виконавчого листа, виданого Тульчинським районним судом Вінницької області 03.04.2012 (а.с. 6), з ОСОБА_2 на користь заявника ОСОБА_1 стягнуто кошти в розмірі 3431,94 грн. Строк пред`явлення виконавчого листа до виконання 29.12.2012.

Згідно копії відповіді Тульчинського районного відділу ДВС Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) від 04.12.2020, на виконанні відділу перебувало виконавче провадження про стягнення коштів з ОСОБА_2 на користь заявника в розмірі 3431,94 грн. Вказане виконавче провадження 30.11.2015 повернуто стягувачу на підставі п. 2 ч. 1 ст. 47 Закону України "Про виконавче провадження".

Відповідно до ч. 1 п. 17.4 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Зі змісту вищезазначеної статті вбачається, що дублікат виконавчого листа може видаватись у випадках втрати його оригіналу та в межах строку пред`явлення його до виконання.

Окрім цього, відповідно до постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 25.09.2015 року № 8 "Про узагальнення практики розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах", при вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого листа у зв`язку з його втратою, заявники повинні подати докази, а суди мають обов`язково перевірити, чи не були виконані втрачені судові рішення, судові накази, чи не втратили вони законної сили.

Разом з тим, заявником не надано до заяви належних та допустимиз доказів втрати оригіналу виконавчого листа, строк пред`явлення виконавчого листа до виконання давно минув.

Відповідно до ч. 1 ст. 433 ЦПК України у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Заявник у поданій заяві про видачу дублікату виконавчого листа просить поновити строк пред`явлення його до виконання. Разом з тим, жодним чином не аргументує обставини пропуску такого строку, не наводить жодної причини, що перешкоджали вчасному пред`явленню виконавчого листа до виконання.

З огляду на викладене, суд не знаходить підстав для видачі дубліката виконавчого листа та поновлення строку для його пред`явлення до виконання.

Керуючись ст. 433, п. 17.4 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Відмовити ОСОБА_1 у задоволенні заяви про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для його пред`явлення до виконання.

Ухвала суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Тульчинський районний суд Вінницької області. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

СудТульчинський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення19.03.2021
Оприлюднено26.03.2021
Номер документу95789527
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-104/10

Ухвала від 19.03.2021

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Ухвала від 17.03.2021

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Постанова від 06.10.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

Постанова від 06.10.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Ухвала від 21.09.2020

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 17.09.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

Ухвала від 11.09.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

Ухвала від 18.08.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні