Ухвала
від 31.03.2021 по справі 705/1451/21
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/1451/21

1-кс/705/292/21

УХВАЛА

ІМНЕМ УКРАЇНИ

31 березня 2021 року м. Умань

Слідчий суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області ОСОБА_1

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Уманського РУП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Уманської окружної прокуратури Черкаської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021250320000320 від 30.03.2021,

ВСТАНОВИВ:

31 березня 2021 року слідчий СВ Уманського РУП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області з клопотанням, погодженим прокурором Уманської окружної прокуратури Черкаської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021250320000320 від 30.03.2021.

Із клопотання вбачається, що СВ УманськогоРУП ГУНПв Черкаськійобласті проводитьсядосудове розслідуванняу кримінальномупровадженні №12021250320000320від 30березня 2021року заознаками складузлочину,передбаченого ч.4ст.296КК України,за фактом хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї.

У ході досудового розслідування встановлено, що до Уманського РУП ГУНП в Черкаській області із заявою від 30.03.2021 звернувся громадянин Ізраїлю ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , повідомив про те, що 28.03.2021, близько 01 год. 00 хв., представник Єврейської общини на ім`я ОСОБА_6 , перебуваючи біля домоволодіння по АДРЕСА_1 , грубо порушуючи громадський порядок у частині забезпечення спокійних умов суспільно - корисної діяльності та побуту людей, з мотивів явної неповаги до суспільства, з метою самоутвердитися за рахунок приниження інших осіб, діючи умисно та цілеспрямовано, використовуючи предмет зовні схожий на пістолет, вчинив хуліганській дії відносно іншого представника Єврейської общини гр. ОСОБА_7 , а саме здійснив декілька пострілів із вищевказаного предмету в ногу останнього, чим спричинив йому тілесні ушкодження.

У подальшому 30.03.2021 у період часу з 13 год. 17 хв. по 13 год. 46 хв. слідчим СВ Уманського РУП ГУНП в Черкаській області старшим лейтенантом поліції ОСОБА_3 проведено невідкладний обшук на підставі ч. 3 ст. 233 КПК України, а саме у зв`язку із безпосереднім переслідуванням особи, яка підозрюється у вчиненні злочину. Зокрема, в готельному номері № НОМЕР_1 готелю « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за місцем проживання особи, яка причетна до вчинення хуліганських дій, громадянина Ізраїлю ОСОБА_8 ( ОСОБА_9 ), ІНФОРМАЦІЯ_3 , що за адресою: АДРЕСА_2 , під час якого виявлено та вилучено: пістолетну кобуру, виготовлену із тканини чорного кольору, предмет чорного кольору, зовні схожий на травматичний пістолет марки «BLOW TR», серійний номер № НОМЕР_2 , калібру 9 мм, в основі рукоятки якого знаходився магазин, споряджений 4-ма предметами, циліндричної форми, золотистого кольору, зовні схожими на патрони несмертельної дії калібру 9 мм, з маркуванням СОВА ІІ 9 мм Р.А., які слугували знаряддям вчинення злочину.

30.03.2021 вказані кобуру, пістолет, магазин та патрони були оглянуті та визнані речовими доказами у кримінальному провадженні.

У даному випадку речовими доказами у кримінальному провадженні є пістолетна кобура, виготовлена із тканини чорного кольору, предмет чорного кольору, зовні схожий на травматичний пістолет марки «BLOW TR», серійний номер № НОМЕР_2 , калібру 9 мм, в основі рукоятки якого знаходився магазин, споряджений 4-ма предметами, циліндричної форми, золотистого кольору, зовні схожими на патрони несмертельної дії калібру 9 мм, з маркуванням СОВА ІІ 9 мм Р.А, оскільки вищевказані предмети являються безпосереднім знаряддям вчинення злочину та супутніми складовими знаряддя вчинення злочину.

Станом на момент проникнення до вищевказаного приміщення та проведення в ньому обшуку були наявні підстави вважати, що зволікання з невідкладним і раптовим виявленням і вилученням зазначених предметів, пов`язане з необхідністю звернення до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку та їх вилучення, могло призвести до їх приховування, перетворення або знищення.

Беручи до уваги вищевикладене, а також те, що в приміщенні готельного номеру № НОМЕР_1 готелю «Favor Park» за місцем проживання особи, яка причетна до вчинення хуліганських дій, громадянина Ізраїлю ОСОБА_8 ( ОСОБА_9 ), ІНФОРМАЦІЯ_3 , що за адресою: АДРЕСА_2 , виявлено та вилучено предмети і речі, які в подальшому можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні та являються знаряддям вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, на даний час виникла необхідність звернутися з клопотанням про надання дозволу щодо проведеного невідкладного обшуку.

Згідно з інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за адресою: АДРЕСА_2 , знаходиться товариство з обмеженою відповідальністю «Р.І.М.І.» (ЄДРПОУ 39862053), до складу якого входить готель, де проводився невідкладний обшук.

Враховуючи викладене, а також те, що обшук проводився з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, зважаючи на те, що об`єктивно встановлено, що в готельному номері № НОМЕР_1 готелю «Favor Park», за місцем проживання особи, яка причетна до вчинення хуліганських дій, громадянина Ізраїлю ОСОБА_8 ( ОСОБА_9 ), ІНФОРМАЦІЯ_3 , що за адресою: АДРЕСА_2 , виявлено та вилучено предмети іречі,які вподальшому можутьбути використаніяк доказив кримінальномупровадженні таявляються знаряддямвчинення кримінальногоправопорушення,бувпроведений невідкладний обшук вищевказаного службового приміщення.

Просить суд надати дозвіл слідчому СВ Уманського РУП ГУНП в Черкаській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 на проникнення та проведення невідкладного обшуку в приміщенні готельного номеру № НОМЕР_1 готелю « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за місцем проживання особи, яка причетна до вчинення хуліганських дій, громадянинаІзраїлю ОСОБА_8 ( ОСОБА_9 ), ІНФОРМАЦІЯ_3 ,що заадресою: АДРЕСА_2 ,яке перебуваєу користуванні товариства з обмеженою відповідальністю «Р.І.М.І.» (ЄДРПОУ 39862053), 30.03.2021 року в період часу з 13 год. 17 хв. по 13 год. 46 хв., з метою виявлення та вилучення предметів, що мають значення для досудового розслідування кримінального провадження № 12021250320000320 від 30.03.2021 та являються знаряддям вчинення кримінального правопорушення, а саме: пістолетної кобури, виготовленої із тканини чорного кольору, предмету чорного кольору, зовні схожого на травматичний пістолет марки «BLOW TR», серійний номер № НОМЕР_2 , калібру 9 мм, в основі рукоятки якого знаходився магазин, споряджений 4-ма предметами, циліндричної форми, золотистого кольору, зовні схожими на патрони несмертельної дії калібру 9 мм, з маркуванням СОВА ІІ 9 мм Р.А.

У судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 , який входить у групу слідчих у даному кримінальному провадженні та яким був проведений обшук без ухвали слідчого судді, клопотання підтримав та просив суд його задовольнити.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, заслухавши слідчого, дійшов такого висновку.

30.03.2021 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021250320000320 були внесені відомості про те, що 30.03.2021 до Уманського РУП ГУНП в Черкаській області звернувся громадянин Ізраїлю ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , повідомив про те, що представник Єврейської общини на ім`я ОСОБА_6 , 28.03.2021 року близько 01 год. 00 хв., перебуваючи біля домоволодіння по АДРЕСА_1 , використовуючи предмет, зовні схожий на пістолет, вчинив хуліганській дії відносно іншого представника Єврейської общини гр. ОСОБА_7 , а саме здійснив декілька вистрілів з предмету, схожого на пістолет, у ногу останнього, спричинивши йому тілесні ушкодження. Відомості внесені до ЄРДР за ч. 4 ст. 296 КК України.

30.03.2021року слідчим ОСОБА_3 без ухвалислідчого суддібув проведенийобшук уприміщенні готельного номеру № НОМЕР_1 готелю « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за місцем проживання громадянина Ізраїлю ОСОБА_8 ( ОСОБА_9 ), ІНФОРМАЦІЯ_3 , що за адресою: АДРЕСА_2 , у ході якого були виявлені та вилучені пістолетна кобура, виготовлена з тканини чорного кольору, предмет чорного кольору, зовні схожий на травматичний пістолет марки «BLOW TR», серійний номер № НОМЕР_2 , калібру 9 мм, в основі рукоятки якого знаходився магазин, споряджений 4-ма предметами, циліндричної форми, золотистого кольору, зовні схожими на патрони несмертельної дії калібру 9 мм, з маркуванням СОВА ІІ 9 мм Р.А.

Згідно з інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за адресою: м. Київ, вул. Маршала Конєва, 6 знаходиться товариство з обмеженою відповідальністю «Р.І.М.І.» (ЄДРПОУ 39862053), до складу якого входить готель, де проводився невідкладний обшук.

Відповідно до вимог ч. ч. 1 - 3 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

До клопотання мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Частина 3 статті 233 КПК України визначає, що слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Вивченням матеріалів кримінального провадження, копії яких додані до клопотання слідчого та на які наявні посилання у самому клопотанні, встановлено, що слідчим був проведений обшук у приміщенні готельногономеру № НОМЕР_1 готелю « ІНФОРМАЦІЯ_2 »за місцемпроживання громадянинаІзраїлю ОСОБА_8 ( ОСОБА_9 ), ІНФОРМАЦІЯ_3 ,що заадресою: АДРЕСА_2 у зв`язку із безпосереднім переслідуванням особи, яка підозрювалась у вчиненні злочину, і дозвіл на вказану слідчу дію слідчий не міг отримати у слідчого судді за браком часу.

З огляду на викладене, слідчий суддя доходить висновку про можливість надати слідчому, яким проведено обшук без ухвали слідчого судді, дозвіл на проведений обшук.

Керуючись ст. ст. 233, 234, 235 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвілна обшук,який бувпроведений безухвали слідчогосудді 30березня 2021рокувперіод часуз 13год.17хв.по 13год.46хв. слідчим СВУманського РУПГУНП вЧеркаській областістаршим лейтенантомполіції ОСОБА_3 уприміщенні готельного номеру № 1502 готелю «Favor Park» за місцем проживання особи, яка причетна до вчинення хуліганських дій, громадянинаІзраїлю ОСОБА_8 ( ОСОБА_9 ), ІНФОРМАЦІЯ_3 ,що заадресою: АДРЕСА_2 ,яке перебуваєу користуванні товариства з обмеженою відповідальністю «Р.І.М.І.» (ЄДРПОУ 39862053), з метою виявлення та вилучення предметів, що мають значення для досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12021250320000320 від 30.03.2021 та являються знаряддям вчинення кримінального правопорушення, а саме: пістолетної кобури, виготовленої із тканини чорного кольору, предмету чорного кольору, зовні схожого на травматичний пістолет марки «BLOW TR», серійний номер № НОМЕР_2 , калібру 9 мм, в основі рукоятки якого знаходився магазин, споряджений 4-ма предметами, циліндричної форми, золотистого кольору, зовні схожими на патрони несмертельної дії калібру 9 мм, з маркуванням СОВА ІІ 9 мм Р.А.

Ухвала не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95949699
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —705/1451/21

Ухвала від 29.04.2021

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 28.04.2021

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 02.04.2021

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 31.03.2021

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 31.03.2021

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні