Ухвала
від 31.03.2021 по справі 725/1792/21
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 725/1792/21

УХВАЛА

31.03.2021 Суддя Першотравневого районного суду м.Чернівці Стоцька Л. А., розглянувши адміністративну позовну заяву Чернівецького прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, яке розташоване в м.Чернівці вул. Герцена, 2А, до громадянина Ісламської Республіки Афганістан ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про примусове видворення, затримання з метою ідентифікації та забезпечення видворення,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з вказаною вище позовною заявою до громадянина Ісламської Республіки Афганістан ОСОБА_1 про примусове видворення, затримання з метою ідентифікації та забезпечення видворення.

Позовна заява за змістом і формою відповідає загальним вимогам, передбаченим ст.ст.160, 171 КАС України та підсудна Першотравневому районному суду м.Чернівці.

Будь-які клопотання позивачем одночасно з позовною заявою не заявлялись.

Відповідно до положень ст.ст. 12, 257, 286 КАС України справи незначної складності та інші справи, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи підлягають розгляду в порядку спрощеного провадження.

За змістом ст. 286 КАС України адміністративна справа з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності вирішується місцевими загальними судами як адміністративними судами протягом десяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Статтею 268 КАС України визначено особливості негайного повідомлення учасників справ за даною категорією.

З урахуванням зазначеного та на підставі ст.ст. 12, 171, 257, 260, 263 КАС України дану позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи про дату, час та місце розгляду справи, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

Представником позивача у поданій до суду заяві було повідомлено, що відповідач на даний час перебуває в Чернігівському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України ДМС України та заявлено клопотання про проведення судового засідання в режимі відео конференції.

Розглядаючи подане клопотання, суд зазначає наступне:

Так, положеннями статті 195 КАС України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відео конференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Оскільки відповідач не може прибути в судове засідання у м.Чернівці для дачі особистих пояснень по даній справі, а тому в порядку ст. 195 КАС України, необхідно забезпечити його участь у справі шляхом проведення відеоконференції в приміщенні Пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України ДМС України у Волинській області, що знаходиться за адресою: с.Журавичі вул. Перемоги, 27а, Ківерцівського району, Волинської області.

Зважаючи на положення ст. 195 КАС України, суд вважає, що необхідно підготовче засідання по даній справі провести в режимі відеоконференції в порядку ст. 195 КАС України, і доручити Пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України ДМС України у Волинській області, що знаходиться за адресою: с.Журавичі вул. Перемоги, 27а, Ківерцівського району, Волинської області, забезпечити проведення по справі режиму відеоконференції на визначений час і дату.

Керуючись приписами ст. ст. 12, 171, 195, 257 - 263 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити спрощене провадження в адміністративній справі за позовом Чернівецького прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України до громадянина Ісламської Республіки Афганістан ОСОБА_1 про примусове видворення, затримання з метою ідентифікації та забезпечення видворення .

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити по адміністративній справі судове засідання на 13 год. 40 хв. 31 березня 2021 року, яке провести відкрито в залі судових засідань Першотравневого районного суду м.Чернівці, за адресою м. Чернівці, вул. Головна 105, про що повідомити учасників справи.

Судове засідання по справі за позовом Чернівецького прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України до громадянина Ісламської Республіки Афганістан ОСОБА_1 про примусове видворення, затримання з метою ідентифікації та забезпечення видворення, яке призначене на 31.03.2021 року 13 год. 40 хв. проводити у дистанційному режимі відеоконференції між Першотравневим районним судом м.Чернівці та Пунктом тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України ДМС України у Волинській області.

Доручити Пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України ДМС України у Волинській області, що знаходиться за адресою: с.Журавичі вул. Перемоги, 27а, Ківерцівського району, Волинської області, забезпечення проведення у справі за позовом Чернівецького прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України до громадянина Ісламської Республіки Афганістан ОСОБА_1 про примусове видворення, затримання з метою ідентифікації та забезпечення видворення судового засідання в режимі відео конференції на 13 год. 40 хв. 31 березня 2021 року.

Запропонувати відповідачеві з урахуванням особливостей розгляду справ даної категорії, визначених ст.286 Кодексу, у семиденний строк з дня одержання копії ухвали про відкриття спрощеного провадження у справі подати до суду відзив на адміністративний позов разом з усіма доказами, що обґрунтовують доводи, які в ньому наведені або заяву про визнання позову.

Копія відзиву з доданими до нього документами повинна бути надіслана іншим учасникам справи одночасно з надісланням відзиву до суду.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи є їхнім правом. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову. У разі ненадання відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копії даної ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2408.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці Стоцька Л. А.

Дата ухвалення рішення31.03.2021
Оприлюднено02.04.2021

Судовий реєстр по справі —725/1792/21

Ухвала від 31.05.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

Постанова від 26.04.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Ухвала від 19.04.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Рішення від 31.03.2021

Адміністративне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Стоцька Л. А.

Ухвала від 31.03.2021

Адміністративне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Стоцька Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні