Ухвала
від 02.04.2021 по справі 754/8865/19
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

02 квітня 2021 року

м. Київ

провадження №22-ц/824/7260/2021

Київський апеляційний суд у складі судді судової палати з розгляду цивільних справ Мазурик О.Ф.,

перевіривши відповідність апеляційної скарги ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 ,

на рішення Деснянського районного суду м. Києва

від 05 березня 2021 року

у справі №754/8865/19 Деснянського районного суду м. Києва

за позовом ОСОБА_1

до Державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України"

про визнання незаконною дискримінацію у сфері праці, стягнення оплати праці та моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Деснянського районного суду м. Києвавід 05 березня 2021 року в задоволення позову відмовлено.

Не погоджуючись з вказаним рішенням суду позивач, діючи через представника ОСОБА_2 , безпосередньо до Київського апеляційного суду подав апеляційну скаргу.

Дослідивши матеріали апеляційної скарги, суд приходить до висновку, що апеляційна скарга підлягає залишенню без руху, з наступних підстав.

Статтею 356 ЦПК України встановлено вимоги щодо форми та змісту апеляційної скарги.

Однак, апеляційна скарга не оформлена у відповідності до вимог ст. 356 ЦПК України, оскільки в порушення п. 1 ч. 4 цієї статті до апеляційної скарги не додано довіреність або інший документ, що підтверджує повноваження представника, яким підписано та подано апеляційну скаргу від імені позивача.

Згідно з ч. 1 ст. 60 ЦПК України представником в суді може бути адвокат або законний представник.

Частиною 4 статті 62 ЦПК України визначено, що повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України Про адвокатуру та адвокатську діяльність .

Апеляційна скарга підписана та подана представником відповідача - ОСОБА_2 . На підтвердження повноважень представника до апеляційної скарги у відповідності до вимог ч. 4 ст. 62 ЦПК України не долучено довіреність або ордер, виданий відповідно до Закону України Про адвокатуру та адвокатську діяльність .

При цьому, ураховуючи, що апеляційну скаргу подано безпосередньо до суду апеляційної інстанції, а матеріали справи знаходяться в суді першої інстанції, відсутня можливість перевірити чи подавалися позивачем раніше докази на підтвердження повноважень його представника ОСОБА_2 .

Крім того, відповідно до пункту 2 частини першої статті 20 Закону України Про адвокатуру і адвокатську діяльність під час здійснення адвокатської діяльності адвокат має право вчиняти будь-які дії, не заборонені законом, правилами адвокатської етики та договором про надання правової допомоги, необхідні для належного виконання договору про надання правової допомоги, зокрема: представляти і захищати права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб у суді, органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності, громадських об`єднаннях, перед громадянами, посадовими і службовими особами, до повноважень яких належить вирішення відповідних питань в Україні та за її межами.

Згідно з підпунктом 15.4 пункту 15 Положення про ордер на надання правової допомоги та порядок ведення реєстру ордерів, затвердженого рішенням Ради адвокатів України від 17 грудня 2012 року № 36, ордер має містити назву органу, у якому надається правова допомога адвокатом, із зазначенням за необхідності виду адвокатської діяльності відповідно до статті 19 Закону.

Системний аналіз наведених норм дає підстави для висновку, що законодавець чітко відокремив судові органи як такі, що повинні бути окремо зазначені в ордері на надання правової допомоги, зокрема в графі Назва органу, в якому надається правова допомога .

Отже, в ордері на надання правової допомоги має бути зазначено не абстрактний орган державної влади, а конкретна назва такого органу, зокрема суду.

До такого висновку дійшла Велика Палата Верховного Суду в постанов від 05.06.2019 по справі №9901/847/18.

З огляду на викладене, на виконання вимог п. 1 ч. 4 ст. 356 ЦПК України, скаржнику необхідно надати оригінал ордеру із зазначенням назви органу, в якому здійснюється представництво інтересів, а саме вказати конкретно Київський апеляційний суд, або надати інший документ, який підтверджує повноваження представника ОСОБА_2 представляти інтереси позивача на день подання апеляційної скарги, тобто станом на 30.03.2021.

Зазначені вище докази на підтвердження повноважень представника ОСОБА_2 необхідно подати до Київського апеляційного суду.

Згідно з ч. 2 ст. 357 ЦПК України, до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу, яка передбачає залишення позовної заяви (апеляційної скарги) без руху з наданням строку для усунення виявлених судом недоліків.

За вказаних обставин, апеляційну скаргу слід залишити без руху та надати строк для усунення виявлених судом недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст. 185, 356, 357 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 , на рішення Деснянського районного суду м. Києва від 05 березня 2021 року - залишити без руху , надавши строк для усунення недоліків протягом п`яти днів з дня отримання ухвали суду.

Роз`яснити особі, яка подала апеляційну скаргу, що у випадку не усунення у встановлений термін виявлених судом недоліків, апеляційна скарга буде вважатись неподаною та такою, що підлягає поверненню.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Суддя О.Ф. Мазурик

Дата ухвалення рішення02.04.2021
Оприлюднено05.04.2021
Номер документу95980946
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконною дискримінацію у сфері праці, стягнення оплати праці та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —754/8865/19

Ухвала від 30.06.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ткачук Олег Степанович

Постанова від 18.05.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 19.04.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 08.04.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 02.04.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Рішення від 05.03.2021

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

Рішення від 05.03.2021

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

Ухвала від 02.02.2021

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні