Ухвала
від 02.04.2021 по справі 513/1054/20
САРАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 513/1054/20

Провадження № 2/513/115/21

Саратський районний суд Одеської області

У Х В А Л А

02 квітня 2021 року Саратський районний суд Одеської області у складі: головуючого судді - Рязанової К.Ю., за участю секретаря судового засідання - Златіної О.І., позивача ОСОБА_1 , представника позивача - адвоката Колотенко О.П., представника відповідача - адвоката Чубенко С.В., третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача - ОСОБА_2 , розглянувши в режимі відеоконференції у підготовчому засіданні в залі суду в смт. Сарата цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Релігійної організації Православний Прихід Свято - Покровської Церкви смт. Сарата Української Православної Церкви, Релігійної громади Православної Церкви України Свято-Покровської селища Сарата Одеської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача - ОСОБА_2 , про визнання недійсним рішення загальних зборів,

В С Т А Н О В И В:

26 листопада 2020 року позивач звернувся до суду з позовом до відповідача, в якому просить визнати недійсним рішення Загальних/Парафіяльних зборів Релігійної громади Православний Прихід Свято-Покровської Церкви смт.Сарата Української Православної Церкви (код ЄДРПОУ 25044493) від 26 січня 2019 року оформлене, Протоколом №1 Загальних/Парафіяльних зборів релігійної громади Православний Прихід Свято-Покровської Церкви смт.Сарата Української Православної Церкви (код ЄДРПОУ 25044493) від 26 січня 2019 року.

Ухвалою Саратського районного суду Одеської області від 30 листопада 2020 року відкрито провадження у справі та призначено справу до судового розгляду в підготовчому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження.

23 грудня 2020 року на адресу суду надійшов відзив адвоката Чубенко С.В. в інтересах Релігійної організації Православний Прихід Свято - Покровської Церкви смт. Сарата Української Православної Церкви.

18 лютого 2021 року до суду надійшла уточнена позовна заява.

10 березня 2021 року до суду надійшов відзив на уточнену позовну заяву від адвоката Чубенко С.В. в інтересах Релігійної організації Православний Прихід Свято - Покровської Церкви смт. Сарата Української Православної Церкви.

Ухвалою суду від 19 березня 2021 року прийнято до розгляду уточнену позовну заяву ОСОБА_1 до Релігійної організації Православний Прихід Свято - Покровської Церкви смт. Сарата Української Православної Церкви, Релігійної громади Православної Церкви України Свято-Покровської селища Сарата Одеської області, про визнання недійсним рішення загальних зборів. Залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача ОСОБА_2 .

19 березня 2021 року від представника позивача - адвоката Колотенко О.П. на адресу суду надійшла відповідь на відзив.

26 березня 2021 року до суду надійшли пояснення щодо позову від третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача ОСОБА_2 .

30 березня 2021 року на електронну адресу суду надійшло клопотання від адвоката Чубенко С.В. про долучення до матеріалів справи копії додатку до протоколу зборів Свято-Покровської парафії від 26 січня 2019 року та заперечення на відповідь на відзив, клопотання про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, а саме: голову зборів Релігійної організації Православний Прихід Свято-Покровської Церкви смт.Сарата Української Православної Церкви ОСОБА_3 та новообраного голову Парафіяльної ради Райнова Бориса Івановича, оскільки прийняте рішення вплине на їх права і обов`язки.

31 березня 2021 року на адресу суду надійшло клопотання представника позивача - адвоката Колотенко О.П., відповідно до якого просить визнати явку ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обов`язковою, а також зобов`язати ОСОБА_4 надати до суду оригінали протоколу №1 парафіяльних зборів релігійної громади Православної Церкви Свято-Покровської селища Сарата Одеської області від 26 січня 2019 року зі списком осіб (реєстром), які 26 січня 2019 року приймали участь у спірних/парафіяних зборах, та з усіма додатками до цього протоколу.

02 квітня 2021 року до суду від представника відповідача - адвоката Чубенко С.В. надійшла відповідь на пояснення третьої особи.

02 квітня 2021 року до суду від представника позивача - адвоката Колотенко О.П. на адресу суду надійли уточнення до клопотання від 31 березня 2021 року.

В підготовчому судовому засіданні позивач та його представник - адвокат Колотенко О.П., клопотання щодо визнання явки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обов`язковою, а також витребувати у ОСОБА_4 оригінали протоколу №1 парафіяльних зборів релігійної громади Православної Церкви Свято-Покровської селища Сарата Одеської області від 26 січня 2019 року зі списком осіб (реєстром), які 26 січня 2019 року приймали участь у спірних/парафіяних зборах, та з усіма додатками до цього протоколу підтримали та просили задовольнити, з урахуванням наданого уточнення до клопотання 02 квітня 2021 року. Щодо залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, а саме: голову зборів Релігійної організації Православний Прихід Свято-Покровської Церкви смт.Сарата Української Православної Церкви ОСОБА_3 та новообраного голову Парафіяльної ради Райнова Бориса Івановича не заперечували.

Представник відповідача - адвокат Чубенко С.В. клопотання про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, а саме: голову зборів Релігійної організації Православний Прихід Свято-Покровської Церкви смт.Сарата Української Православної Церкви ОСОБА_3 та новообраного голову Парафіяльної ради Райнова Бориса Івановича підтримала та просила задовольнити. Щодо клопотання представника позивача щодо визнання явки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обов`язковою та надання оригіналу протоколу №1 від 26 січня 2019 року, із додатками, зазначила, що оригінал протоколу буде надано в судове засідання під час дослідження доказів по справі, також ОСОБА_4 особисто з`явиться до суду для надання пояснень по суті справи, заперечила щодо визнання явки ОСОБА_5 обов`язковою на весь час судового розгляду.

Третя особа, ОСОБА_2 , підтримав клопотання представника позивача щодо визнання явки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обов`язковою та надання оригіналу протоколу №1 від 26 січня 2019 року, із додатками. Щодо клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, а саме: голову зборів Релігійної організації Православний Прихід Свято-Покровської Церкви смт.Сарата Української Православної Церкви ОСОБА_3 та новообраного голову Парафіяльної ради Райнова Бориса Івановича заперечив, оскільки ОСОБА_3 проводив збори та не може бути настоятелем, а ОСОБА_6 не є головою Парафіяльної ради.

Дослідивши клопотання та заяви учасників справи, вислухавши їх позиції, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного.

Протокольною ухвалою суду від 02 квітня 2021 року клопотання представника відповідача задоволено та до матеріалів прави долучено копію додатку до протоколу зборів Свято-Покровської парафії від 26 січня 2019 року.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому судовому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб.

Відповідно до ст.53, 54 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору.

Позивач звернувся до суду з позовом про визнання недійсним рішення Загальних/Парафіяльних зборів релігійної громади Православний Прихід Свято-Покровської Церкви смт.Сарата Української Православної Церкви від 26 січня 2019 року.

На думку суду, залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, а саме: голову зборів Релігійної організації Православний Прихід Свято-Покровської Церкви смт.Сарата Української Православної Церкви ОСОБА_3 та новообраного голову Парафіяльної ради Райнова Бориса Івановича, буде сприяти виконанню завдання цивільного судочинства. Таке залучення сприятиме дотриманню прав та законних інтересів як сторін так і третіх осіб, оскільки рішення в справі може мати вплив на їх права і обов`язки.

З цих підстав клопотання представника відповідача - адвоката Чубенко С.В. про залучення до участі в справі в якості третьої особи, без самостійних вимог на стороні відповідача підлягає задоволенню.

Щодо клопотання представника позивача - адвоката Колотенко О.П. про визнання обов`язковою явку ОСОБА_4 та зобов`язати надати до суду оригінали протоколу №1 парафіяльних зборів релігійної громади Православної Церкви Свято-Покровської селища Сарата Одеської області від 26 січня 2019 року зі списком осіб (реєстром), які 26 січня 2019 року приймали участь у спірних/парафіяних зборах, та з усіма додатками до цього протоколу, суд зазначає наступне.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 43 ЦПК України учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Враховуючи предмет даної цивільної справи та те, що особиста явка сторін у справі має істотне значення для розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне визнати обов`язковою явку в судове засідання представника відповідача - ОСОБА_4 , для надання особистих пояснень в судовому засіданні з предмету спору та обставин справи.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи положення закону суд вважає за необхідне витребувати у ОСОБА_4 оригінал протоколу №1 парафіяльних зборів релігійної громади Православної Церкви Свято-Покровської селища Сарата Одеської області від 26 січня 2019 року зі списком осіб (реєстром), які 26 січня 2019 року приймали участь у спірних/парафіяних зборах, з усіма додатками до цього протоколу, для дослідження під час судового розгляду доказів по даній справі.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.43, 49, 53-54, 84, 197, 198, 200, 259, 260 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача - адвоката Чубенко С.В. про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - задовольнити.

Залучити до участі у справі №513/1054/20 за позовом ОСОБА_1 до Релігійної організації Православний Прихід Свято - Покровської Церкви смт. Сарата Української Православної Церкви, Релігійної громади Православної Церкви України Свято-Покровської селища Сарата Одеської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача - ОСОБА_2 , про визнання недійсним рішення загальних зборів, в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, а саме: ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_6 ( АДРЕСА_1 ).

Клопотання представника позивача - адвоката Колотенко О.П. про визнання обов`язковою явку ОСОБА_4 та витребувати оригінали протоколу №1 парафіяльних зборів релігійної громади Православної Церкви Свято-Покровської селища Сарата Одеської області від 26 січня 2019 року зі списком осіб (реєстром), які 26 січня 2019 року приймали участь у спірних/парафіяних зборах, та з усіма додатками до цього протоколу - задовольнити.

Визнати явку представника відповідача Релігійної організації Православний Прихід Свято - Покровської Церкви смт. Сарата Української Православної Церкви ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_2 , обов`язковою, для отримання пояснень судом по суті справи, викликавши його в судове засідання та зобов`язати ОСОБА_4 надати суду оригінал протоколу №1 парафіяльних зборів релігійної громади Православної Церкви Свято-Покровської селища Сарата Одеської області від 26 січня 2019 року зі списком осіб (реєстром), які 26 січня 2019 року приймали участь у спірних/парафіяних зборах, з усіма додатками до цього протоколу для дослідження під час судового розгляду доказів по даній справі.

Роз`яснити третій особі, що до пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 ЦПК України.

Встановити іншим учасникам справи строк для подання відповіді на пояснення третіх осіб протягом десяти днів від дня отримання ними відповідних пояснень третіх осіб.

У зв`язку з залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору та надання судом терміну для подання пояснень і відповідей на пояснення, в підготовчому засіданні оголосити перерву до 16 квітня 2021 року о 11 годині 00 хвилин в приміщенні Саратського районного суду Одеської області.

В судове засіданні викликати всіх учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя К. Ю. Рязанова

СудСаратський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення02.04.2021
Оприлюднено04.04.2021
Номер документу95992785
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —513/1054/20

Постанова від 21.12.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Вадовська Л. М.

Постанова від 21.12.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Вадовська Л. М.

Ухвала від 10.11.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Вадовська Л. М.

Ухвала від 17.08.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Вадовська Л. М.

Ухвала від 30.06.2021

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

Ухвала від 18.05.2021

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

Ухвала від 13.04.2021

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

Ухвала від 02.04.2021

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

Ухвала від 19.03.2021

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні