Ухвала
від 01.04.2021 по справі 911/138/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкладення підготовчого засідання

"01" квітня 2021 р. м. Київ Справа № 911/138/21

за позовом заступника керівника Київської обласної прокуратури, м. Київ в інтересах держави в особі Софіївсько-Борщагівської сільської ради, Київська обл., Києво-Святошинський р-н., с. Софіївська Борщагівка

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Європейка» , Київська обл., с. Петропавлівська Боршагівка

про стягнення 666729,22 грн.

Суддя Рябцева О.О.

Секретар судового засідання Мамчур А.О.

За участю представників:

прокурор: Яворський С.С. (посв. № 048849);

від Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області: Черкашина І.В. (дов. від 23.09.2020 р.);

від відповідача: не з`явився.

встановив:

Господарським судом Київської області розглядається справа за позовом заступника керівника Київської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Софіївсько-Борщагівської сільської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «Європейка» про стягнення 666729,22 грн.

23.03.2021 р. до господарського суду Київської області від Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області надійшло клопотання № 1-12/498 від 17.03.2021 р., в якому вона просить суд залучити її до участі у справі № 911/138/21, як правонаступника позивача - Софіївсько-Борщагівсьої сільської ради Києво-Святошинського району Київської області, інтереси якої представляє заступник керівника Київської обласної прокуратури, замінивши позивача по справі.

23.03.2021 р. до господарського суду Київської області від відповідача надійшов відзив на позовну заяву, в якому він просить у задоволенні позовної заяви відмовити у повному обсязі.

23.03.2021 р. до господарського суду Київської області від відповідача надійшло клопотання про залишення позовної заяви без розгляду, в якому він просить позовну заяву заступника керівника Київської обласної прокуратури залишити без розгляду.

23.03.2021 р. у підготовчому засіданні оголошено перерву до 01.04.2021 р.

31.03.2021 р. до господарського суду Київської області від прокуратури надійшла відповідь на відзив.

Представник відповідача у підготовче засідання не з`явився. Відповідач про причини неявки представника суд не повідомив, про час та дату підготовчого засідання був повідомлений належним чином, про що свідчить особистий підпис представника на бланку суду про перерву в підготовчому засіданні від 23.03.2021 р.

Прокурор у підготовчому засіданні клопотання про залучення до участі у справі Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області в порядку правонаступництва підтримав.

Представник Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області у підготовчому засіданні клопотання про залучення до участі у справі Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області в порядку правонаступництва підтримав.

Розглянувши клопотання № 1-12/498 від 17.03.2021 р. Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області, судом встановлено наступне.

Клопотання № 1-12/498 від 17.03.2021 р. Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області мотивоване тим, що на підставі Закону України Про добровільне об`єднання територіальних громад , постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 р. Про утворення та ліквідацію районів , рішення № 5-2-VIII від 10.12.2020 р. другої сесії Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області VIII скликання Про реорганізацію Софіївсько-Борщагівської сільської ради шляхом приєднання до Борщагівської сільської ради , Софіївсько-Борщагівська сільська рада Києво-Святошинського району Київської області реорганізується, шляхом приєднання до Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області, відповідно, Борщагівська сільська рада Бучанського району Київської області є правонаступником усього майна, прав та обов`язків Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області.

Згідно з ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Рішенням № 5-2-VIII від 10.12.2020 р. другої сесії Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області VIII скликання Про реорганізацію Софіївсько-Борщагівської сільської ради шляхом приєднання до Борщагівської сільської ради вирішено, зокрема, реорганізувати Софіївсько-Борщагівську сільську раду Києво-Святошинського району Київської області (код 04362131) шляхом приєднання до Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області (код 04362489) та вирішено, що Борщагівська сільська рада Бучанського району Київської області є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Софіївсько-Борщагівсьої сільської ради Києво-Святошинського району Київської області.

Згідно з ч. 5 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Згідно з інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 26.03.2021 р. до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області в результаті її реорганізації; підстава: рішення щодо реорганізації.

Відповідно до п. 29 ч. 2 ст. 9 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань в Єдиному державному реєстрі містяться такі відомості про юридичну особу, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб: дані про юридичних осіб, правонаступником яких є зареєстрована юридична особа.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Борщагівська сільська рада Бучанського району Київської області (код 04362489) є правонаступником Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області (код 04362131).

Згідно ч.ч. 1, 2 ст. 52 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку, що клопотання Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 3 ст. 52 ГПК України про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

Згідно з ч. 3 ст. 177 Господарського процесуального кодексу України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Строк проведення підготовчого провадження закінчується 10.04.2021 р.

Відповідно до ч. 1 ст. 177 Господарського процесуального кодексу України завданнями підготовчого провадження зокрема є: з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Для всебічного, повного і об`єктивного визначення обставин справи, які підлягають встановленню, належної підготовки справи для розгляду по суті, враховуючи неявку в підготовче засідання відповідача, заміну позивача його правонаступником, суд дійшов висновку про продовження строку підготовчого провадження на тридцять днів відповідно до ч. 3 ст. 177 ГПК України.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст. 52, 177, 183, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

постановив:

1. Замінити Софіївсько-Борщагівську сільську раду Києво-Святошинського району Київської області на її правонаступника Борщагівську сільську раду Бучанського району Київської області.

2. Продовжити строк підготовчого провадження до 10.05.2021 р.

3. Відкласти підготовче засідання на 22.04.2021 р. о 12:20 год.

4. Викликати повноважних представників сторін в підготовче засідання, що буде проведено 22.04.2021 р. об 12:20 год. в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Симона Петлюри, 16/108); у разі неявки учасники справи зобов`язані повідомити суд про причини такої неявки.

5. Роз`яснити, що неявка у підготовче засідання учасника справи, повідомленого про дату, час і місце проведення засідання, який не повідомив про причини неявки або якщо такі причини не визнано судом поважними, не є підставою для відкладення підготовчого засідання за змістом ч. 2 ст.183 ГПК України.

6. Інформацію по справі сторони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет ( http://court.gov.ua/fair/ ).

Ухвала набирає законної сили після її оголошення відповідно до статті 235 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала може бути оскаржена окремо від рішення суду в частині заміни сторони у справі (процесуального правонаступництва) в порядку, передбаченому статтями 255-257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя О.О. Рябцева

Дата ухвалення рішення01.04.2021
Оприлюднено06.04.2021
Номер документу96004525
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 666729,22 грн.

Судовий реєстр по справі —911/138/21

Ухвала від 05.11.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 25.10.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А.Ю.

Рішення від 25.05.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Рябцева О.О.

Ухвала від 11.05.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Рябцева О.О.

Ухвала від 22.04.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Рябцева О.О.

Ухвала від 01.04.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Рябцева О.О.

Ухвала від 01.04.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Рябцева О.О.

Ухвала від 09.03.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Рябцева О.О.

Ухвала від 10.02.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Рябцева О.О.

Ухвала від 18.01.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Рябцева О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні