Ухвала
від 06.04.2021 по справі 2-149/10
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 2-149/10

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 квітня 2021 року м. Костянтинівка

Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Наумик О. О., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія (04112, м. Київ, Авіаконструктора Ігоря Сікорського, 8), первісний стягувач - Акціонерне товариство Райффайзен Банк Аваль (01011, м. Київ, вул. Лєскова, 9, ЄДРПОУ 14305909), боржник - ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) про заміну сторони виконавчого провадження ,

В С Т А Н О В И В:

ТОВ ФК Довіра та Гарантія звернулося до суду із заявою про заміну сторони стягувача - Акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль на його правонаступника - Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія у виконавчих листах №2-149/10.

Заява підлягає поверненню заявникові, виходячи з такого.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

В силу ч.5 ст.15 Закону України Про виконавче провадження у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

При зверненні до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження заявник посилається на рішення Центрально-Міського районного суду м. Макіївки Донецької області у справі №2-149/10 за позовом Відкритого акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Виконання рішення суду є невід`ємною частиною судового процесу, нове провадження за заявою, поданням щодо виконання судового рішення не відкривається.

Питання про заміну сторони виконавчого провадження має бути розглянуте в одному провадженні зі справою № 2-149/10, за результатами розгляду якої, як зазначено у заяві про заміну сторони виконавчого провадження, Центрально-Міський районний суд м. Макіївки Донецької області ухвалив рішення про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за кредитним договором.

Проте, цивільна справа №2-149/10 до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області не передавалася, заява не містить відомостей про вирішення судом питання про відновлення втраченого судового провадження за відповідною заявою.

Згідно зі ст.488 ЦПК України, відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому цим Кодексом.

Відсутність матеріалів цивільної справи №2-149/10 унеможливлює розгляд заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні.

За таких обставин, заяву про заміну сторони у виконавчому провадженні слід повернути заявникові, роз`яснивши його право на звернення до суду із заявою про відновлення втраченого судового провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 185 , 442 ЦПК України ,

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія , первісний стягувач - Акціонерне товариство Райффайзен Банк Аваль , боржник - ОСОБА_1 , - про заміну сторони виконавчого провадження у цивільній справі за позовом Відкритого акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором - повернути заявникові.

Роз`яснити заявнику його право на звернення до суду із заявою про відновлення втраченого судового провадження № 2-149/10.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви, зокрема після відновлення втраченого провадження по цивільній справі № 2-149/10.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу до Донецького апеляційного суду через Костянтинівський міськрайонний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя

СудКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення06.04.2021
Оприлюднено08.04.2021
Номер документу96046282
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-149/10

Ухвала від 25.03.2020

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

Бростовська Н. О.

Ухвала від 25.03.2020

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

Бростовська Н. О.

Ухвала від 06.04.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Ухвала від 25.03.2020

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

Бростовська Н. О.

Ухвала від 25.03.2020

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

Бростовська Н. О.

Ухвала від 30.01.2020

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

Ухвала від 26.12.2019

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

Рішення від 31.05.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 06.05.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 26.04.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні