Ухвала
від 08.04.2021 по справі 617/1151/20
ВОВЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 617/1151/20

Провадження № 2-п/617/3/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 квітня 2021 року Вовчанський районний суд Харківської області в складі:

головуючого - судді Уханьової І.С.,

за участю секретаря судового засідання - Радченко І.Ю.,

відповідача - ОСОБА_1 , представника відповідача - адвоката Бідного С.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Вовчанську заяву представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Бідного С.В. про перегляд заочного рішення по цивільній справі за позовом фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 до ОСОБА_1 та ТОВ ТП Кулінарія про стягнення витрат на ремонт (поліпшення) орендованого приміщення,

ВСТАНОВИВ:

Заочним рішенням Вовчанського районного суду Харківської області від 09 грудня 2020 року позовні вимоги фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 до ОСОБА_1 та ТОВ ТП Кулінарія про стягнення витрат на ремонт (поліпшення) орендованого приміщення, задоволені. Стягнуто солідарно з ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) та Товариства з обмеженою відповідальністю Торгівельне підприємство Кулінарія (62504, Харківська області, м. Вовчанськ, вул. Соборна (колишня Леніна) буд. 71, код ЄДРПОУ: 22638080) на користь Фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 . РНОКПП НОМЕР_2 ) вартість витрат пов`язаних з поліпшенням предмету оренди за договором оренди нежитлового приміщення № 2014-В-1 від 15.05.2014 у сумі 120 000 (сто двадцять тисяч гривень) 00 коп.

26 лютого 2021 року представник відповідача ОСОБА_1 - адвокат Бідний С.В. звернулася до суду з заявою про перегляд заочного рішення Вовчанського районного суду Харківської області від 09 грудня 2020 року, посилаючись на ті обставини, що рішення було винесено без належного повідомлення відповідача ОСОБА_1 та без її участі, тому вона не могла належним чином захистити та відстояти свої цивільні права та інтереси.

ОСОБА_1 та її представник, адвокат Бідний С.В. в судовому засіданні вимоги заяви про скасування заочного рішення від 09 грудня 2020 року підтримали у повному обсязі, просили її задовольнити.

Позивач по справі ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилася, сповіщалася судом про час та місце розгляду справи завчасно та належним чином , її представник - адвокат Гребінка А.М. надіслав до суду клопотання про відкладення розгляду справи , у зв"язку з його заністю при розгляді справи 08.04.2021 року о 14.00 годині в приміщенні Київського районного суду м.Харків. Але суд вважає цю оставину не поважну , так як справа в Вовчанському районному суді призначена о 9.00 годин 08.04.2021 року.

Згідно вимог ч.1 ст.287 ЦПК України , заява про перегляд заочнго рішення розглядається в судовому засіданні.Неявка осіб, належним чином повідомлених про дату, час і місце засідання ,не перешкоджає розгляду заяви.

Вислухавши пояснення ОСОБА_1 та її представника , дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру.

Також відповідно до положень ст. 2 ЦПК України завданнями цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до ч. 3 ст. 284 ЦПК України, учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення.

Аналізуючи зміст вказаної вимоги процесуального закону, суд приходить до висновку про необхідність наявності у сукупності однієї з іншою саме двох умов - наявність поважних причин та істотність доказів.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 287 ЦПК України суд може ухвалою за результатами розгляду заяви про перегляд заочного рішення скасувати заочне рішення і призначити справу до розгляду за правилами загального чи спрощеного позовного провадження.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач ОСОБА_1 не з`явилася в судове засідання та не повідомила про причини неявки з поважних причин. В письмовій заяві про перегляд заочного рішення представник відповідача посилався на обставини, які при їх належній оцінці в сукупності з іншими доказами, які є у справі, вказують на те, що при повторному розгляді справи рішення суду можливо інше.

Відповідно до ст. 288 ЦПК України, заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з`явився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин, і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

З урахуванням наведеного вище, суд вважає, що є всі підстави для скасування заочного рішення суду від 09 грудня 2020 року та призначення справи до розгляду в загальному позовному порядку.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, ст. 55 Конституції України, ст. ст. 287, 288 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Заяву представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Бідного С.В. про перегляд заочного рішення по цивільній справі за позовом фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 до ОСОБА_1 та ТОВ ТП Кулінарія про стягнення витрат на ремонт (поліпшення) орендованого приміщення - задовольнити.

Скасувати заочне рішення Вовчанського районного суду Харківської області від 09 грудня 2020 року по справі за позовною заявою фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 до ОСОБА_1 та ТОВ ТП Кулінарія про стягнення витрат на ремонт (поліпшення) орендованого приміщення і призначити справу до розгляду в загальному позовному порядку.

Призначити справу до підготовчого судового засідання на 14 год. 30 хв. 19.04.2021 року в приміщенні Вовчанського районного суду Харківської області, зал судового засідання № 2, за адресою : Харківська область м. Вовчанськ вул. Торгова, 2.

Направити відповідачам копію позовної заяви з копіями поданих до неї документів та запропонувати їм подати у строк до 19.04.2021 року відзив на позов.

Відповідач має право надіслати:

1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

2) позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Отримати інформацію по справі, що розглядається, учасники справи можуть на веб-адресі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://vv.hr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя -

СудВовчанський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення08.04.2021
Оприлюднено08.04.2021
Номер документу96103134
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —617/1151/20

Ухвала від 22.06.2021

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Уханьова І. С.

Ухвала від 08.04.2021

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Уханьова І. С.

Ухвала від 02.03.2021

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Уханьова І. С.

Рішення від 09.12.2020

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Уханьова І. С.

Ухвала від 26.11.2020

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Уханьова І. С.

Ухвала від 27.10.2020

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Уханьова І. С.

Ухвала від 01.10.2020

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Уханьова І. С.

Постанова від 11.09.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

Ухвала від 17.08.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

Ухвала від 17.08.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні