Ухвала
від 07.04.2021 по справі 914/2452/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

07.04.2021 Справа № 914/2452/20

За первісним позовом: Червоноградської міської ради, м. Червоноград

до відповідача: Фізичної особи-підприємця Сіледчика Василя Васильовича, м. Червоноград

про демонтаж стаціонарної тимчасової споруди

за зустрічним позовом Фізичної особи-підприємця Сіледчика Василя Васильовича, м. Червоноград

до Червоноградської міської ради, м. Червоноград

про визнання договору оренди землі поновленим, визнання укладеною додаткової угоди від 20.08.2020 до договору та стягнення моральної шкоди

Суддя Галамай О.З.

Секретар судового засідання Полюхович Х.М.

Представники сторін не з`явились

ВСТАНОВИВ:

На розгляді Господарського суду Львівської області перебуває первісна позовна заява Червоноградської міської ради до Фізичної особи-підприємця Сіледчика Василя Васильовича про зобов`язання демонтувати стаціонарну тимчасову споруду для провадження підприємницької діяльності розмірами 7, 0 х 4, 0 м на земельній ділянці за адресою: Львівська область, м. Червоноград, прост. Шевченка, 5 є (кадастровий номер 4611800000:02:009:0038) та зустрічна позовна заява ФОП Сіледчика В.В. до Червоноградської міської ради про визнання договору оренди землі поновленим, визнання укладеною додаткової угоди від 20.08.2020 до договору та стягнення моральної шкоди.

Хід розгляду справи відображено у відповідних ухвалах суду.

Ухвалою суду від 24.02.2021 задоволено заяву сторін про врегулювання спору за участю судді, провадження у справі зупинено.

25.03.2021 позивач подав суду спільну заяву сторін про затвердження мирової угоди разом із долученням до неї оригіналу такої та копії рішення Червоноградської міської ради від 11.03.2021.

Ухвалою суду від 25.03.2021 припинено врегулювання спору за участю судді, поновлено провадження у справі та призначено підготовче засідання на 07.04.2021.

06.04.2021 від позивача надійшло клопотання про проведення судового засідання 07.04.2021 без участі його представника. Також зазначив, що спільну заяву сторін від 25.03.2021 про затвердження мирової угоди підтримує.

У судове засідання 07.04.2021 сторони явку повноважних представників не забнзпечили.

Розглянувши умови мирової угоди від 25.03.2021 та заяву сторін про її затвердження, суд зазначає таке.

Відповідно до ч. 7 ст. 46 ГПК України сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі (ч. ч. 1-4 ст. 192 ГПК України).

Судом встановлено, що мирова угода викладена сторонами у письмовій формі, підписана повноважними представниками обох сторін. Умови мирової угоди стосуються прав та обов`язків сторін щодо предмету позову, не суперечать вимогам чинного законодавства, не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, не є невиконуваними.

Отже, господарський суд дійшов висновку про затвердження мирової угоди, що в свою чергу, відповідно до вимог п. 7 ч. 1 ст. 231 ГПК України, є підставою для закриття провадження у справі № 914/2452/20.

У разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду із спору між тими самим сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається (п. 3 ст. 231 ГПК України).

Згідно з ч. 4 ст. 231 ГПК України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Керуючись ст.ст. 192, 231, 234, 235 ГПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Спільну заяву Червоноградської міської ради та Фізичної особи-підприємця Сіледчика Василя Васильовича про затвердження мирової угоди задовольнити.

2. Затвердити мирову угоду від 25.03.2021, укладену Червоноградською міською радою та Фізичною особою-підприємцем Сіледчиком Василем Васильовичем, у наступній редакції:

Мирова угода

м . Червоноград 25 березня 2021 року

Територіальна громада міста Червонограда Львівської області, яку представляє Червоноградська міська рада, код ЄДРПОУ 26269722, що знаходиться за адресою: Львівська область, місто Червоноград, проспект Шевченка, будинок 19, 80103, в особі міського голови Залівського Андрія Івановича, що діє на підставі Закону України Про місцеве самоврядування в Україні , надалі Позивач , з одного боку,

та фізична особа-підприємець Сіледчик Василь Васильович, паспорт серії НОМЕР_1 , виданий 12 липня 1996 року Сокальським РВ УМВС України у Львівській області, ідентифікаційний номер у державному реєстрі фізичних осіб - НОМЕР_2 , що проживає на АДРЕСА_1 надалі Відповідач , з другого боку, уклали цю угоду про нижченаведене:

1. ПРЕДМЕТ МИРОВОЇ УГОДИ

1.1. У провадженні Господарського суду Львівської області перебуває справа № 914/2452/20 за позовом Червоноградської міської ради до фізичної особи- підприємця Сіледчик Василя Васильовича про демонтаж стаціонарної тимчасової споруди та зустрічна позовна заява фізичної особи-підприємця Сіледчик Василя Васильовича до Червоноградської міської ради про визнання договору оренди землі поновленим, зобов`язання до вчинення дій та стягнення моральної шкоди.

1.2. Сторони домовились, що з метою врегулювання спору Червоноградська міська рада надає фізичній особі-підприємцю Сіледчику Василю Васильовичу земельну ділянку площею 23 м кв., кадастровий № 4611800000:02:002:0082, яка знаходиться у м. Червонограді по вул. Ст. Бандери біля будівлі 24 В для встановлення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності на умовах земельного сервітуту строком на один рік з моменту державної реєстрації права на користування земельною ділянкою.

1.3. В свою чергу з метою врегулювання спору фізична особа-підприємець Сіледчик Василь Васильович зобов`язується звільнити земельну ділянку по АДРЕСА_3 та передати дану земельну ділянку за актом прийому-передачі Червоноградській міській раді, а також демонтувати тимчасову споруду, розміщену на ній протягом двох місяців з моменту укладення договору земельного сервітуту щодо земельної ділянки площею 23 м кв., кадастровий № 4611800000:02:002:0082, яка знаходиться у АДРЕСА_4

1.4. Сторони вирішили, що з моменту підписання цієї Мирової угоди вони відмовляються від позовних вимог одна до одної, які були предметом даного спору (в тому числі вимог про відшкодування моральної шкоди та витрат на правову допомогу).

1.5. Відповідач зобов`язується сплатити Позивачу 50 відсотків судового збору, сплаченого Позивачем при поданні первісного позову, а саме 1 051 грн 00 коп.

1.6. Сторони Мирової угоди беруть усі судові витрати які вони понесли у зв`язку із розглядом даної справи у суді на себе, і не вимагають і не можуть вимагати в майбутньому їх відшкодування у будь якої із сторін Мирової угоди, за винятком коштів, які Відповідач зобов`язується сплатити Позивачу відповідно до п. 1.5. цієї Мирової угоди. Підписанням цієї мирової угоди сторони визнають та заявляють що в них немає жодних майнових, фінансових та будь яких інших претензій один до одного.

2. НАСЛІДКИ ПОРУШЕННЯ УМОВ МИРОВОЇ УГОДИ

2.1. У разі невиконання затвердженої судом цієї Мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

3. УМОВИ НАБРАННЯ ЧИННОСТІ МИРОВОЇ УГОДИ ТА ІНШИ УМОВИ

3.1. Ця угода набирає чинності з моменту затвердження Господарським судом Львівської області та діє до моменту її повного виконання Сторонами.

3.2. Наслідки затвердження судом Мирової угоди, передбачені ст. 192 Господарського процесуального кодексу України, та закриття провадження по справі Сторони усвідомлюють та розуміють в повному обсязі.

3.3. Зобов`язання Сторін по Мировій угоді повинні виконуватись належним чином та в установлений нею строк. Одностороння відмова від виконання умов Мирової угоди, а також одностороння зміна її положень не допускається.

3.4. У випадку, якщо в ході виконання цієї Мирової угоди відбудуться реорганізація, зміна підпорядкованості чи форми власності однієї зі Сторін, то

Мирова угода зберігає силу для правонаступника такої Сторони. В усьому, що не передбачено умовами Мирової угоди, Сторони керуються чинним законодавством України.

3.5. Сторони, підписуючи Мирову угоду, заявляють про те, що у процесі її укладення діяли в межах наданих повноважень без порушення прав та інтересів третіх осіб. Наслідки укладання мирової угоди сторонам відомі та зрозумілі.

3.5. З моменту виконання цієї угоди спір між сторонами є остаточно врегульованим. Жодних інших компенсацій, розрахунків, виплат сторони не проводять, за винятком, передбаченим у п. 1.5. цієї Мирової угоди.

3.6. Ця Мирова угода складена українською мовою у трьох автентичних примірниках: по одному екземпляру для Сторін і Господарського суду Львівської області для приєднання до матеріалів справи № 914/2452/20.

4. РЕКВІЗИТИ СТОРІН :

Позивач

Територіальна громада в особі Червоноградської міської ради

Місцезнаходження юридичної особи: 80103, Львівська область, м. Червоноград, пр. Шевченка, 19, код ЄДРПОУ 26269722 (підпис) /Залівський А.І. / (печатка)

Відповідач

Фізична особа -підприємець Сіледчик Василь Васильович

Паспорт НОМЕР_1 виданий 12.07.1996 Сокальським РВ УМВС України у Львівській області

Місце проживання: АДРЕСА_1 , Ідентифікаційний номер: НОМЕР_2 (підпис) / Сіледчик В.В. /

Стягувачем за цією ухвалою є: Червоноградська міська рада (місцезнаходження: 80103, Львівська область, м. Червоноград, пр. Шевченка,19, ідент. код: 26269722).

Боржником за цією ухвалою є: Фізична особа-підприємець Сіледчик Василь Васильович (місце проживання: АДРЕСА_2 , ідент. номер: НОМЕР_2 ).

3. Провадження у справі № 914/2452/20 закрити.

4. Ухвала є виконавчим документом, набирає законної сили з дати її підписання та може бути пред`явлена до виконання в порядку, передбаченому Законом України "Про виконавче провадження" протягом 3 (трьох) років з наступного дня після набрання нею законної сили.

Ухвала може бути оскаржена у порядку і строк, встановлений ст.ст. 256, 257 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено та підписано 12.04.2021.

Суддя Галамай О.З.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення07.04.2021
Оприлюднено12.04.2021
Номер документу96172159
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/2452/20

Ухвала від 17.05.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 21.04.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 07.04.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 25.03.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 24.02.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 04.02.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 25.01.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 13.01.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 05.01.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 03.12.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні