Ухвала
від 19.05.2010 по справі 2а-2795/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯ ВИ БЕЗ РУХУ

19 травня 2010 року Справа № 2а-2795/10/0870

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окр ужного адміністративного су ду Артоуз О.О., перевіривши мат еріали адміністративного по зову

за позовною заявою: Державн ої податкової інспекції у Ко мунарському районі

м. Запор іжжя

до: Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Дельта»

про: стягнен ня податкового боргу

ВСТАНОВИВ:

18 травня 2010 року Державна под аткова інспекція у Комунарсь кому районі м. Запоріжжя звер нулась до Запорізького окруж ного адміністративного суду із позовною заявою до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Дельта» про стягнення податкового боргу у розмірі 8 670 грн., у тому числі із податку на прибуток у розмірі 2 550 грн. т а комунального податку у роз мірі 6 120 грн.

Судом встановлено, що позов на заява не відповідає вимог ам п. 3 ч. 1 ст. 106 КАС України.

Відповідно до ст. 129 Конститу ції України, гласність судов ого процесу належить до осно вних засад судочинства.

Відповідно до ст. 7 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, гласність і відкр итість судового процесу є пр инципами адміністративного судочинства.

Зміст принципів гласності та відкритості, згідно ст. 12 КА С України, полягає в тому, що о соби, які беруть участь у спра ві, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирі шив питання про їхні права, св ободи, інтереси чи обов'язки, н е можуть бути обмежені у прав і на отримання в адміністрат ивному суді як усної, так і пис ьмової інформації щодо резул ьтатів розгляду справи. Ніхт о не може бути обмежений у пра ві на отримання в адміністра тивному суді інформації про дату, час і місце розгляду сво єї справи та ухвалені в ній су дові рішення.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 106 КАС У країни, у позовній заяві зазн ачається ім' я (найменування ) відповідача, посада і місце с лужби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв' язку, адрес а електронної пошти, якщо так і відомі.

Частина 8 ст. 35 КАС України ви значає, що повістку вручено ю ридичній особі, якщо вона дос тавлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка за значена її представником. І ц е підтверджується підписом в ідповідної службової особи.

Крім того, обов' язком суду , у відповідності до вимог ч.1 с т. 128 КАС України, у разі неприбу ття у судове засідання сторо ни (сторін) або будь-кого з інш их осіб, які беруть участь у сп раві, про яких немає відомост ей, що їм вручено повістки є ві дкладення розгляду справи.

Адміністративна справа, ві дповідно до вимог ч.1 ст.122 КАС У країни, має бути розглянута і вирішена протягом розумного строку, але не більше двох міс яців з дня відкриття провадж ення у справі, якщо інше не вст ановлено цим Кодексом.

В позовній заяві ДПІ у Комун арському районі м. Запоріжжя зазначає юридичну адресу ві дповідача, відповідно до пра воустановчих документів та в итягу з Єдиного державного р еєстру підприємств та органі зацій України від 04.02.2009 № 15-7/451, а са ме: вул. 40 років Перемоги, буд . 65, кв. 107, м. Запоріжжя, 69118. Як вба чається з матеріалів справи (акту перевірки щодо місцезн аходження суб' єкта підприє мницької діяльності від 19.09.2007 № 261, повідомлення про відсутніс ть платника податків за місц езнаходженням (місцем прожив ання) № 21552/9/29-4/015 від 10.10.2007), за вказан ою адресою відповідач відсут ній, а фактичне місцезнаходж ення його - не встановлено.

З огляду на вищевикладене, с уд позбавлений можливості на правити відповідачу матеріа ли про рух справи, яка безпосе редньо стосується вирішення питання про його права, свобо ди, інтереси та обов'язки, отже суд при вирішенні справи по с уті не зможе дотриматися так их основних принципів адміні стративного судочинства, як гласність та відкритість адм іністративного процесу.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС Укр аїни суддя, встановивши, що по зовну заяву подано без додер жання вимог, встановлених ст . 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовн ої заяви без руху, у якій зазна чаються недоліки позовної за яви, спосіб їх усунення і вста новлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Суд дійшов висновку, що позо вна заява Державної податков ої інспекції у Ленінському р айоні м Запоріжжя до Приватн ого підприємства «ПКФ Пласт» про стягнення суми податков ого боргу підлягає залишенню без руху.

Згідно ч.2, ч. 6 ст.108 КАС України якщо позивач усунув недолік и позовної заяви у строк, вста новлений судом, вона вважаєт ься поданою у день первинног о її подання до адміністрати вного суду. Залишення позовн ої заяви без руху не позбавля ють права повторного звернен ня до суду в порядку, встановл еному законом.

Керуючись п. 3 ч. 1 ст. 106, ч. 1 ст. 108 К одексу адміністративного су дочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Державн ої податкової інспекції у Ко мунарському районі м Запоріж жя до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта»п ро стягнення податкового бор гу - залишити без руху

Державній податковій інсп екції у Комунарському районі м Запоріжжя надати строк до 04 червня 2010 року (з урахуванням п оштового перебігу) для усуне ння недоліків позовної заяви , а саме: надати суду уточнену позовну заяву (оригінал - дл я суду, копії - для відповіда ча) із зазначенням фактичної адреси місцезнаходження від повідача, на яку він зможе отр имувати поштову кореспонден цію суду.

Зазначені документи надат и суду разом із супровідним л истом з посиланням на номер с прави.

Копію ухвали направити поз ивачу.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строків для подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги ухвала, якщо її не скасован о, набирає законної сили післ я закінчення апеляційного ро згляду справи.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпропетровського апеля ційного адміністративного с уду через Запорізький окружн ий адміністративний суд шлях ом подачі в 5- денний строк з дн я постановляння ухвали заяв и про апеляційне оскарження і подання після цього протяг ом 10 днів апеляційної скарги, з подачею її копій відповідн о до кількості осіб, які берут ь участь у справі.

Суддя О.О. Артоуз

< Текст > 04 червня 2010 року < Тек ст >

< Текст >

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.05.2010
Оприлюднено06.09.2010
Номер документу9624706
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2795/10/0870

Постанова від 02.09.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 02.09.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 29.06.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 07.06.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 19.05.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні