Ухвала
від 18.04.2021 по справі 295/3792/21
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/3792/21

Категорія 71

2/295/1612/21

У Х В А Л А

19.04.2021 року м.Житомир

Суддя Богунського районного суду міста Житомира Семенцова Л.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (адреса: АДРЕСА_2 ), третя особа Орган опіки та піклування Глибочицької об`єднаної територіальної громади (адреса: Житомирський район с. Глибочиця, вул. Грушевського, 20) про позбавлення батьківських прав,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду з указаним позовом.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст.175, 177 ЦПК України. Підстав для залишення заяви без руху, повернення та відмови у відкритті провадження у справі не вбачається. Вирішуючи питання про визначення порядку розгляду справи, суддею враховані приписи ст. ст.19,197ЦПК України та вважає, що справу варто розглядати за правилами загального позовного провадження.

Вивчивши матеріали справи, суддя приходить до висновку про необхідність прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та призначення справи до розгляду у підготовчому судовому засіданні за загальними правилами позовного провадження. Керуючись ст. ст.19, 187-192,197, 198, 260,261,353 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Орган опіки та піклування Глибочицької об`єднаної територіальної громади про позбавлення батьківських прав.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження. Призначити підготовче судове засідання на12-00год.17.05.2021року у залі судових засідань № 2-Б-8 Богунського районного суду міста Житомира за адресою: м. Житомир, майдан Соборний, 1.

Викликати в судове засідання учасників справи та надіслати їм ухвалу про відкриття провадження у справі, відповідачу також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів. Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позов з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі наявні у нього докази на підтвердження заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи згідно ч. 3 ст. 83 ЦПК України. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України). Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин третьої - п`ятоїст. 178 ЦПК України. Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин третьої - п`ятоїст. 178 ЦПК України.

Встановити третій особі десятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі або відзиву на позов для подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, які мають відповідати вимогам частин третьої - шостоїст. 178 ЦПК України. Одночасно з подачею пояснень на позовну заяву або відзиву третя особа надає суду докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються аргументи та міркування на підтримку або заперечення щодо предмета позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Роз`яснити учасникам справи, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні відповідати вимогамст. 183 ЦПК України. Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання зазначених вимог, повертає її заявнику без розгляду. Попередити учасників справи про неприпустимість зловживання процесуальними правами. Учасники судового процесу та їх представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами. Інформацію щодо справи можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://bg.zt.court.gov.ua/sud0604/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Семенцова

Дата ухвалення рішення18.04.2021
Оприлюднено05.09.2022
Номер документу96331418
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —295/3792/21

Рішення від 26.02.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

Рішення від 26.02.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

Рішення від 13.09.2021

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

Ухвала від 18.04.2021

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

Ухвала від 29.03.2021

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні