Ухвала
від 21.04.2021 по справі 461/7209/20
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/7209/20

Провадження № 1-кс/461/2323/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.04.2021 року м. Львів

Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши погоджене з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Державної прикордонної служби Львівської обласної прокуратури ОСОБА_3 клопотання слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБ України у Львівській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю в кримінальному провадженні №22020140000000075 від 26.08.2020 року, за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.307, ч. 2 ст. 307 КК України, ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України, ОСОБА_7 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України, а також за підозрою ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_7 та ОСОБА_6 у вчиненні ними кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України та за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.14 ч. 1 ст. 305, ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 305, ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 311, ч. 2 ст. 309, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 263 КК України, -

в с т а н о в и в:

Слідчий в ОВС слідчого відділу Управління СБ України у Львівській області ОСОБА_9 , за погодженням з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Державної прикордонної служби Львівської обласної прокуратури ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, в якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів у приміщенні оператора мобільного зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходитьсяза адресою: АДРЕСА_1 , або за адресою: АДРЕСА_2 , або за адресою: АДРЕСА_3 ,тобто можливість ознайомитися із необхідною інформацією, зробити її копії, а також вилучити в документальному або електронному вигляді для запобігання їх зміні та знищенню, а саме: інформацію про зв`язок, абонентів, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання стосовно абонентських телефонних номерів НОМЕР_1 ; НОМЕР_2 ; НОМЕР_3 ; НОМЕР_4 ; НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , а також серійних номерів сім-карт № НОМЕР_7 , № НОМЕР_8 та № НОМЕР_9 ,а саме: розгорнуті відомості щодо власників даних телефонних номерів та серійних номерів сім-карт; номери мобільних телефонів, закріплених за серійними номерами сім-карт, дату, час і тривалість вхідних та вихідних телефонних з`єднань (з урахуванням нульових дзвінків та зазначенням відомостей щодо всіх абонентів цих з`єднань) за період з 00:00 год. 01.01.2019 року до моменту фактичного виконання ухвали суду, з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій, та їх адресу в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з`єднання; дату, час вхідних та вихідних SMS-повідомлень; дані про використання ІМЕІ терміналів і IP-адресів, а також GPRS- трафіку.

В обгрунтування внесеного клопотання покликається на те, що вищезазначена інформація самостійно або в сукупності з іншими речами і документами даного кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також беручи до уваги можливість використання як доказу інформації, що міститься в даних документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих відомостей, тому виникла необхідність у застосуванні заходу забезпечення кримінального провадження у виді тимчасового доступу до речей і документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий зазначає, що досудовим слідством використані всі надані чинним законодавством можливості щодо отримання необхідної для розкриття кримінального правопорушення інформації, однак, без застосування такого заходу його забезпечення, як тимчасового доступу до речей і документів, що містять банківську таємницю, одержати відомості, необхідні для встановлення істини у кримінальному провадженні не видається можливим. Отримання вказаних документів, що становлять банківську таємницю, дозволить забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, всебічне, повне та неупереджене дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, встановити відомості, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а саме, осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, а також інші обставини, які мають важливе доказове значення.

Слідчий у судове засідання не з`явився, оскільки у клопотанні просив проводити розгляд справи у його відсутності та у відсутності прокурора та без застосування технічних засобів фіксації, а також без виклику представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у володінні якого знаходиться інформація, з метою забезпечення збереження цілісності документів, зазначених у клопотанні.

З метою забезпечення повноти та об`єктивності досудового розслідування, вважаю за можливе під час розгляду клопотання застосувати положення ч.2 ст.163 КПК України, згідно яких, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Перевіривши наданні матеріали та дослідивши докази по цих матеріалах, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Встановлено, що в провадженні слідчого відділу УСБ України у Львівській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №22020140000000075 від 28.06.2020, за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.307, ч.2 ст.307 КК України, ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, ОСОБА_7 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, а також за підозрою ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_7 та ОСОБА_6 у вчиненні ними кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України та за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14 ч. 1 ст. 305, ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 305, ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 311 КК України.

У матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, без отримання доступу до даної інформації неможливо встановити особу, яка вчинила вищевказане кримінальне правопорушення, та можливих співучасників вчиненого кримінального правопорушення.

Відтак, зазначена інформаціяможе бутивикористана для підтвердження чи спростування фактів підтримання зв`язку та переписки із особами, причетними до вчинення вищевказаного правопорушення, а також для встановлення осіб, яким відомі обставини, що мають значення для проведення досудового розслідування.

Відповідно до ч.2 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно п.7 ч.1 ст.162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать: інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання.

Вказана інформація, яку слідчий просить отримати шляхом тимчасового доступу, перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », і відповідно до положень п.7 ч.1 ст.162 КПК України відноситься до охоронюваної законом таємниці, але без отримання доступу до якої неможливо встановити вищевказані обставини.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи вищевикладене, а також правові підстави для тимчасового доступу, достатність доказів, що вказують на вчинення кримінального правопорушення, наслідки, розумність та співрозмірність тимчасового доступу завданням кримінального провадження, наявність об`єктивної необхідності та виправданість такого втручання у права і свободи особи, приймаючи до уваги неможливість досягнення мети, на яку посилається слідчий, без застосування цих заходів, вважаю, що клопотання слідчого обгрунтовне та підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалив:

Клопотання слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБ України у Львівській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю в кримінальномупровадженні №22020140000000075від 26.08.2020року,за підозрою ОСОБА_5 у вчиненнікримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.307,ч.2ст.307КК України, ОСОБА_6 у вчиненнікримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.307КК України, ОСОБА_7 у вчиненнікримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.307КК України,а такожза підозрою ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_7 та ОСОБА_6 у вчиненніними кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.2ст.307КК Українита заознаками вчиненнякримінальних правопорушень,передбачених ч.1ст.14ч.1ст.305,ч.2ст.15ч.1ст.305,ч.2ст.307,ч.2ст.311,ч.2ст.309,ч.1ст.263,ч.1ст.263,ч.1ст.263КК України,-задоволити.

Надати слідчому в ОВС слідчого відділу Управління СБ України у Львівській області старшому лейтенанту юстиції ОСОБА_10 , або за його дорученням: слідчим слідчого відділу Управління СБ України у Львівській області ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів у приміщенні оператора мобільного зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходитьсяза адресою: АДРЕСА_1 , або за адресою: АДРЕСА_2 , або за адресою: АДРЕСА_3 ,тобто можливість ознайомитися із необхідною інформацією, зробити її копії, а також вилучити в документальному або електронному вигляді для запобігання їх зміні та знищенню, а саме: інформацію про зв`язок, абонентів, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання стосовно абонентських телефонних номерів НОМЕР_1 ; НОМЕР_2 ; НОМЕР_3 ; НОМЕР_4 ; НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , а також серійних номерів сім-карт № НОМЕР_7 , № НОМЕР_8 та № НОМЕР_9 ,а саме: розгорнуті відомості щодо власників даних телефонних номерів та серійних номерів сім-карт; номери мобільних телефонів, закріплених за серійними номерами сім-карт, дату, час і тривалість вхідних та вихідних телефонних з`єднань (з урахуванням нульових дзвінків та зазначенням відомостей щодо всіх абонентів цих з`єднань) за період з 00:00 год. 01.01.2019 року до моменту фактичного виконання ухвали суду, з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій, та їх адресу в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з`єднання; дату, час вхідних та вихідних SMS-повідомлень; дані про використання ІМЕІ терміналів і IP-адресів, а також GPRS- трафіку.

Строк дії ухвали два місяці з дня її постановлення.

Роз`яснити наслідки невиконання ухвали, передбачені ст.166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення21.04.2021
Оприлюднено28.05.2024
Номер документу96470300
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —461/7209/20

Ухвала від 11.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 11.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 21.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 21.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 21.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 21.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні