Ухвала
від 27.04.2021 по справі 2-1798/11
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Провадження № 6/641/46/2021 Справа № 2-1798/11

У Х В А Л А

27 квітня 2021 року

Комінтернівський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді- Курганникової О.А,

за участю секретаря судових засідань - , Селіхова Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Європейська агенція з повернення боргів про заміну сторони стягувача (позивача), -

в с т а н о в и в:

ТОВ Фінансова компанія Європейська агенція з повернення боргів звернулося до суду з вказаною заявою, в якій просить замінити стягувача ПАТ Дельта Банк за виконавчим листм виданим на підставі рішення Комінтернівського районного суду м. Харкова у справі № 2-1798/11.

Від представника заявника ТОВ ФК Європейська агенція з повернення боргів надійшла заява про розгляд заяви за його відсутності та підтримання заяви в повному обсязі.

Інші учасники виконавчого провадження до суду не з`явилися, причин неявки суду не повідомили, про час та місце розгляду справи повідомлялися своєчасно та належним чином.

У відповідності до ст. 442 ЦПК України неявка учасників справи не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Суд, дослідивши матеріали заяви, приходить до висновку, що заява не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Рішенням Комінтернівського районного суду м. Харкова у цивільній справі № 2-1798/11 року позовні вимоги ПАТ Кредитпромбанк в особі Харківської філії ПАТ Кредитпромбанк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості задоволені. Рішення суду набрало законної сили.

Між ПАТ Кредитпромбанк та ПАТ Дельта Банк було укладено Договір купівлі-продажу прав вимог, в тому числі і прав вимог за кредитним договором № 434-КЕК-08 від 13.03.2008 р. укладеним між ПАТ Кредитпромбанк та ОСОБА_1

24.07.2014 року між АТ Дельта Банк та ТОВ ФК Європейська агенція з повернення боргів укладено договір про відступлення права вимоги № 2295/К, у відповідності до умов якого первісний кредитор передав (відступив) новому кредитору свої вимоги до відповідача, а новий кредитор набув права вимоги первісного кредитора за кредитним договором, укладеним з відповідачем.

ТОВ ФК Європейська агенція з повернення боргів набуває права вимоги банку до позичальників-фізичних осіб, зазначених у Додатку №1 до цього договору, включаючи права вимоги до правонаступників боржників, спадкоємців боржників або інших осіб до яких перейшли обов`язки боржників, або інших осіб, до яких перейшли обов`язки боржників за кредитними договорами з урахуванням усіх змін, доповнень і додатків до них, згідно реєстру у додатку №1 до цього Договору.

Відповідно до Додатку до Договору про відступлення прав вимоги, ТОВ ФК Європейська агенція з повернення боргів набуло права грошової вимоги до ОСОБА_1 .

За клопотанням представника ТОВ ФК ЄАПБ ухвалою суду від 08.02.2021 року у АТ Дельта банк було витребувано копію договору відступлення права вимоги, укладеного між ПАТ Кредитпромбанк та АТ Дельта Банк . Ухвала суду АТ Дельта Банк не виконана.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 512 ЦК України, кредитор у зобов`язані може бути замінений іншою особою внаслідок передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги).

Згідно до вимог ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

За змістом ст. 5 Закону України Про виконавче провадження примусове виконання судового рішення покладається на органи державної виконавчої служби (державного виконавця) та у передбачених Законом випадках на приватних виконавців шляхом здійснення виконавчого провадження на підставі виконавчих документів, різновидом яких є виконавчий лист, виданий судом за своїм рішенням, ухваленим за результатами розгляду цивільної справи.

Відповідно до ч. 2, ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ. У разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Оскільки заявником не надано копії договору про відступлення права вимоги, укладеної між ПАТ Дельта Банк та ПАТ Кредитпромбанк , то заява ТОВ ФК ЄАПБ є необґрунтованою та задоволенню не підлягає.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 512, 514 ЦК України, ст. 15 Закону України Про виконавче провадження , ст. 442 ЦПК України, -

у х в а л и в:

В задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Європейська агенція з повернення боргів про заміну стягувача (позивача) - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до апеляційного суду Харківської області шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала не була вручена в день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Згідно п.п. 15.5 п. 15 Розділу XIIІ Перехідних положень Цивільного процесуального кодексу України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя -О. А. Курганникова

Дата ухвалення рішення27.04.2021
Оприлюднено29.04.2021
Номер документу96543787
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1798/11

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Шевцова Л. М.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Курганникова О. А.

Ухвала від 30.03.2021

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 08.02.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Курганникова О. А.

Ухвала від 15.08.2013

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Ледньова Т. В.

Рішення від 28.10.2013

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Ледньова Т. В.

Ухвала від 12.08.2019

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

Ухвала від 25.06.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

Судовий наказ від 18.07.2012

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Мавроді Р. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні