Ухвала
від 22.04.2021 по справі 569/2289/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/2289/21

1-кс/569/2893/21

УХВАЛА

22 квітня 2021 рокум. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,, з участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий, у рамках кримінального провадження №42020180000000164 від 30.12.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 388 КК України, звернувся в суд із клопотанням, яке погоджено прокурором про надання дозволу на проведення обшуку по місцю фактичного проживання ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Своє клопотання обґрунтовує тим, що в ході досудового розслідування встановлено, що в межах кримінального провадження № 32019180000000043 від 27.12.2019 за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст.204 КК України, працівниками ГУ ДВС у Рівненській області, на підставі ухвали слідчого судді Рівненського міського суду від 27.12.2019, цього ж дня проведено обшук території за адресою: АДРЕСА_2 , під час якого виявлено та вилучено автозаправний модуль, який в подальшому був переданий на відповідальне зберігання, однак на даний час, місцезнаходження вилученого під час обшуку майна не відоме.

Також 04.02.2020 за дорученням Рівненського міського голови та на виконання рішення виконавчого комітету Рівненської міської ради від 21.01.2020 проведено демонтаж вказаного незаконного обладнання. Наданий час, місцезнаходження вилученого під час обшуку майна не відоме.

Допитана в якості свідка ОСОБА_6 директор ТзДВ "Автотранспорт 15663» (м. Рівне, вул. Гагаріна , 30), надала показанні згідно із якими в період часу з 2019 по 2020 на території товариства розміщувалися декілька тимчасових споруд з реалізації паливних матеріалів (автозаправні колонки). Вказані тимчасові споруди являли собою цистерну для палива та термінал (колонка) для вимірювання об`єму палива, які являлися одним механізмом. У лютому 2020, на підставі рішення виконавчого комітету Рівненської міської ради, дані тимчасові споруди з реалізації паливних матеріалів були демонтовані, їх власниками. Власником однієї з таким тимчасових споруд які розміщувалися на території товариства був ОСОБА_5 (м.т. НОМЕР_1 ), де саме розміщувалася тимчасова споруда з реалізації паливних матеріалів яка належала ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ході проведення огляду працівниками поліції, під час проведення кого, 08.02.2021 вона приймала участь в якості представника від ТзДВ «Автотранспорт 15663». У лютому 2020 ОСОБА_5 , як і всі інші власники таких споруд, демонтував та вивіз з території вказаного товариства належну йому тимчасову споруду з реалізації паливних матеріалів та куди він її перемістив і де вона знаходиться на даний час мені свідку не відомо оскільки з того часу остання з ОСОБА_5 , не спілкувалася.

Додатково свідок ОСОБА_6 , зазначила, що висновок про те, що саме ОСОБА_5 , був власником вказаної тимчасової споруди ОСОБА_6 , зробила з того, що приблизно у 2018 році, саме він приходив спілкуватися з приводу встановлення такої тимчасової споруди, та пояснював це необхідністю заправки маршрутних таксі які він на той час орендував.

Так в межах вказаного провадженні було встановлено, що до вчинення даного кримінального правопорушення причетний ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , який був допитаний як свідок.

Покликаючись навищевикладене,слідчий вказуєна необхідністьпроведення обшукуза вказаноюадресою, з метоювідшукання тавилучення чорнових записів щодо незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів, товарно-матеріальних цінностей які забезпечують роздрібну торгівлю пальним, в тому числі ємкостей для зберігання пального, автоматичних заправних комплексів, документів та чорнових записів які містять інформацію стосовно автоматичних заправних комплексів, а також інші речі, предмети, документи та чорнові записи які можуть бути речовими доказами у даному кримінальному провадженні.

Вилучення вище вказаних речей неможливо в інший спосіб, оскільки вони являються предметами, засобами вчинення кримінального правопорушення, тому особи які причетні до його вчинення можуть вживати заходів для їх приховання, знищення, тому виникла необхідність щодо проведення обшуку.

Заслухавши пояснення слідчого, який підтримав клопотання та просив його задоволити, дослідивши надані матеріали, слідчий суддя приходить до висновку, що у задовленні клопотання слід відмовити.

Слідчим суддею встановлено, що Рівненським РУП ГУНП в Рівненській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №42020180000000164 від 30.12.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 388 КК України.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна інформація щодо прав власності на житлову квартиру АДРЕСА_3 в Єдиному реєстрі відсутня.

Згідно ч. 1ст. 234 КПК Україниобшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення,а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до п.4 ч. 5ст. 234 КПК Українислідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук,якщо прокурор,слідчий не доведе наявність достатніх даних вважати, що відшукувані речі, документи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Оцінюючи клопотання та надані до клопотання матеріали, в т.ч. показання свідка ОСОБА_6 , слідчий суддя вважає їх не достатніми для проведення обшуку, оскільки вони не містять достатніх даних які вказують що зазначені у клопотанні речі та предмети, які планує відшукати слідчий, можуть заходитись по місцю фактичного проживання ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Крім того, правова кваліфікація кримінального првавопорушення - розтрата, відчуження, приховування, підміна, пошкодження, знищення майна або інші незаконні дії з майном, на яке накладено арешт, або яке описано, здійснене особою, якій це майно ввірене.

З наданих матеріалів вбачається, що предметом вказаного правопорушення є автозаправний модуль, якого на даний момент не виявлено за місцем його зберігання, а саме АДРЕСА_2 .

Таким чином,слідчим недоведено,яке маєзначення чорнові записи щодо незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів, товарно-матеріальних цінностей які забезпечують роздрібну торгівлю пальним, в тому числі ємкостей для зберігання пального, автоматичних заправних комплексів, документів та чорнових записів які містять інформацію стосовно автоматичних заправних комплексів до предмета правопорушення зникнення автозаправного модуля.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.234-235,309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання слідчого СВ Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку по місцю фактичного проживання ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 - відмовити.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.04.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу96578244
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —569/2289/21

Ухвала від 22.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 22.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 22.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 22.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 11.03.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 08.02.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 03.02.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні