Ухвала
від 27.04.2021 по справі 347/758/21
КОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 347/758/21

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

27.04.2021 року суддя Косівського районного суду Івано-Франківської області Драч Д.С., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_2 ) та третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Космацька сільська рада об`єднаної територіальної громади (адреса: вул. Шевченка, 4, с. Космач, Косівський район, Івано-Франківської області, 78640) про встановлення факту прийняття спадщини, визнання недійсним та скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав,

в с т а н о в и в:

21.04.2021 року до Косівського районного суду Івано-Франківської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_1 та третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Космацька сільська рада об`єднаної територіальної громади про встановлення факту прийняття спадщини, визнання недійсним та скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав.

Відповідно до вимог ст. 33 ЦПК України автоматизованою системою документообігу суду 21.04.2021 року вказані матеріали визначені для здійснення судового провадження судді Косівського районного суду Івано-Франківської області Драч Д.С.

Справа, відповідно до вимог ст.ст. 27 , 28 ЦПК України підсудна Косівському районному суду.

Підстав для залишення позовної заяви без руху або її повернення чи відмови у відкритті провадження немає.

Відповідно до ч.1 ст.187 ЦПК України: за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

За положеннями ч. 1ст. 11 ЦПК України , суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Відповідно до ч.4 ст. 19 ЦПК України для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні, суд призначає загальне позовне провадження.

Заяв та клопотань, які розглядаються без виклику сторін, суду не надходило.

Керуючись ст.ст. 19 , 175 , 177 , 178 , 187 , 274-275 , 277-279 , 353-355 ЦПК України , суддя

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_1 та третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Космацька сільська рада об`єднаної територіальної громади про встановлення факту прийняття спадщини, визнання недійсним та скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Призначити підготовче засідання на 25.05.2021 року о 09:30 годині у залі судових засідань Косівського районного суду Івано-Франківської області за адресою: Івано-Франківська область, м. Косів, вул. Незалежності 50.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України , і всі письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України , одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України ).

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити іншим учасникам справи п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії відзиву (у разі його надіслання відповідачем) для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України , копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив (у разі його надіслання позивачем) для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст. 178 ЦПК України , копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://court.gov.ua/sud0910/ .

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду тільки у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Д.С. Драч

Дата ухвалення рішення27.04.2021
Оприлюднено29.04.2021
Номер документу96591040
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію прав

Судовий реєстр по справі —347/758/21

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

ГОРДІЙ В. І.

Ухвала від 10.10.2022

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

ДРАЧ Д. С.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Драч Д. С.

Ухвала від 25.06.2021

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Драч Д. С.

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Драч Д. С.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Драч Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні