Ухвала
від 25.06.2021 по справі 347/758/21
КОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 347/758/21

Провадження № 2/347/395/21

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

25.06.2021 року Косівський районний суд Івано-Франківської області у складі:

головуючого судді Драч Д.С.,

за участі секретаря Борисової О.М.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м.Косів у загальному позовному провадженні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_1 , ОСОБА_1 , третя особа: Космацька сільська рада ОТГ, про встановлення факту прийняття спадщини, визнання недійсним та скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав,

в с т а н о в и в:

В провадженні Косівського районного суду Івано-Франківської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_1 , ОСОБА_1 , третя особа: Космацька сільська рада ОТГ, про встановлення факту прийняття спадщини, визнання недійсним та скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав, яка Автоматизованою системою документообігу суду визначена для здійснення судового провадження судді Драч Д.С.

Ухвалою судді від 27.04.2021 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження з повідомленням сторін та призначено підготовче засідання.

Ухвалою суду від 17.06.2021 року було залучено до участі у справі в якості співвідповідача ОСОБА_1 , 1995 року народження.

Представник позивача ОСОБА_2 в судовому засіданні заявила клопотання про виклик в якості свідків ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_7 , 1929 року народження, які можуть підтвердити або спростувати факт проживання ОСОБА_1 , 1973 року народження, у спадковому господарстві та управління ним спадковим майном.

Представник відповідача ОСОБА_3 щодо даного клопотання поклався на розсуд суду.

20.05.2021 року до суду надійшов відзив на позовну заяву від ОСОБА_1 , 1973 року народження, у якому, зокрема, він заявив клопотання про витребування доказів: витребувати у Космацької сільської ради ОТГ погосподарські книги Космацької сільської ради про склад господарства ОСОБА_8 , 1921 року народження, в с.Космач за період 1971-1974 років; книгу для запису нотаріальних дій Космацької сільської ради за період 1972 року; допитати в якості свідка ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка може підтвердити або спростувати факт прийняття спадщини позивачем, що є однією з обставин, яка підлягає доказуванню в межах цієї справи.

В підготовчому засіданні представник відповідача ОСОБА_3 підтримав вказані клопотання та просив суд їх задовольнити.

Позивач ОСОБА_1 та його представник ОСОБА_2 в судовому засіданні щодо заявленого клопотання про виклик свідка ОСОБА_9 заперечували, оскільки цей свідок перебуває у неприязних відносинах із позивачем та заінтересована у дачі показів, які не відповідають фактичним обставинам справи; щодо клопотання про витребування з Космацької сільської ради по господарських книг та книги запису нотаріальних дій заперечень не мають.

Відповідач ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явився, заяв що перешкоджають розгляду справи від нього не надходило.

Сторони погодили можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до ст. 196 ЦПК України , для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Згідно ч. 1 ст. 197 ЦПК України , підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи. Згідно п. 15 ч.2 вказаної статті, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

За змістом до п.7 ч.2 ст.197 ЦПК України: суд, зокрема, вирішує питання про витребування, забезпечення доказів.

Відповідно до ч. 1 ст. 200 ЦПК України , у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. Згідно п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України , за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований. Підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає. Клопотань про залучення до участі у справі відповідачів, третіх осіб до суду не надійшло. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

Згідно частини 1статті 84 ЦПК України , учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Частинами 1, 2 статті 116 ЦПК України передбачено, що суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Враховуючи, що у сторін є складнощі у поданні необхідних доказів на підтвердження обставин, на які вони посилаються у заявах по суті справи, з метою повного та об`єктивного розгляду даної справи суд вважає можливим клопотання представника відповідача та представника позивача про забезпечення доказів шляхом їх витребування та допиту свідків задовольнити.

У зв`язку з викладеним суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду і для повного і правильного вирішення даної справи слід викликати вище вказаних свідків для їх допиту в судовому засіданні, а також - витребувати від Космацької сільської ради ОТГ погосподарські книги Космацької сільської ради про склад господарства ОСОБА_8 , 1921 року народження, в с.Космач за період 1971-1974 років; книгу для запису нотаріальних дій Космацької сільської ради за період 1972 року.

Керуючись ст.ст. 84, 116, 118, 196-200 , 259 , 260 ЦПК України , суд

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_1 , ОСОБА_1 , третя особа: Космацька сільська рада ОТГ, про встановлення факту прийняття спадщини, визнання недійсним та скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав і призначити її до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні на 09.09.2021 року о 10:00 годині в залі судового засідання Косівського районного суду Івано-Франківської області за адресою: Івано-Франківська область, м. Косів, вул. Незалежності, 50.

Викликати в судове засідання для допиту в якості свідків:

-ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_7 , 1929 року народження, жителів с.Космач, Косівський район, Івано-Франківська область);

-ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ( АДРЕСА_1 ).

Витребувати від Космацької сільської ради ОТГ погосподарські книги Космацької сільської ради про склад господарства ОСОБА_8 , 1921 року народження, в с.Космач за період 1971-1974 років; книгу для запису нотаріальних дій Космацької сільської ради за період 1972 року.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://court.gov.ua/sud0910/ .

Копію ухвали надіслати до Космацької сільської ради ОТГ - для виконання.

Ухвала в частині забезпечення доказів може бути оскаржена в апеляційному порядку до Івано-Франківського апеляційного суду через Косівський районний суд Івано-Франківської області шляхом подачі в 15-ти денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги. В іншій частині увідповідності до вимог ст. 353 ЦПК України ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Д.С. Драч

СудКосівський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення25.06.2021
Оприлюднено25.06.2021
Номер документу97899272
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —347/758/21

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

ГОРДІЙ В. І.

Ухвала від 10.10.2022

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

ДРАЧ Д. С.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Драч Д. С.

Ухвала від 25.06.2021

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Драч Д. С.

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Драч Д. С.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Драч Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні