Ухвала
від 28.04.2021 по справі 191/3183/20
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/3183/20

Провадження № 2/191/1094/20

У Х В А Л А

іменем України

28 квітня 2021 року м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді - Твердохліб А.В.

за участю секретаря - Яришевої Н.В.

згідно вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України, без фіксації судового засідання технічними засобами, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Синельникове цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 , до Іларіонівської селищної ради Синельниківського району Дніпропетровської області, третя особа: Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, про визнання договору оренди землі поновленим та додаткової угоди укладеною,-

ВСТАНОВИВ:

22.10.2020 року позивач звернувся до Іларіонівської селищної ради Синельниківського району Дніпропетровської області, третя особа: Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, з позовом про визнання договору оренди землі від 03.03.2008 року поновленим та додаткової угоди від 03.03.2008 року укладеною щодо земельної ділянки, розташованої на території Мар`ївської сільської ради Синельниківського району Дніпропетровської області, загальною площею 53,4478 га., для ведення сільськогосподарського виробництва.

16.12.2020 року до суду подано відповідачем Іларіонівською селищною радою Синельниківського району Дніпропетровської області клопотання про закриття провадження у справі, у зв`язку з розглядом даного позову, між тими самими сторона і з тих самих підстав, про що свідчить рішення Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 08 квітня 2019 року, що набрало законної сили на підставі постанови Верховного Суду від 12 серпня 2020 року, якою залишено без змін постанову Дніпровського апеляційного суду від 21 січня 2020 року, якою у задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до Іларіонівської селищної ради Синельниківського району Дніпропетровської області, Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровської області, третя особа як не заявляє самостійних вимог: Синельниківська районна державна адміністрація Дніпропетровської області, про визнання договору оренди землі поновленим, а додаткової угоди укладеною, відмовлено.

До початку проведення судового засідання представником позивача ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , надано суду заяву про підтримання позовних вимог та розгляд справи без їх участі.

Відповідачем, в особі заступника селищного голови Іларіонівської селищної ради Синельниківського району Дніпропетровської області, ОСОБА_3 , надано суду заяву про розгляд справи без участі представника.

Представником третьої особи Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, Алєксєєнко Р., до початку проведення судового засідання надано суду клопотання про розгляд справи без її участі, просила розглянути справу відповідно до норм чинного законодавства.

Суд, з огляду на викладене, прийшов до наступного.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, визначено, що суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо набрали законної сили рішення суду або ухвала суду про закриття провадження у справі, ухвалені або постановлені з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав, або є судовий наказ, що набрав законної сили за тими самими вимогами.

В матеріалах справи знаходяться копія рішення Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 08 квітня 2019 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Іларіонівської селищної ради Синельниківського району Дніпропетровської області, Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровської області, третя особа як не заявляє самостійних вимог: Синельниківська районна державна адміністрація Дніпропетровської області, про визнання договору оренди землі поновленим, а додаткової угоди укладеною, яке набрало законної сили на підставі постанови Верховного Суду від 12 серпня 2020 року, якою залишено без змін постанову Дніпровського апеляційного суду від 21 січня 2020 року, якою у задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 , відмовлено.

Суд, дослідивши позов, який є предметом даного судового розгляду, а також вищевказані рішення судів першої, апеляційної та касаційної інстанцій, встановив, що позовні вимоги ОСОБА_1 від 22.10.2020 року є відмінними від вже розглянутої справи за своїм складом сторін та має інше обґрунтування, що виключає можливість застосування п. 3 ч. 1 ст. 255 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 255ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання відповідача Іларіонівської селищної ради Синельниківського району Дніпропетровської області про закриття провадження у справі, у зв`язку з розглядом даного позову, між тими самими сторона і з тих самих підстав, відмовити.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду через Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається до апеляційного суду Дніпропетровської області через Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги, якщо ухвала не буде скасована, вона набирає законної сили після закінчення розгляду справи апеляційним судом.

Головуючий суддя: А. В. Твердохліб

СудСинельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення28.04.2021
Оприлюднено30.04.2021
Номер документу96659708
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —191/3183/20

Постанова від 14.06.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

Ухвала від 30.05.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

Постанова від 29.09.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Пищида М. М.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Пищида М. М.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Пищида М. М.

Ухвала від 10.06.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Пищида М. М.

Рішення від 28.04.2021

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

Ухвала від 28.04.2021

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні