Ухвала
від 05.05.2021 по справі 2-3363/11
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/6520/21

Номер справи місцевого суду: 2-3363/11

Головуючий у першій інстанції Шенцева О.П.

Доповідач Сєвєрова Є. С.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

05.05.2021 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд в складі судді Сєвєрової Є.С., перевіривши в порядку вирішення питання про відкриття апеляційного провадження апеляційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Приморського районного суду м. Одеси від 23 грудня 2020 року у справі за заявою Акціонерного товариства Універсал Банк про заміну сторони у виконавчому провадженні у цивільній справі за позовною заявою Публічного акціонерного товариства ВТБ Банк в особі Відділення Одеська регіональна дирекція до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , які діють від свого імені та від імені і інтересах ОСОБА_5 , ОСОБА_6 про звернення стягнення на предмет іпотеки, та виселення,

встановив:

Ухвалою Приморського районного суду м. Одеси від 23 грудня 2020 року заяву представника Акціонерного товариства Універсал Банк про заміну сторони у виконавчому провадженні задоволено та замінено стягувача - Публічне акціонерне товариство ВТБ Банк на його правонаступника Акціонерне товариство Універсал Банк у виконавчому провадженні за виконавчими документами виданих Приморським районним судом м. Одеси у справі № 2-3363/11.

Не погодившись з зазначеною ухвалою, ОСОБА_1 подав апеляційну скаргу.

Однак, апеляційна скарга не може бути прийнята до розгляду в апеляційній інстанції, оскільки не відповідає вимогам ст.356 ЦПК України, а саме, в апеляційній скарзі не зазначено всіх учасників справи, не надано копій апеляційної скарги відповідно до кількості учасників справи, а також при подачі апеляційної скарги скаржником пропущено строк на апеляційне оскарження, так як оскаржувана ухвала суду постановлена 23.12.2020, а апеляційна скарга надіслана до суду поштовим зв`язком 05.02.2021, зареєстрована судом 09.02.2021.

В апеляційній скарзі апелянт звертає увагу суду на те, що копію ухвали отримано 23.01.2021, однак, не надає доказів цього та не просить про поновлення строку звернення до суду з апеляційною скаргою.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Як вбачається з матеріалів справи, ухвалу постановлено у відсутності апелянта, даних про отримання останнім копії ухвали матеріали справи не містять. Заяви про поновлення строку до суду не надано.

У зв`язку з чим апелянту необхідно подати відповідну заяву з зазначенням підстав пропущення строку звернення до суду з апеляційною скаргою та наданням належних доказів цього.

Згідно зі ст.357 ЦПК України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених ст.356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу, апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 354 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними.

При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження у порядку, встановленому статтею 358 цього Кодексу. Окрім цього, в апеляційній скарзі не зазначено всіх осіб, які беруть участь у справі, їх місце знаходження, засоби зв`язку ( ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ) та до апеляційної скарги не додані її копії відповідно до кількості учасників справи.

За таких обставин, суддя, встановивши, що апеляційна скарга не відповідає вимогам Закону, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє скаржника та надає йому строк, у відповідності до ч.2ст.185 ЦПК України для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Виправивши зазначені недоліки, скаржнику необхідно надати апеляційному суду заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції з зазначенням належних підстав пропуску строку оскарження, а також виправлену апеляційну скаргу з зазначенням всіх осіб, які беруть участь у справі, їх місцезнаходження, засоби зв`язку та додати до апеляційної скарги її копії відповідно до кількості учасників справи.

У разі невиконання даної ухвали в частині пропущення строку звернення до суду з апеляційною скаргою, у відкритті апеляційного провадження буде відмовлено, у разі невиконання в частині зазначення всіх осіб, які беруть участь у справі та додання до апеляційної скарги її копії відповідно до кількості учасників справи, апеляційну скаргу буде визнано неподаною та повернуто.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 185, 356, 357 ЦПК України,

ухвалив:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Приморського районного суду м. Одеси від 23 грудня 2020 року у справі за заявою Акціонерного товариства Універсал Банк про заміну сторони у виконавчому провадженні у цивільній справі за позовною заявою Публічного акціонерного товариства ВТБ Банк в особі Відділення Одеська регіональна дирекція до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , які діють від свого імені та від імені і інтересах ОСОБА_5 , ОСОБА_6 про звернення стягнення на предмет іпотеки, та виселення - залишити без руху.

Надати ОСОБА_1 , у відповідності до ч.2ст.185 ЦПК України, десятиденний строк для усунення недоліків апеляційної скарги з дня отримання ухвали.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що у разі невиконання даної ухвали буде прийняте процесуальне рішення передбачене ст. ст. 185, 357 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Є.С. Сєвєрова

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення05.05.2021
Оприлюднено06.05.2021
Номер документу96717774
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-3363/11

Ухвала від 17.07.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Пустовіт О. Г.

Постанова від 30.12.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 25.06.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 05.05.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 23.12.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Шенцева О. П.

Ухвала від 24.05.2019

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Галась І. А.

Ухвала від 24.05.2019

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Галась І. А.

Ухвала від 21.12.2018

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Швець В. М.

Ухвала від 25.05.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні