Ухвала
від 06.05.2021 по справі 376/745/20
СКВИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сквирський районний суд Київської області

Справа № 376/745/20

Провадження № 2/376/116/2021

У Х В А Л А

"06" травня 2021 р. суддя Сквирського районного суду Київської області Коваленко О.М., розглянувши заяву адвоката Мірошніченка А.О. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Гарант до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , Товариства з обмеженою відповідальністю Селезенівське , державного реєстратора Рокитнянського районної адміністрації Київської області про визнання недійсним договорів оренди землі, скасування реєстраційних дій, визнання поновленими договорів оренди землі,

установив:

30.04.2021 року на адресу суду надійшла заява адвоката Мірошніченка А.О. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Гарант до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , Товариства з обмеженою відповідальністю Селезенівське , державного реєстратора Рокитнянського районної адміністрації Київської області про визнання недійсним договорів оренди землі, скасування реєстраційних дій, визнання поновленими договорів оренди землі та просить забезпечити можливість його присутності в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису .

Відповідно до вимог ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Наказом Державної судового адміністрації України від 23.04.2020 року за № 196 затверджений Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

Відповідно до зазначеного Порядку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, суди можуть використовувати систему відеоконференцзв`язку, зокрема, комплекс технічних засобів та програмного забезпечення EazyCon, що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку.

Отже, з метою підвищення оперативності судового розгляду справи та полегшення участі в ньому сторін, суд вважає за необхідне заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити та провести розгляд справи в режимі відеоконференцзв`язку за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення EazyCon.

На підставі викладеного та керуючись ст. 212,223,240 ЦПК України,

постановив:

Заяву задовольнити.

Підготовче засідання по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Гарант до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , Товариства з обмеженою відповідальністю Селезенівське , державного реєстратора Рокитнянського районної адміністрації Київської області про визнання недійсним договорів оренди землі, скасування реєстраційних дій, визнання поновленими договорів оренди землі, яке відбудеться 20 травня 2021 року о 10:30 год , провести в режимі відеоконференцзв`язку з використанням заявником власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення EazyCon .

Забезпечити проведення відеоконференцзв`язку поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення EazyCon з участю ОСОБА_8 зі Сквирським районним судом Київської області 20 травня 2021 року о 10:30 год .

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду учасник справи повинен:

- перевірити наявні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, встановленим Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженим наказом Державної судового адміністрації України від 23.04.2020 року за № 196;

- зайти на офіційний вебпортал "Судова влади України" у розділ "Участь у відеозасіданні" (пошук в Інтернеті здійснюється за посиланням: www.court.gov.ua);

- зареєструватися в системі EazyCon.

Попередити заявників, що відповідно до ч.5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку EazyCon за вебпосиланням https://easycon.com.ua.

Технічні засоби і технології, які використовуються судом і учасниками судового процесу, мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку.

Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису.

Копію ухвали надіслати учасникам справи , які будуть брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку, для організації її виконання .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Коваленко

СудСквирський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення06.05.2021
Оприлюднено07.05.2021
Номер документу96734812
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —376/745/20

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Коваленко О. М.

Ухвала від 22.11.2021

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Коваленко О. М.

Ухвала від 06.07.2021

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Коваленко О. М.

Ухвала від 06.05.2021

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Коваленко О. М.

Ухвала від 30.07.2020

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Коваленко О. М.

Ухвала від 09.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулько Борис Іванович

Постанова від 23.09.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Слюсар Тетяна Андріївна

Ухвала від 01.07.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Слюсар Тетяна Андріївна

Ухвала від 01.07.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Слюсар Тетяна Андріївна

Ухвала від 05.06.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Слюсар Тетяна Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні