Ухвала
від 03.06.2010 по справі 2а-2594/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Донецький окружний адм іністративний суд

У Х В А Л А

про забезпечення адміні стративного позову

03 червня 2010 р. Справа № 2а-2594/10/05 70

приміщення суду за адр есою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвар дійської дивизії, 17

Донецький окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді Козаченка А.В.,

при секретарі Шалагіновій М.В.

за участю:

представника позивача Варварюк Д.Ю.

представника відповідача Телла В.Г.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Донецьку клопотання пре дставника позивача про забез печення позову по адміністра тивній справі за позовом Тов ариства з обмеженою відповід альністю «Аграрне підприємс тво «Данко» до Комунального підприємства «Волноваське Б ТІ» про визнання протиправни ми та скасування рішень про р еєстрацію права власності на нерухоме майно,

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою від повідальністю «Аграрне підп риємство «Данко» звернулося до Донецького окружного адм іністративного суду з позово м до Комунального підприємст ва «Волноваське БТІ», Новоан дріївської сільської ради Во лноваського району Донецько ї області про визнання проти правними та скасування рішен ь про реєстрацію права власн ості на нерухоме майно, оформ лене свідоцтвом від 25.09.2009р. та п ро визнання права власності на об' єкти нерухомого і рух омого майна від 23.09.2009р. №V/46-208, трет я особа, яка не заявляє самост ійних вимог на предмет спору : Відділ державної виконавчо ї служби Волноваського район ного управління юстиції. Дан ій справі присвоєно №2а-2594/10/0570.

Ухвалою Донецького окружного адміністративног о суду від 11.02.2010 року по вказані й адміністративній справі бу ло відкрите провадження.

Ухвалою суду від 13.04.2010р. вищев казану адміністративну спра ву роз' єднано. В частині поз овних вимог Товариства з обм еженою відповідальністю «Аг рарне підприємство «Данко» д о Новоандріївської сільсько ї ради Волноваського району Донецької області про визнан ня протиправним та скасуванн я рішення про визнання права власності на об' єкти нерух омого і рухомого майна від 23.09.2 009р. №V/46-208 справу виділено у само стійне провадження, присвоєн о №2а-9282/10/0570 та спрямовано для под альшого розгляду до Волновас ького районного суду Донецьк ої області, розгляд справи N2а- 2594/10/0570 продовжено Донецьким окр ужним адміністративним судо м.

Від представника поз ивача до суду надійшло клопо тання від 03.06.2010р. про забезпечен ня позову за цією адміністра тивною справою шляхом заборо ни відповідачу: здійснювати оформлення правовстановлюю чих документів щодо певних о б' єктів нерухомого майна; п роводити державну реєстраці ю прав власності щодо певних об' єктів нерухомого майна; надавати особам, передбачен им п. 5.1.1. Тимчасового положення про порядок державної реєст рації прав власності на неру хоме майно, затвердженого на казом Міністерства юстиції У країни від 07.02.2002р. № 7/5 (з наступни ми змінами), витяги з Державно го реєстру прав власності на певне нерухоме майно з інфор мацією про ці об' єкти нерух омого майна.

В якості обґрунтування нео бхідності вжиття заходів заб езпечення позову представни к позивача зазначив, що у разі , якщо відповідачем або іншим и особами будуть здійснені ю ридичні дії стосовно спірног о майна, у тому числі укладені і різні угоди щодо нього, в по дальшому захист прав та своб од позивача може стати немож ливим без вжиття заходів заб езпечення позову або ж для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та в итрат.

Представник позивача в суд овому засіданні підтримав за явлене клопотання про забезп ечення позову, просив його за довольнити.

Представник відповідача в судовому засіданні не запер ечував проти заявленого клоп отання.

Розглянувши подане к лопотання і матеріали справи , всебічно і повно з' ясувавш и фактичні обставини, на яких ґрунтується клопотання, суд вважає його обґрунтованим т а таким, що підлягає частково му задоволенню виходячи з на ступного.

Відповідно до ч.1 ст. 117 К АС України, суд за клопотання м позивача або з власної ініц іативи може постановити ухва лу про вжиття заходів забезп ечення адміністративного по зову, якщо існує очевидна неб езпека заподіяння шкоди прав ам, свободам та інтересам поз ивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, аб о захист цих прав, свобод та ін тересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно бу де докласти значних зусиль т а витрат, а також якщо очевидн ими є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльност і суб' єкта владних повноваж ень.

Подання адміністративного позову, а також відкриття про вадження в адміністративній справі не зупиняють дію оска ржуваного рішення суб'єкта в ладних повноважень, але суд у порядку забезпечення адміні стративного позову може відп овідною ухвалою зупинити дію рішення суб'єкта владних пов новажень чи його окремих пол ожень, що оскаржуються. До тог о ж, адміністративний позов, к рім способу, встановленого ч астиною третьою ст. 117 Кодексу адміністративного судочинс тва України, може бути забезп ечено забороною вчиняти певн і дії.

Таким чином, з огляду на нав едене, суд погоджується з дов одами позивача в обґрунтуван ня зазначеного клопотання та вважає, що ним доведено існув ання очевидної небезпеки зап одіяння шкоди правам та інте ресам позивача до ухвалення рішення в адміністративній с праві, а захист цих прав, свобо д та інтересів може стати нем ожливим без вжиття заходів, п ро які просить представник п озивача у відповідному клопо танні.

На підставі викладеного, вр аховуючи доводи позовної зая ви та клопотання про забезпе чення адміністративного поз ову, суд вважає клопотання по зивача про забезпечення адмі ністративного позову обґрун тованим і таким, що підлягає ч астковому задоволенню.

Керуючись статтями 117, 118, 160, 165, 257 Кодексу адміністративного с удочинства,

У Х В А Л И В:

Клопотання Товариства з об меженою відповідальністю «А грарне підприємство «Данко» про забезпечення адміністра тивного позову по справі за п озовом Товариства з обмежено ю відповідальністю «Аграрне підприємство «Данко» до Ком унального підприємства «Вол новаське БТІ» про визнання п ротиправними та скасування р ішень про реєстрацію права в ласності на нерухоме майно - задовольнити частково.

Заборонити Комунальному п ідприємству «Волноваське бю ро технічної інвентаризації » (код ЄДРПОУ 03336539) вчиняти певні дії, а саме:

- здійснювати о формлення правовстановлююч их документів на нерухоме ма йно щодо наступних об' єктів : нежитлова будівля, олійний з авод, літ. 1 А1, загальною площею 149, 80 кв. м., що знаходиться за адр есою: Донецька область, Волно васький район, с.Кирилівка, ву л. Леніна В.І., буд. 1 а; нежитлова будівля, зерносховище, літ. 1 А 1, загальною площею 608,40 кв. м., що з находиться за адресою: Донец ька область, Волноваський ра йон, с. Кирилівка, вул. Гагарін а Ю.О., буд. 26 г; нежитлова будівл я, зерносховище, літ. 1 А1, загаль ною площею 703,30 кв. м., що знаходит ься за адресою: Донецька обла сть, Волноваський район, с. Кир илівка, вул. Гагаріна Ю.О., буд. 2 6 р; нежитлова будівля, металев а конструкція зерносховища, літ. 1 А1, загальною площею 604,90 кв . м., що знаходиться за адресою : Донецька область, Волновась кий район, с. Кирилівка, вул.Га гаріна Ю.О., буд. 26 л; нежитлова б удівля, критий тік, літ. 1 А1, заг альною площею 5712,00 кв. м., що знах одиться за адресою: Донецька область, Волноваський район , с.Кирилівка, вул. Гагаріна Ю.О ., буд. 26 б; нежитлова будівля, ва гова току, літ. 1 А1, загальною пл ощею 44,10 кв. м., що знаходиться за адресою: Донецька область, Во лноваський район, с. Кирилівк а, вул. Гагаріна Ю.О., буд. 26 к; неж итлова будівля, коровник, літ . 1 А1, загальною площею 871,30 кв. м., щ о знаходиться за адресою: Дон ецька область, Волноваський район, с. Кирилівка, вул. Гагар іна Ю.О., буд. 26 в; нежитлова буді вля, коровник, літ. 1 А1, загально ю площею 919,90 кв. м., що знаходитьс я за адресою: Донецька област ь, Волноваський район, с. Кирил івка, вул. Гагаріна Ю.О., буд. 26 п; нежитлова будівля, комора з х олодильною установкою, літ. 1 А 1, загальною площею 156,80 кв. м., що з находиться за адресою: Донец ька область, Волноваський ра йон, с. Кирилівка, вул. Леніна В .І., буд. 25 а; нежитлова будівля, а нгар № 2, літ. 1 А1, загальною площ ею 1166,70 кв. м., що знаходиться за а дресою: Донецька область, Вол новаський район, с. Кирилівка , вул. Леніна В.І., буд. 59 а; нежитл ова будівля, механічна майст ерня, літ. 1 А1, загальною площею 502,70 кв. м., що знаходиться за адр есою: Донецька область, Волно васький район, с. Кирилівка, ву л.Гагаріна Ю.О., буд. 26 і; нежитло ва будівля, ангар № 1, літ. 1 А1, заг альною площею 1656,70 кв. м., що знах одиться за адресою: Донецька область, Волноваський район , с.Кирилівка, вул.Гагаріна Ю.О ., буд. 26 м; польовий стан м/о № 2, лі т. 1 А1, загальною площею 139,60 кв. м., що знаходиться за адресою: До нецька область, Волноваський район, с.Кирилівка, вул. Ленін а В.І, буд. 59 б;

- проводити державн у реєстрацію прав власності на нерухоме майно щодо насту пних об' єктів: нежитлова бу дівля, олійний завод, літ. 1 А1, з агальною площею 149, 80 кв. м., що зн аходиться за адресою: Донець ка область, Волноваський рай он, с. Кирилівка, вул. Леніна В.І ., буд. 1 а; нежитлова будівля, зе рносховище, літ. 1 А1, загальною площею 608,40 кв. м., що знаходиться за адресою: Донецька область , Волноваський район, с. Кирилі вка, вул.Гагаріна Ю.О., буд. 26 г; не житлова будівля, зерносховищ е, літ. 1 А1, загальною площею 703,30 к в. м., що знаходиться за адресо ю: Донецька область, Волновас ький район, с.Кирилівка, вул. Г агаріна Ю.О., буд. 26 р; нежитлова будівля, металева конструкц ія зерносховища, літ. 1 А1, загал ьною площею 604,90 кв. м., що знаходи ться за адресою: Донецька обл асть, Волноваський район, с. Ки рилівка, вул. Гагаріна Ю.О., буд . 26 л; нежитлова будівля, критий тік, літ. 1 А1, загальною площею 5712,00 кв. м., що знаходиться за адр есою: Донецька область, Волно васький район, с. Кирилівка, ву л. Гагаріна Ю.О., буд. 26 б; нежитло ва будівля, вагова току, літ. 1 А 1, загальною площею 44,10 кв. м., що з находиться за адресою: Донец ька область, Волноваський ра йон, с. Кирилівка, вул. Гагарін а Ю.О., буд. 26 к; нежитлова будівл я, коровник, літ. 1 А1, загальною площею 871,30 кв. м., що знаходиться за адресою: Донецька область , Волноваський район, с. Кирилі вка, вул. Гагаріна Ю.О., буд. 26 в; н ежитлова будівля, коровник, л іт. 1 А1, загальною площею 919,90 кв. м ., що знаходиться за адресою: Д онецька область, Волноваськи й район, с. Кирилівка, вул. Гага ріна Ю.О., буд. 26 п; нежитлова буд івля, комора з холодильною ус тановкою, літ. 1 А1, загальною пл ощею 156,80 кв. м., що знаходиться за адресою: Донецька область, Во лноваський район, с.Кирилівк а, вул. Леніна В.І., буд. 25 а; нежит лова будівля, ангар № 2, літ. 1 А1, з агальною площею 1166,70 кв. м., що зн аходиться за адресою: Донець ка область, Волноваський рай он, с. Кирилівка, вул. Леніна В.І ., буд. 59 а; нежитлова будівля, ме ханічна майстерня, літ. 1 А1, заг альною площею 502,70 кв. м., що знахо диться за адресою: Донецька о бласть, Волноваський район, с . Кирилівка, вул. Гагаріна Ю.О., б уд. 26 і; нежитлова будівля, анга р №1, літ. 1 А1, загальною площею 165 6,70 кв. м., що знаходиться за адре сою: Донецька область, Волнов аський район, с. Кирилівка, вул . Гагаріна Ю.О., буд. 26 м; польовий стан м/о № 2, літ. 1 А1, загальною п лощею 139,60 кв. м., що знаходиться з а адресою: Донецька область, В олноваський район, с. Кирилів ка, вул. Леніна В.І, буд. 59 б;

- надавати особам, пе редбаченим п. 5.1.1. Тимчасового п оложення про порядок державн ої реєстрації прав власності на нерухоме майно, затвердже ного наказом Міністерства юс тиції України від 07.02.2002р. № 7/5 (з на ступними змінами), витяги з Де ржавного реєстру прав власно сті на нерухоме майно щодо на ступних об' єктів: нежитлова будівля, олійний завод, літ. 1 А 1, загальною площею 149, 80 кв. м., що з находиться за адресою: Донец ька область, Волноваський ра йон, с. Кирилівка, вул. Леніна В .І., буд. 1 а; нежитлова будівля, з ерносховище, літ. 1 А1, загально ю площею 608,40 кв. м., що знаходитьс я за адресою: Донецька област ь, Волноваський район, с. Кирил івка, вул. Гагаріна Ю.О., буд. 26 г; нежитлова будівля, зерносхов ище, літ. 1 А1, загальною площею 7 03,30 кв. м., що знаходиться за адре сою: Донецька область, Волнов аський район, с. Кирилівка, вул . Гагаріна Ю.О., буд. 26 р; нежитлов а будівля, металева конструк ція зерносховища, літ. 1 А1, зага льною площею 604,90 кв. м., що знаход иться за адресою: Донецька об ласть, Волноваський район, с. К ирилівка, вул. Гагаріна Ю.О., бу д. 26 л; нежитлова будівля, крити й тік, літ. 1 А1, загальною площею 5712,00 кв. м., що знаходиться за адр есою: Донецька область, Волно васький район, с. Кирилівка, ву л. Гагаріна Ю.О., буд. 26 б; нежитло ва будівля, вагова току, літ. 1 А 1, загальною площею 44,10 кв. м., що з находиться за адресою: Донец ька область, Волноваський ра йон, с. Кирилівка, вул. Гагарін а Ю.О., буд. 26 к; нежитлова будівл я, коровник, літ. 1 А1, загальною площею 871,30 кв. м., що знаходиться за адресою: Донецька область , Волноваський район, с. Кирилі вка, вул. Гагаріна Ю.О., буд. 26 в; н ежитлова будівля, коровник, л іт. 1 А1, загальною площею 919,90 кв. м ., що знаходиться за адресою: Д онецька область, Волноваськи й район, с. Кирилівка, вул. Гага ріна Ю.О., буд. 26 п; нежитлова буд івля, комора з холодильною ус тановкою, літ. 1 А1, загальною пл ощею 156,80 кв. м., що знаходиться за адресою: Донецька область, Во лноваський район, с. Кирилівк а, вул. Леніна В.І., буд. 25 а; нежит лова будівля, ангар № 2, літ. 1 А1, з агальною площею 1166,70 кв. м., що зн аходиться за адресою: Донець ка область, Волноваський рай он, с. Кирилівка, вул.Леніна В.І ., буд. 59 а; нежитлова будівля, ме ханічна майстерня, літ. 1 А1, заг альною площею 502,70 кв. м., що знахо диться за адресою: Донецька о бласть, Волноваський район, с .Кирилівка, вул. Гагаріна Ю.О., б уд. 26 і; нежитлова будівля, анга р № 1, літ. 1 А1, загальною площею 16 56,70 кв. м., що знаходиться за адре сою: Донецька область, Волнов аський район, с. Кирилівка, вул . Гагаріна Ю.О., буд. 26 м; польовий стан м/о № 2, літ.1 А1, загальною пл ощею 139,60 кв. м., що знаходиться за адресою: Донецька область, Во лноваський район, с. Кирилівк а, вул. Леніна В.І, буд. 59 б.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду чере з Донецький окружний адмініс тративний суд.

Заява про апеляційне оскар ження ухвали суду першої інс танції подається протягом п' яти днів з дня проголошення у хвали. Якщо ухвалу було поста новлено без виклику особи, як а її оскаржує, то строк поданн я заяви про апеляційне оскар ження обчислюється з дня отр имання нею копії ухвали. Апел яційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом десяти днів після п одання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Суддя К озаченко А.В.

Дата ухвалення рішення03.06.2010
Оприлюднено13.10.2010
Номер документу9675233
СудочинствоАдміністративне
Сутьр еєстрацію права власності на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —2а-2594/10/0570

Ухвала від 10.12.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Нікулін Олександр Анатолійович

Ухвала від 10.12.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Нікулін Олександр Анатолійович

Ухвала від 10.12.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Нікулін Олександр Анатолійович

Ухвала від 25.11.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Нікулін Олександр Анатолійович

Ухвала від 24.12.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Нікулін О.А.

Ухвала від 19.10.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Козаченко А.В.

Ухвала від 08.09.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Козаченко А.В.

Ухвала від 08.09.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Козаченко А.В.

Ухвала від 03.06.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Козаченко А.В.

Ухвала від 03.06.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Козаченко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні