Ухвала
від 07.05.2021 по справі 2-240/11
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 2-240/11

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

У Х В А Л А

07 травня 2021 року Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області О.С.Малінов, розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ЮНІКО ФІНАНС , первісний стягувач Публічне акціонерне товариство Дельта Банк , боржники: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про заміну стягувача у виконавчому листі, -

В С Т А Н О В И В:

ТОВ ФК ЮНІКО ФІНАНС звернулося до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області із заявою, в якій просить замінити стягувача ПАТ Дельта Банк на його правонаступника - ТОВ ФК ЮНІКО ФІНАНС з примусового виконання рішення Червоногвардійського районного суду м.Макіївки Донецької області від 22 березня 2011 року у справі № 2-240/11.

Згідно ч. 1 ст. 431 ЦПК України виконання судового рішення здійснюється на підставі виконавчого листа, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Статтею 442 ЦПК України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Розділом 7 Інструкції з діловодства у місцевих та апеляційних судах, України, яку затверджено Наказом ДСА України № 814 від 20 серпня 2019 року, передбачено, що листування щодо виконання судового рішення підшивається до матеріалів відповідної справи.

Таким чином, виконання рішення суду є невід`ємною частиною судового процесу, нове провадження за заявою, поданням щодо виконання судового рішення не відкривається. Тобто питання про заміну стягувача у виконавчому провадженні має бути розглянуте в одному провадженні зі справою № 2-240/11, за результатами розгляду якої Червоногвардійський районний суд м.Макіївки Донецької області ухвалив рішення про стягнення заборгованості з боржника.

Разом з тим, відповідно до довідки в.о.старшого секретаря Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області цивільна справа № 2-240/11 за позовом ПАТ Дельта Банк до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитним договором станом на 05 травня 2021 року з Червоногвардійського районного суду м. Макіївки до Костянтинівського міськрайонного суду не надходила. Заява про відновлення втраченого судового провадження сторонами не подавалася.

За відсутності цивільної справи № 2-240/111 за позовом ПАТ Дельта Банк до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитним договором є неможливим вирішення судом питання щодо заміни стягувача у виконавчому листі.

Доказів на підтвердження звернення заявника до суду в порядку ст.ст.488-491 ЦПК України про відновлення матеріалів втраченого судового провадження не надано.

Одночасно слід зазначити, що підстав для застосування положень ст.489 ЦПК України щодо відновлення втраченого судового провадження за ініціативою суду не вбачається з огляду на таке.

Частиною 5 статті 491 ЦПК України встановлено, що заява про відновлення втраченого судового провадження для виконання судового рішення може бути подана до закінчення строку пред`явлення виконавчого документа до виконання. Суд може поновити зазначений строк, якщо за клопотання заявника визнає причини його пропуску поважними.

Із заяви про заміну сторони у виконавчих документах вбачається, що заявником пропущено строк пред`явлення виконавчого документа до виконання. Проте, за приписами діючого ЦПК України суд не наділений правом ініціювання питання щодо поновлення строків подання заяви про відновлення втраченого судового провадження за власною ініціативою.

За таких обставин, заява ТОВ ФК ЮНІКО ФІНАНС , первісний стягувач ПАТ Дельта Банк , боржники: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про заміну сторони у виконавчому листі є передчасною, а тому заяву ТОВ ФК ЮНІКО ФІНАНС необхідно повернути заявнику, роз`яснивши йому право на звернення до суду із заявою про відновлення втраченого судового провадження, а також право на повторне звернення до суду з цією заявою, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Керуючись ст.430 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ЮНІКО ФІНАНС , первісний стягувач Публічне акціонерне товариство Дельта Банк , боржники: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про заміну стягувача у виконавчому листі повернути заявнику.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для їх повернення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Донецького апеляційного суду через Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя

СудКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення07.05.2021
Оприлюднено13.05.2021
Номер документу96849564
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-240/11

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Кузнєцова О. А.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Кузнєцова О. А.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Кузнєцова О. А.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

Ухвала від 03.08.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 05.07.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 22.06.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 07.05.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Малінов О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні