Ухвала
від 13.05.2021 по справі 308/3335/21
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/3335/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 травня 2021 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області у складі:

головуючого судді Дегтяренко К.С.

секретар судового засідання Чейпеш В.В.

склад учасників справи:

представник позивача Майстренко Н.М.

представник відповідача Беляков А.І.

розглянувши у підготовчому засіданні в приміщенні суду в м. Ужгород цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Ужгородської міської ради Закарпатської області про встановлення земельного сервітуту,-

встановив:

У провадженні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області знаходиться цивільна справа цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Ужгородської міської ради Закарпатської області про встановлення земельного сервітуту.

Ухвалою Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

В підготовче судове засідання позивач не з`явивсяь, судом про день, час та місце розгляду справи повідомлена у встановленому порядку, представник позивача у судовому засіданні зазначив, що позивач буде приймати участь у судових засіданнях через свого представника - адвоката Майстренко Н.М.

На адресу суду 21.04.2021 року надійшло письмове клопотання представника позивача - адвоката Майстренко Н.М. про залучення до участі у справі співвідповідача ПП Нкіта на підставі ст. 51 ЦПК України.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача подане клопотання про залучення співвідповідача підтримала, просила його задовольнити посилаючись на мотиви і підстави у ньому викладені.

Представник відповідача - ОСОБА_2 відносно вказаного клопотання не заперечував.

Заслухавши пояснення учасників справи, дослідивши матеріали справи, в межах заявленного клопотання, суд приходить до наступних висновків.

Згідно з положеннями ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Враховуючи, що саме позивачу належить виключне право визначати коло осіб, до яких він пред`являє позовні вимоги, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити та залучити до участі у справі в якості співвідповідача - приватне підприємство Нікіта .

Статтею 189 ЦПК України передбачені завдання та строк підготовчого провадження.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 189 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Статтею 198 ЦПК України передбачений порядок проведення підготовчого засідання.

Відповідно до ч. 2 ст. 223 ЦПК України

Суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав:

1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання;

2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними;

3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи;

4) необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження;

5) якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Оскільки судом задоволено клопотання представника позивача про залучення до участі у справі співвідповідача, який має бути належним чином про це повідомлений, йому має бути скеровано копію позовної заяви з наданням, як того передбачає ЦПК України часу для подання відзиву, вказані дії займуть значний проміжок часу, а тому є необхідність підготовче засідання відкласти.

З дня відкриття провадження у справі (ухвала від 22 березня 2021 року) до дня проведення підготовчого засідання минуло 53 дні.

Оскільки необхідний час для виклику співвідповідача та забезпечення його процесуальних прав, суд вважає за необхідне продовжити підготовче провадження на 30 днів.

Враховуючи, що шістдесят днів з дня відкриття провадження спливають 20.05.2021 року, суд вважає за необхідне продовжити строк підготовчого засідання з 21.05.2021 року на 30 днів до 19.06.2021 року - включно.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.43, 49, 51,260,353-355 ЦПК України, суд,

постановив:

Клопотання представника позивача - адвоката Майстренко Н. про залучення до участі у справі співвідповідача приватне підприємство Нікіта - задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості співвідповідача приватне підприємство Нікіта (88005, Закарпатська область, м. Ужгород, вул.. Минайська,67/191, код ЄДРПОУ 22098264).

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

У зазначений строк відповідач має право надіслати: суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Відповідач має право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження. Встановити відповідачу строк для подання даної заяви - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 ЦПК України. Копія відповіді на відзив повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) такої до суду.

Відповідач має право подати заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив. До заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 ЦПК України. Копія заперечень повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) такої до суду.

Продовжити строк проведення підготовчого провадження на 30 днів, починаючи з 21.05.2021 року до 19.06.2021 року - включно.

Відкласти підготовче засідання у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Ужгородської міської ради Закарпатської області про встановлення земельного сервітуту

Призначити підготовче засідання у приміщенні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області (88000, м. Ужгород, вул. Загорська, 53) на 10 червня 2021 року об 13 год. 30 хв.

Копію ухвали направити співвідповідачу у справі ПП Нікіта .

Учасників справи повідомити про дату, час та місце проведення підготовчого засідання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя К.С.Дегтяренко

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення13.05.2021
Оприлюднено13.05.2021
Номер документу96851927
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —308/3335/21

Постанова від 28.11.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Рішення від 11.04.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

Рішення від 11.04.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

Ухвала від 05.06.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

Ухвала від 13.05.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

Ухвала від 23.03.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні