Ухвала
від 14.05.2021 по справі 300/2926/20
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

щодо участі учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції

14 травня 2021 рокуЛьвівСправа № 300/2926/20 пров. № А/857/5906/21

Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі колегії суддів:

судді-доповідача -Мікули О. І. суддів -Курильця А. Р. Пліша М. А. розглянувши у порядку письмового провадження клопотання Слобожанської митниці Держмитслужби про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Карпатнафтохім" до Слобожанської митниці Держмитслужби про визнання протиправними та скасування рішення про коригування митної вартості товарів та картки відмови в прийнятті митної декларації, митному оформленні випуску чи пропуску товарів, транспортних засобів,-

в с т а н о в и в:

У провадженні Восьмого апеляційного адміністративного суду знаходиться справа № 300/2926/20 (апеляційне провадження № 857/5906/21) за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Карпатнафтохім" на рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 21 січня 2021 року.

Вказану справу призначено до апеляційного розгляду на 26 травня 2021 року о 11:00 год.

13 травня 2021 року на адресу Восьмого апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання від Слобожанської митниці Держмитслужби про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні Червонозаводського районного суду м.Харкова, Другого апеляційного адміністративного суду чи Харківського окружного адміністративного суду.

Клопотання обгрунтовує введенням на території України карантину та обмеженим фінансуванням видатків на відрядження працівників.

Положеннями ст. 195 КАС України визначений порядок участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Разом з тим, колегією суддів з інформаційної системи "Бронювання систем відеоконференції" встановлено, що забезпечення проведення судового засідання 26 травня 2021 року о 11:00 год. у приміщенні Червонозаводського районного суду м.Харкова, Другого апеляційного адміністративного суду чи Харківського окружного адміністративного суду є неможливим, оскільки зали судових засідань, які технічно обладнані для проведення судових засідань у режимі відеоконференції, зайняті у зв`язку із розглядом в режимі відеоконференції інших справ.

Таким чином, відсутня технічна можливість забезпечення проведення судового засідання у цій адміністративній справі у режимі відеоконференції у зазначених заявником судах.

Враховуючи вищенаведене, суд приходить до висновку, що у задоволенні клопотання Слобожанської митниці Держмитслужби про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно відмовити.

Також, за нормами Кодексу адміністративного суду України, участь сторін в судовому засіданні апеляційної інстанції не є обов`язковою. При цьому, сторони мають можливість надати письмові пояснення, відзив або заперечення до апеляційної скарги.

Керуючись ст.ст. 195, 248, 321, 325 КАС України, апеляційний суд,

у х в а л и в:

У задоволенні клопотання Слобожанської митниці Держмитслужби про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач О. І. Мікула судді А. Р. Курилець М. А. Пліш

Дата ухвалення рішення14.05.2021
Оприлюднено17.05.2021
Номер документу96904867
СудочинствоАдміністративне
Сутькоригування митної вартості товарів та картки відмови в прийнятті митної декларації, митному оформленні випуску чи пропуску товарів, транспортних засобів

Судовий реєстр по справі —300/2926/20

Ухвала від 15.07.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желтобрюх І.Л.

Постанова від 26.05.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 14.05.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 11.05.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 14.04.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 24.03.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Рішення від 21.01.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Ухвала від 25.11.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Ухвала від 02.11.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні