Ухвала
від 12.05.2021 по справі 755/19664/20
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/19664/20

УХВАЛА

про виклик свідків

"12" травня 2021 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Виниченко Л.М.,

при секретарі Ганжа Д.О.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду клопотання представника відповідача за первісним позовом - позивача за зустрічним позовом ОСОБА_1 ОСОБА_2 про виклик свідків,-

установив:

В провадженні Дніпровського районного суду м. Києва знаходиться цивільна справа № 755/19664/20 за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , ОСОБА_4 , Акціонерного товариства Закритий недиверсифікований венчурний інвестиційний фонд Атлас , ОСОБА_5 про визнання договору відступлення до інвестиційного договору та договорів цільової позики недійсними, поділ майна подружжя, визнання інвестором та стягнення грошових коштів та зустрічним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа: ОСОБА_4 про встановлення факту припинення шлюбних відносин, визнання спільним боргом подружжя та стягнення грошових коштів.

В підготовчому судовому засіданні представником відповідача за первісним позовом, що являється представником позивача за зустрічним позовом ОСОБА_1 ОСОБА_2 заявлено клопотання про виклик свідків ОСОБА_4 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 ; ОСОБА_6 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_2 ; ОСОБА_7 , який проживає за адресою: АДРЕСА_3 ; ОСОБА_8 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_4 та ОСОБА_9 , який проживає за адресою: АДРЕСА_5 .

Клопотання обгрунтовує тим, що вказані свідки можуть підтвердити обставини які є предметом доказування у справі, що підлягають установленню для вирішення спору.

Представник ОСОБА_1 ОСОБА_10 підтримав заявлене клопотання.

Позивач за первісним позовом ОСОБА_3 та його представник ОСОБА_11 заперечували проти задоволення клопотання, посилаючись на його безпідставність.

Відповідач ОСОБА_4 , представник відповідача АТ Закритий недиверсифікований венчурний інвестиційний фонд Атлас та відповідач ОСОБА_5 в судове засідання не з`явилися, будучи належним чином повідомлені про день, час та місце розгляду справи, про причини неявки суд не повідомлено.

Суд, вислухавши клопотання представника відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічним позовом) ОСОБА_1 ОСОБА_2 , думку учасників судового засідання з приводу заявленого клопотання, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Згідно ч. ч. 1, 4 ст. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

За нормою ст. 92 ЦПК України, сторони, треті особи та їхні представники за їхньою згодою, в тому числі за власною ініціативою, якщо інше не встановлено цим Кодексом, можуть бути допитані як свідки про відомі їм обставини, що мають значення для справи.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків (ст. 76 ЦПК України).

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом (ч. 1 ст. 81 ЦПК України).

За викладених обставин, враховуючи що розгляд цивільних справ здійснюється на засадах змагальності сторін, клопотання представника відповідача за первісним позовом, що являється представником позивача за зустрічним позовом ОСОБА_1 ОСОБА_2 підлягає частковому задоволенню, а саме в частині виклику свідків ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 та з урахуванням приписів вищенаведених положень ст. 92 ЦПК України, заявлену особу ОСОБА_4 у якості свідка слід допитати за його згодою на це, оскільки за процесуальним станом ОСОБА_4 є учасником справи, а саме відповідачем за первісним позовом та третьою особою за зустрічним позовом.

Керуючись ст. ст. 43, 76, 81, 91, 240, 353 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника відповідача за первісним позовом - позивача за зустрічним позовом ОСОБА_1 ОСОБА_2 про виклик свідків задовольнити частково.

Викликати в судове засідання для допиту в якості свідків:

1. ОСОБА_6 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

2. ОСОБА_7 , який проживає за адресою:

АДРЕСА_6 . ОСОБА_8 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_4 .

4. ОСОБА_9 , який проживає за адресою: АДРЕСА_5 .

- ОСОБА_4 (відповідача за первісним позовом та третю особу за зустрічним позовом) допитати у якості свідка за його згодою.

Свідки зобов`язані з`явитися до Дніпровського районного суду м. Києва за адресою м. Київ, вул. Сергієнка, 3, зал суду № 3, за їх викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі їм обставини.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складено 14 травня 2021 року.

Суддя Л.М.Виниченко

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення12.05.2021
Оприлюднено17.05.2021
Номер документу96908835
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/19664/20

Рішення від 06.07.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 14.07.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Рішення від 06.07.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 17.11.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 17.11.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 30.06.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 30.06.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 30.06.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 12.05.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 12.05.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні