Постанова
від 12.05.2021 по справі 909/557/20
ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

79010, м.Львів, вул.Личаківська,81


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"12" травня 2021 р. Справа №909/557/20

Західний апеляційний господарський суд в складі колегії:

головуючого судді О.С. Скрипчук

суддів Н.А. Галушко

О.Л. Мирутенка

секретар судового засідання В.Б. Лагутін

розглянувши апеляційну скаргу Релігійної громади (парафія) Святого Духа Української Греко-Католицької церкви смт. Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області б/н від 12.01.2021 (вх. № 01-05/450/21 від 01.02.2021)

на рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 21.12.2020 (повний текст рішення складено 04.01.2021, м. Івано-Франківськ, суддя О.В. Рочняк)

у справі № 909/557/20

за позовом: Релігійної громади (парафія) Святого Духа Української Греко-Католицької церкви смт. Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області, смт.Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області

до відповідача: Релігійної громади Української Православної церкви Київського патріархату храму Великомученика Юрія переможця селища Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області, смт. Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області

про скасування запису про реєстрацію права власності №31458102 від 06.05.2019.

за участю представників:

від позивача: Марчук М.І. - ордер серії АТ № 1009504 від 04.01.2021 (присутня в режимі відеоконференції в Господарському суді Івано-Франківської області);

від відповідача: не з`явився;

ВСТАНОВИВ :

Релігійна громада (парафія) Святого Духа Української Греко-Католицької церкви смт. Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області звернулася до Господарського суду Івано-Франківської області з позовом до Релігійної громади Української Православної церкви Київського патріархату храму Великомученика Юрія переможця селища Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області про скасування запису про реєстрацію права власності №31458102 від 06.05.2019, згідно якого за відповідачем зареєстровано каплицю, яка знаходиться на вул. Січових Стрільців, 6в в смт. Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області.

Позов обґрунтований тим, що реєстрація права власності на каплицю Великомученика Юрія Переможця , що знаходиться за адресою: Івано-Франківська область, Рожнятівський район, селище Перегінське, вул. Січових Стрільців, 6В, проведена внаслідок вчинення відповідачем незаконних дій, спрямованих на заволодіння чужим майном. Позивач зазначає, що спірна каплиця збудована завдяки спільним матеріальним зусиллям всієї громади, шляхом надання пожертв, а тому є надбанням усієї громади.

Рішенням Господарського суду Івано-Франківської області від 21.12.2020 в позові Релігійної громади (парафія) Святого Духа Української Греко-Католицької церкви смт. Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області відмовлено.

Рішення мотивоване тим, що позивачем не надано належних та допустимих доказів на підтвердження будівництва каплиці Великомученика Юрія -Переможця ( Івано-Франківська область, Рожнятівський район, смт. Перегінське, вул. Січ.Стрільців, 6в ) чи іншого права на цю каплицю, а також права на земельну ділянку, на якій знаходиться каплиця. Суд першої інстанції дійшов висновку, що Релігійною громадою Святого Духа Української Греко-Католицької церкви не доведено, яким саме чином порушено її права та інтереси.

Не погоджуючись з даним рішенням, Релігійна громада (парафія) Святого Духа Української Греко-Католицької церкви смт. Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області подала апеляційну скаргу, в якій просить рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 21.12.2020 скасувати та прийняти нове рішення, яким позов задоволити.

Апеляційна скарга мотивована тим, що судом першої інстанції при прийнятті рішення порушено норми матеріального і процесуального права. А саме, скаржник стверджує, що суд першої інстанції не взяв до уваги довідку УГКЦ Івано-Франківської Архієпархії 250 від 09.11.2018 (а.с. 52), в якій, зокрема, зазначено, що: відповідно законодавства Церкви справляючим єпископом Івано-Франківської Єпархії УГКЦ Кир Софроном Мудрим надано благословення на будівництво каплиці Великомучиника Юрія Переможця, що знаходиться по вул. Січових Стрільців у селищі Перегірне, Рожнятівського району Івано-Франківської області; освятив Каплицю Великомученика Юрія Переможця єпископ УГКЦ Кир Софрон Мудрий - 08.05.2005; з цього часу дана Каплиця приналежна релігійній організації громаді (парафії) Святого Духа смт. Перегінське Української Греко-Католицької Церкви на території якої вона знаходиться.

Апелянт зазначає, що суд не дав оцінки доводам позивача щодо неправомірності оформлення за відповідачем права власності на спірну каплицю, яке відбулось внаслідок подання останнім неправдивих даних у декларації про готовність каплиці до експлуатації. Адже, згідно декларації про готовність, яка стала підставою для реєстрації за відповідачем права власності на спірну каплицю, замовником будівництва Каплиці зазначено Релігійну громаду Української Православної церкви Київського патріархату храму Великомученика Юрія переможця , дата початку будівництва -15.10.2007, а дата закінчення -10.05.2015. Однак, спірна каплиця побудована була ще до 2005 року.

Відповідач явку уповноваженого представника у судове засідання не забезпечив, незважаючи на те, що про час, місце та дату розгляду справи був належним чином повідомлений. Відзиву на апеляційну скаргу не подав.

Відповідно до п. 4 ст. 269 ГПК України суд апеляційної інстанції не обмежений доводами та вимогами апеляційної скарги, якщо під час розгляду справи буде встановлено порушення норм процесуального права, які є обов`язковою підставою для скасування рішення, або неправильне застосування норм матеріального права.

Розглянувши матеріали справи, з`ясувавши всі фактичні обставини, об`єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи, суд встановив наступне .

Згідно довідки Української Греко-Католицької Церкви Івано-Франківської Архієпархії №250 від 09.11.2018, остання стверджує, що у відповідності до законодавства Церкви правлячим єпископом Івано-Франківської Єпархії УГКЦ Кир Софроном Мудрим було надано благословення на будівництво каплиці Великомучиника Юрія Переможця, що знаходиться по вул. Січових Стрільців, 6 "Е ", у селищі Перегінське, Рожнятівського району, Івано-Франківської області. Наріжний камінь Каплиці був освячений в листопаді 1999 року греко-католицькими священиками: о.деканом Іваном Когутом , о. Миколою Бойчуком та о. Іваном Іванейко . Будівництво каплиці Великомученика Юрія Переможця проводилося за рахунок пожертв численних вірних Української Греко-Католицької Церкви, які проживали як в селищі Перегінське так і за його межами. Освятив Каплицю Великомученика Юрія Переможця єпископ УГКЦ Кир Софрон Мудрий 8 травня 2005 року. З цього часу дана Каплиця приналежна релігійній громаді (парафії) Святого Духа смт. Перегінське Української Греко-Католицької Церкви, на території якої вона знаходиться (а.с.52).

На підтвердження посилань щодо складання парафіянами пожертв, позивачем до матеріалів справи надано копії: квитанцій та витягів з товарно-касової книги, в яких відображено пожертви громадян на будівництво каплиці Св.Йосафата в смт. Перегінське. (а.с.22- 34).

Матеріали справи містять: копію рішення Перегінської селищної ради Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок №233-18-2017 від 06.04.2017, яким відмовлено в задоволенні заяви Семка Ю.В. про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0967 га для будівництва та обслуговування каплиці Святого Великомученика Юрія Переможця в смт. Перегінське, по вул. С.Стрільців, 6 , у зв`язку з тим, що на земельній ділянці знаходиться споруда без правовстановлюючих документів (а.с.38); копію заяви Релігійної громади (парафія) Святого Духа Української Греко-Католицької церкви, адресованої Перегінській сільській раді щодо надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0857 га для обслуговування каплиці Святого Великомученика Юрія Переможця в смт. Перегінське, по вул. С.Стрільців (а.с.50), копію листа Перегінської сільської ради №823/02-18 від 28.08.2019, з якого вбачається, що заява релігійної громади УПЦ потребує доопрацювання, тому буде розглядатися на черговому засіданні земельної комісії (а.с.37).

Також позивачем долучено до матеріалів справи нотаріально засвідчену заяву свідка № 475 від 9 серпня 2018 року, у відповідності до якої ОСОБА_4 цією стверджує, що в той час коли будувалася каплиця Святого Юрія, він був дяком у церкві Святого Духа і спірна каплиця була побудована за кошти ОСОБА_5 та ОСОБА_6 . (а.с.99).

Згідно виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Релігійна громада Української Православної церкви Київського патріархату храму Великомученика Юрія Переможця в селищі Перегінське Рожнятівського району (відповідач) зареєстрована - 31.12.2015.

Відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, об`єкт нерухомого майна - каплицю Великомученика Юрія - Переможця, реєстраційний номер 182486726248, що розташована за адресою: Івано-Франківська область, Рожнятівський район, смт. Перегінське, вул. Січових Стрільців, 6 в зареєстровано 06.05.2019 на підставі декларації про готовність об`єкта до експлуатації, серія та номер ІФ 141191011823, яку видано 11.04.2019 Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області. Номер запису про право власності - 31458102. Власники: Релігійна громада Української Православної церкви Київського Патріархату храму Великомученика Юрія Переможця селища Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області ЄДРПОУ 40209919 (а.с.42-43).

Як вбачається з копії декларації про готовність об`єкта до експлуатації, замовником об`єкта - каплиці Великомученика Юрія -Переможця (Івано-Франківська область, Рожнятівський район, смт. Перегінське, вул. Січ.Стрільців, 6в) є релігійна громада Української Православної церкви Київського Патріархату храму Великомученика Юрія Переможця (Івано-Франківська область, Рожнятівський район, смт. Перегінське, Рожнятівського району, вул.Річна, 43); дата початку будівництва 15.10.2007; дата закінчення будівництва 10.08.2015; строк введення об`єкта (черги, пускового комплексу) в експлуатацію 2 кв. 2019; в графі - інформація про документ, що посвічує право власності чи користування земельної ділянкою, вказано - державний акт ІІ-ІФ019410 від 28.05.1997 (а.с.44-46).

Згідно з довідки Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області №9-9-0-27-96/108-19 від 26.06.2019, станом на 31.12.2012 відсутні дані про державний акт ІІ-ІФ019410 від 28.05.1997 (а.с.35).

Відповідно до листа-відповіді № 1009-1.18/1398 від 23.10.2019 на запит адвоката Марчук М.І. щодо надання копій документів, які стали підставою для реєстрації декларації про готовність об`єкта до експлуатації № ІФ 141191011823 Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області повідомило, що згідно норм чинного законодавства до декларації про готовність об`єкта до експлуатації жодні документи не подавались (а.с. 47).

З матеріалів справи вбачається, що 22.11.2019 позивач звернувся до Державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області із заявою про внесення недостовірних даних та необхідність скасування реєстрації декларації про готовність об`єкта до експлуатації (серія та номер ІФ141191011823 видана 11.04.2019). У відповідь на вказану заяву листом № 1009-1.18/1812 від 16.12.2019 Державна архітектурно-будівельна інспекція в Івано-Франківській області повідомила, що на підставі заяви позивача буде проведено позаплановий захід державного контролю (а.с. 72).

Як вбачається з відповіді Перегінської селищної ради №658/02-18 від 21.07.2020 на адвокатський запит, на території смт. Перегінське зареєстровані та діють п"ять релігійних громад, а саме:

- Релігійна греко- католицька громада Святого Духа Української Греко-Католицької церкви смт.Перегінське Рожнятівського району, богослужіння проводяться по вул. Й.Мошури, 5, смт. Перегінське;

- Релігійна греко- католицька громада Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької церкви смт.Перегінське Рожнятівського району, богослужіння проводяться по вул. Велика;

- Релігійна греко- католицька громада (парафія) Святого Апостола Юди Тадея Української Греко-Католицької церкви смт.Перегінське Рожнятівського району, богослужіння проводяться по вул. Січових Стрільців, смт. Перегінське;

- Релігійна греко - католицька громада Преображення Господнього Української Греко-Католицької церкви с. Закреничне, Рожнятівського району, богослужіння проводяться по вул. Церковна, 2-а, с.Закреничне;

- Релігійна громада Української Православної церкви Київського патріархату храму Великомученика Юрія Переможця зареєстрована в селищі Перегінське Рожнятівського району вул.Річна, 43 та є власником каплиці Великомученика Юрія Переможця , що розташована по вул. Січових Стрільців, 6в. (а.с.98).

Позивач звернувся до суду першої інстанції про скасування запису про реєстрацію права власності №31458102 від 06.05.2019, згідно якого за відповідачем зареєстровано каплицю, яка знаходиться на вул. Січових Стрільців, 6в в смт. Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області.

При винесенні постанови колегія суддів виходила з наступного .

Згідно вимог статті 41 Конституції України кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним.

Згідно із ст. 2 Господарського процесуального кодексу України господарський суд порушує провадження у справі за позовами, зокрема, суб`єктів, які звертаються до господарського суду за захистом своїх прав та охоронюваних законом інтересів.

Отже, вирішуючи переданий на розгляд господарського суду спір по суті, господарський суд повинен встановити наявність у особи, яка звернулася з позовом, суб`єктивного матеріального права або охоронюваного законом інтересу, на захист якого подано позов, а також з`ясувати наявність чи відсутність факту порушення права чи охоронюваного законом інтересу.

Таке порушення має бути реальним, обґрунтованим, стосуватися (зачіпати) зазвичай індивідуально виражених прав чи інтересів особи - позивача з боку відповідача, яка стверджує про їх порушення.

Відсутність порушеного права чи невідповідність обраного позивачем способу його захисту способам, визначеним законодавством, встановлюється при розгляді справи по суті та є підставою для прийняття судом рішення про відмову в позові.

Судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених Господарським процесуальним кодексом.

Так, статтею 77 ГПК України визначено, що обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування. Докази, одержані з порушенням закону, судом не приймаються.

Згідно статті 73 ГПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом (частини 1 - 2 статті 91 ГПК України).

Належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення (стаття 76 ГПК України).

Принцип належності доказів полягає в тому, що господарський суд приймає до розгляду лише ті докази, які мають значення для справи. Слід зазначити, що правило належності доказів обов`язкове не лише для суду, а й для осіб, які є суб`єктами доказування (сторони, треті особи), і подають докази суду. Питання про належність доказів остаточно вирішується судом. Питання про прийняття доказів спершу повинно вирішуватися під час їх представлення суду. Однак. остаточно може з`ясуватися неналежність доказу і на подальших стадіях, під час їх оцінки судом, аж до проголошення рішення.

Належність доказів по суті це спроможність фактичних даних містити інформацію щодо обставин, які входять до предмета доказування, слугувати аргументами (посилками) у процесі встановлення об`єктивної істини. Належність доказів - це міра, що визначає залучення до процесу в конкретній справі тільки потрібних і достатніх доказів. Під належністю доказу розуміється наявність об`єктивного зв`язку між змістом судових доказів (відомості, що містяться в засобах доказування) і самими фактами, що є об`єктом судового пізнання.

У рішенні Європейського суду з прав людини у справі "Шабельник проти України" (заява № 16404/03) від 19.02.2009 зазначається, що хоча стаття 6 (Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод) гарантує право на справедливий судовий розгляд, вона не встановлює ніяких правил стосовно допустимості доказів як таких, бо це передусім питання, яке регулюється національним законодавством (див. рішення у справі "Шенк проти Швейцарії" від 12.07.1998 та у справі "Тейшейра ді Кастру проти Португалії" від 09.06.1998).

Допустимість доказів має загальний і спеціальний характер. Загальний характер полягає в тому, що незалежно від категорії справ слід дотримуватися вимоги щодо отримання інформації з визначених законом засобів доказування з додержанням порядку збирання, подання і дослідження доказів. Спеціальний характер полягає в обов`язковості певних засобів доказування для окремих категорій справ чи заборона використання деяких з них для підтвердження конкретних обставин справи.

Позивач звертаючись до суду першої інстанції просить скасувати запис про реєстрацію права власності №31458102 від 06.05.2019, згідно якого за відповідачем зареєстровано на праві власності на каплицю, яка знаходиться на вул. Січових Стрільців, 6в в смт. Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області. На думку позивача зазначена каплиця належить йому, так як була побудована ним за кошти парафіян релігійної громади (парафії) Святого Духа смт. Перегінське Української Греко-Католицької Церкви.

Статтею 2 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" визначено поняття державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень як офіційне визнання та підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Однак, судом встановлено, що позивачем не надано належних та допустимих доказів на підтвердження будівництва ним каплиці Великомученика Юрія - Переможця ( Івано-Франківська область, Рожнятівський район, смт. Перегінське, вул. Січових Стрільців, 6в ) чи іншого права на цю каплицю, а також права на земельну ділянку, на якій розташована спірна каплиця. А відтак, суд першої інстанції обґрунтовано відмовив, у задоволенні позову Релігійної громади Святого Духа Української Греко-Католицької церкви, у зв`язку з тим, що позивачем не доведено, яким саме чином порушено її права та інтереси.

Посилання апелянта в апеляційній скарзі, що спірна каплиця (яка знаходиться за адресою по вул. Січових Стрільців, 6 в у селищі Перегінське, Рожнятівського району, Івано-Франківської області) належить йому, що підтверджується довідкою Української Греко-Католицької Церкви Івано-Франківської Архієпархії №250 від 09.11.2018, в якій зазначено інформацію про будівництво каплиці по вул. Січових Стрільців, 6 "Е" , у селищі Перегінське, Рожнятівського району, Івано-Франківської області, судом оцінюються критично. Адже, зазначена довідка складена одноособово представником позивача і не є належним доказом у справі в розумінні ст.ст. 76 -79 ГПК України.

Щодо тверджень апелянта про те, що суд не дав оцінки доводам позивача щодо неправомірності оформлення за відповідачем права власності на спірну каплицю, яке відбулось внаслідок подання останнім неправдивих даних у декларацію про готовність каплиці до експлуатації, колегія суддів зазначає наступне.

Суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову у даній справі, у зв`язку з тим, що позивачем не доведено, яким чином порушено його права та інтереси. Слід зазначити, що з`ясування питання порушених прав, свобод чи інтересів позивача передує розгляду питання щодо правомірності (законності) рішення, яке оскаржується. Відсутність порушення прав, свобод чи інтересів позивачів є підставою для відмови у задоволенні позову незалежно від правомірності чи неправомірності такого оскаржуваного рішення (державної реєстрації права власності).

Водночас, суд зазначає, що відповідно Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (в редакції з 16.01.2020 ) виконанню підлягають виключно судові рішення: 1) про скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень; 2) про визнання недійсними чи скасування документів, на підставі яких проведено державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень; 3) про скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. До даного переліку не належить судове рішення про скасування запису про проведену державну реєстрацію права, а тому починаючи з 16.01.2020 спосіб захисту у вигляді скасування запису вже не може призвести до настання реальних наслідків щодо скасування державної реєстрації прав за процедурою, визначеною у Законі України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень". Дана правова позиція підтримана в постанові Верховного Суду від 20 серпня 2020 року у справі № 916/2464/19.

За таких обставин, колегія суддів Західного апеляційного господарського суду вважає, що рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 21.12.2020 відповідає матеріалам справи, ґрунтується на чинному законодавстві і підстав для його скасування немає, зазначені в апеляційній скарзі доводи скаржника висновків місцевого господарського суду не спростовують.

Відповідно до ст. 129 ГПК України судовий збір, сплачений за апеляційну скаргу, покласти на скаржника.

Керуючись ст.ст. 269, 270, 271, 275, 276, 281, 282 ГПК України, Західний апеляційний господарський суд,

П О С Т А Н О В И В :

1. Апеляційну скаргу Релігійної громади (парафія) Святого Духа Української Греко-Католицької церкви смт. Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області б/н від 12.01.2021 залишити без задоволення.

2. Рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 21.12.2020 у справі № 909/557/20 залишити без змін.

3. Судовий збір сплачений за апеляційну скаргу покласти на апелянта.

4. Постанова набирає законної сили з дня її прийняття.

Строки та порядок оскарження постанов апеляційного господарського суду визначені в § 1 глави 2 Розділу IV ГПК України.

Головуючий суддя О.С. Скрипчук

Суддя Н.А. Галушко

Суддя О.Л. Мирутенко

Дата ухвалення рішення12.05.2021
Оприлюднено18.05.2021
Номер документу96924943
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/557/20

Ухвала від 15.05.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 05.04.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 15.01.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 22.12.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Постанова від 12.05.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 19.04.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 14.04.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 31.03.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні