Ухвала
від 11.05.2021 по справі 333/1878/21
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/1878/21

Провадження № 2/333/2077/21

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

і призначення справи до судового розгляду по суті

11 травня 2021 року м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя у складі: головуючого-судді Кулик В.Б., за участю секретаря судового засідання Даниленко В.С., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні, в залі суду, матеріали цивільної справи № 333/1878/21 за позовом ОСОБА_1 до Запорізької міської ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И В:

11.05.2021 року ОСОБА_1 звернувся до Комунарського районного суду м. Запоріжжя з позовом до ЗМР про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено судді Кулик В.Б.

Ухвалою Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 02.04.2021 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, постановлено розглядати справу за правилами загального позовного провадження і з метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі, призначено підготовче засідання.

27.04.2021 року представник відповідача надав суду відзив на позовну заяву.

Згідно з ч. 1 ст. 197 ЦПК України, підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

У підготовче засідання позивач ОСОБА_2 не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений судом своєчасно та належним чином. Свої інтереси в суді довірив представляти адвокату Трачук Н.І., яка надала суду заяву про проведення підготовчого засідання без її участі, та без участі позивача, справу призначити до судового розгляду.

Представник відповідача у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце розгялуд справи був повідомлений судом своєчасно та належним чином, надав заяву про проведення підготовчого засідання без його участі.

Заяв, клопотань про відкладення підготовчого засідання суду не надано.

Крім того, представник позивача у заяві вказує, що просить викликати та допитати в якості свідків ОСОБА_3 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_4 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_2 . В обґрунтування даного клопотання вказує, що зазначені свідки є знайомими позивача, знали його померлу матір, їм відомі обставини спільного проживання померлої з позивачем в квартирі та причини, через які позивач не зміг своєчасно оформити спадщину.

Крім того, просить суд витребувати у приватного нотаріуса спадкову справу, відкриту після смерті ОСОБА_5 .

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 13 ЦПК України , суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу , в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи лише у випадках, коли це необхідно для захисту малолітніх чи неповнолітніх осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України , учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Клопотання про витребування доказів обґрунтоване необхідністю витребувати докази для вирішення справи та неможливістю їх надати самостійно.

На підставі вищевикладеного, суд вважає, що клопотання представника позивача про витребування доказів, підлягає задоволенню.

Згідно зі ст. 91 ЦПК України виклик свідків здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити.

Заява представника позивача про виклик свідків за змістом відповідає вимогам ст. 91 ЦПК України .

Суд, дослідивши матеріали справи в межах заявленого клопотання, вважає, що клопотання представника позивача про виклик та допит свідків підлягає задоволенню.

Крім того, у підготовчому засіданні встановлено, що підстави для відводів відсутні, сторони клопотань про укладення мирової угоди, передачу справи на розгляд третейського суду або звернення до суду для проведення врегулювання спору за участю судді не надали. Докази, необхідні для вирішення справи по суті, в матеріалах справи є. Клопотань про вжиття заходів забезпечення позову і зустрічне забезпечення від учасників справи до суду не надходило. Будь-яких клопотань щодо вирішення інших питань, зазначених у ч. 2 ст. 197 ЦПК України, від учасників справи не було.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу, зокрема, про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Приймаючи до уваги, що на виконання вимог ст. 189 ЦПК України і під час підготовчого засідання остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню і зібрано відповідні докази, визначено порядок розгляду справи і вчинено всі дії, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження і призначити справу до судового розгляду по суті.

З урахуванням наведеного, керуючись ст. ст. 34, 189, 196-200, 274 ЦПК України ,суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Трачук Наталії Миколаївни про виклик в судове засідання ОСОБА_3 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_4 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_2 , для допиту їх в судовому засіданні в якості свідків - задовольнити.

2. Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Трачук Наталії Миколаївни про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Хамули Наталії Григорівни ( АДРЕСА_3 ) належним чином завіренкопію спадкової справи № 153/2019, відкритої після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка за життя була зареєстрована за адресою: АДРЕСА_4 .

3. Підготовче провадження у цивільній справі № 333/1878/21 за позовом ОСОБА_1 до Запорізької міської ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини - закрити.

4. Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в залі Комунарського районного суду м. Запоріжжя, за адресою: м. Запоріжжя, вул. Європейська, буд. 7, на 15 год. 00 хв. 31 травня 2021 року, про що повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Суддя Комунарського районного суду

м. Запоріжжя В.Б. Кулик

Ухвала підписана суддею - 11 травня 2021 року.

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення11.05.2021
Оприлюднено18.05.2021
Номер документу96953814
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —333/1878/21

Постанова від 25.05.2022

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Постанова від 25.05.2022

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 28.12.2021

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Рішення від 03.11.2021

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

Рішення від 03.11.2021

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

Ухвала від 11.05.2021

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

Ухвала від 02.04.2021

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні