Ухвала
від 24.05.2021 по справі 7/484/08
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

24 травня 2021 р. № 7/484/08 м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Лебедєвої Г.В., розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області про заміну стягувача у виконавчому провадженні в адміністративній справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області до Товариства з обмеженою відповідальності компанії "Украгроконтракт" про стягнення заборгованості в сумі 2643,97 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Господарського суду Миклаївської області від 14.10.2008 року адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Центральному районі м. Миколаєва задоволено, стягнуто з овариства з обмеженою відповідальності компанії "Украгроконтракт" про стягнення заборгованості в сумі 2643, 97 грн.

На виконання вказаного судового рішення 25.11.2008 року судом видано виконавчий лист.

Ухвалою від 19.12.2019 року Миколаївський окружний адміністративний суд замінив стягувача - Центральне об`єднане управління Пенсійного фонду м. Миколаєва Миколаївської області - на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа, виданого 25.11.2008 року по справі № 7/484/08.

20.05.2021 на адресу суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дублікату виконавчого листа, яку належить розглянути в судовому засіданні.

Згідно з підпунктом 18.4 пункту 18 розділу VII "ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ" Кодексу адміністративного судочинства України, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Документа про сплату судового збору стягувач не подав.

Крім того, з матеріалів заяви вбачається, що строк пред`явлення виконавчого листа до примусового виконання закінчився.

Відповідно до частини другої статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Неподання документа про сплату судового збору є недоліком, який перешкоджає розгляду заяви.

Оскільки заява подана після закінчення строку для пред`явлення виконавчого документа до примусового виконання, вона не відповідає вимогам підпункту 18.4 пункту 18 розділу VII "ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ" Кодексу адміністративного судочинства України, відтак є необгрунтованою.

На підставі вищезазначеного заяву належить повернути заявнику без розгляду.

Керуючись статтями 167, 248, підпунктом 18.4 пункту 18 розділу VII "ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ" Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області з доданими матеріалами повернути заявнику.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено Кодексом адміністративного судочинства України.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину ухвали суду, або справу було розглянуто в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Г.В. Лебедєва

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.05.2021
Оприлюднено28.05.2021
Номер документу97177524
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —7/484/08

Ухвала від 10.09.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Ухвала від 27.08.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Ухвала від 05.07.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 24.05.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г. В.

Ухвала від 19.12.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г. В.

Ухвала від 17.12.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г. В.

Ухвала від 27.11.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Ухвала від 17.11.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Постанова від 14.10.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенчук Н.О.

Ухвала від 09.02.2009

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кутищева Н.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні