Ухвала
від 05.07.2021 по справі 7/484/08
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

05.07.2021 р. справа № 7/484/08

м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд, у складі судді Мороза А.О., розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дублікату виконавчого листа в адміністративній справі

за позовомГоловного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області, вул. Морехідна, 1, м. Миколаїв, 54020

до протовариства з обмеженою відповідальністю компанія "Украгроконтракт", вул. Клубна, 17, м. Миколаїв, 54036, стягнення заборгованості в сумі 2 643,97 грн. ВСТАНОВИВ:

Постановою Господарського суду Миколаївської області від 14.10.2008 року задоволено позов Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Миколаєва до товариства з обмеженою відповідальності компанії "Украгроконтракт" про стягнення заборгованості в сумі 2 643,97 грн.

На виконання вказаного судового рішення 25.11.2008 року судом видано виконавчий лист.

Ухвалою від 27.11.2017 року Миколаївський окружний адміністративний суд замінив стягувача Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Миколаєва на його правонаступника - Центральне об`єднане управління Пенсійного фонду м. Миколаєва Миколаївської області у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа, виданого 25.11.2008 року у справі №7/484/08.

Ухвалою від 19.12.2019 року Миколаївський окружний адміністративний суд замінив стягувача Центральне об`єднане управління Пенсійного фонду м. Миколаєва Миколаївської області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа, виданого 25.11.2008 року у справі № 7/484/08.

30.06.2021 року від Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області надійшла заява про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дублікату виконавчого листа.

Вирішуючи питання про прийняття заяви до розгляду, суд враховує наступне.

Згідно ч. 1 ст. 376 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі - КАС України), стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Відповідно до підпункту 18.4 п. 18 ч. 1 розділу VII "Перехідні положення" КАС України, до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів: у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Стаття 167 КАС України містить загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення.

За приписами вказаної статті, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Як встановлено судом, до заяви про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дублікату виконавчого листа, Головним управлінням Пенсійного фонду України в Миколаївській області не додано документу про сплату судового збору у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відтак, Головним управлінням Пенсійного фонду України в Миколаївській області не виконано вимоги підпункту 18.4 п. 18 ч. 1 розділу VII "Перехідні положення" КАС України, отже заява не відповідає пункту 7 ч. 1 ст. 167 КАС України, що є підставою для її повернення без розгляду.

Крім того, суд звертає увагу Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області, що норми КАС України не передбачають можливості заявлення в одному клопотанні (заяві) питання про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та питання про видачу дублікату виконавчого листа, оскільки видачі дублікату повинно передувати поновлення судом строку для пред`явлення виконавчого листа.

Керуючись статтями 167, 248, 376, підпунктом 18.4 п. 18 ч. 1 розділу VII "Перехідні положення" КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дублікату виконавчого листа з додатками - повернути без розгляду.

2. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею у порядку ст. 256 КАС України.

3. Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана до П`ятого апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення в порядку, визначеному ст. 295-297 з урахуванням п. 15.5 Перехідних положень КАС України.

Суддя А.О. Мороз

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.07.2021
Оприлюднено08.07.2021
Номер документу98114123
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —7/484/08

Ухвала від 10.09.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Ухвала від 27.08.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Ухвала від 05.07.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 24.05.2021

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г. В.

Ухвала від 19.12.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г. В.

Ухвала від 17.12.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г. В.

Ухвала від 27.11.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Ухвала від 17.11.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Постанова від 14.10.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенчук Н.О.

Ухвала від 09.02.2009

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кутищева Н.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні