Ухвала
від 16.04.2010 по справі п-5/10
ГОРНОСТАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

16 квітня 2010 року Справа № П-5 / 10

Горностаївський районн ий суд Херсонської області

в складі судді Посунько Г.А.,

при секретарі Цигановій Н .В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у смт.Горностаївка Херсонськ ої області подання Горностаї вського відділення Великоле петиської міжрайонної держа вної податкової інспекції у Херсонській області про пров едення позапланової виїзної перевірки товариства з обме женою відповідальністю «Зер нопереробне підприємство «З ерно Таврії»,

В С Т А Н О В И В :

Горностаївське відділення Великолепетиської МДПІ, явл яючись органом державної вик онавчої влади, що здійснює ко нтрольні функції з питань пр авильності нарахування та на дходжень платежів до бюджеті в усіх рівнів на території Го рностаївського району Херсо нської області, звернулось д о суду з поданням про проведе ння позапланової виїзної пер евірки суб' єкта господарсь кої діяльності ТОВ «ЗПП «Зер но Таврії». Своє подання пода тковий орган обґрунтовує вия вленою недостовірністю дани х, що містяться в рядку 26 подат кової декларації з податку н а додану вартість за грудень місяць 2009 року, поданій ТОВ «ЗП П «Зерно Таврія». З даного при воду письмовим запитом платн ику податку було запропонова но надати пояснення та їх док ументальні підтвердження пр авомірності формування вказ аного показника податкової д екларації, на що ТОВ «ЗПП «Зер но Таврії» з порушенням терм інів надало податковому орга ну неповний обсяг документів , перелічений у запиті. Дана об ставина є підставою для пров едення позапланової виїзної перевірки суб' єкта господа рської діяльності. На підста ві викладеного, Горностаївсь ке відділення Великолепетис ької МДПІ просить суд призна чити позапланову виїзну пере вірку ТОВ «ЗПП «Зерно Таврії » з 19 квітня 2010 року по 28 квітня 201 0 року з питань своєчасності, д остовірності, повноти нараху вання та сплати податку на до дану вартість за період з 01 жо втня 2009 року по 31 грудня 2009 року, п роведення перевірки просить доручити ОСОБА_1, головно му державному податковому ре візору-інспектору відділу по даткового контролю юридични х осіб Великолепетиської МДП І, та Поляковій О.Г., головн ому державному податковому р евізору-інспектору відділу ( Горностаївське відділення) В еликолепетиської МДПІ.

В судовому засіданні нач альник Горностаївського від ділення Великолепетиської М ДПІ Полуекто О.М. підтрима ла подання.

В судове засідання предста вник ТОВ «ЗПП «Зерно Таврії» не з' явився з причин, невідо мих суду, про час та місце розг ляду справи суб' єкт господа рської діяльності був повідо млений належним чином. Суд вв ажає можливим розглянути спр аву без участі представника ТОВ «ЗПП «Зерно Таврії», на пі дставі наявних у справі дока зів.

Дослідивши матеріали сп рави та заслухавши пояснення представника податкового ор гану, суд вважає, що подання пі длягає задоволенню з наступн их підстав.

Відповідно до ст.2 Закону Ук раїни «Про порядок погашення зобов' язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами» Го рностаївське відділення Вел иколепетиської МДПІ здійсню є контрольні функції з питан ь правильності нарахування т а надходжень платежів до бюд жетів усіх рівнів на територ ії Горностаївського району Х ерсонської області.

Відповідно до вимог Закону України «Про систему оподат кування в Україні» ТОВ «ЗПП « Зерно Таврії» є платником по датків і зборів (обов' язков их платежів) до бюджетів всіх рівнів.

Відповідно до вимог Закону України «Про податок на дода ну вартість» та Закону Украї ни «Про порядок погашення зо бов' язань платників податк ів перед бюджетами та держав ними цільовими фондами» ТОВ «ЗПП «Зерно Таврії» подає до податкової інспекції обов' язкову податкову звітність, в тому числі податкові декла рації з податку на додану вар тість.

19 січня 2010 року ТОВ «ЗПП «Зерн о Таврії» подало податкову д екларацію з податку на додан у вартість за грудень місяць 2009 року, якою було сформовано з алишок від' ємного значення податку на додану вартість в сумі 1219178 грн. (рядок 26 податково ї декларації - «Залишок від ' ємного значення, який післ я бюджетного відшкодування в ключається до складу податко вого кредиту наступного пода ткового періоду»). Працівник ам Горностаївського відділе ння Великолепетиської МДПІ д остовірно відомо, що податко вий кредит ТОВ «ЗПП «Зерно Та врії» є оплаченим, тому цю сум у необхідно було задекларува ти в рядку 25 податкової деклар ації («Сума, що підлягає бюдже тному відшкодуванню») та виз начити напрямки відшкодуван ня. Таким чином, є достатні під стави вважати, що відомості, в несені підприємством до пода ткової декларації, є недосто вірними.

Податкова інспекція напра вила ТОВ «ЗПП «Зерно Таврії» письмовий запит від 02.02.2010 року за № 137/10/15-005 про надання пояснень з приводу вищевказаного пок азника та їх документальне п ідтвердження. З порушенням д есятиденного терміну для над ання пояснень 16 лютого 2010 року підприємство надало письмов і пояснення, але при цьому над ало неповний обсяг документі в, які були перелічені у запит і.

За попередні три роки прово дились три планові документа льні перевірки ТОВ «ЗПП «Зер но Таврії». Остання планова д окументальна перевірка була проведена податковою інспек цією 23 жовтня 2009 року, за резуль татами якої підприємству бул о донараховано податків на з агальну суму 62,6 тис.грн.

Відповідно до п.3 ч.6 ст.11-1 За кону України «Про державну п одаткову службу в Україні» о рган державної податкової сл ужби проводить позапланову в иїзну перевірку у випадках в иявлення недостовірності да них, що містяться у податкові й декларації, поданій платни ком податків, якщо платник по датків не надасть пояснення та їх документальні підтверд ження на обов' язковий письм овий запит органу державної податкової служби протягом д есяти робочих днів з дня отри мання запиту.

Відповідно до ч.7 ст.11-1 Закону України «Про державну подат кову службу в Україні» позап ланова виїзна перевірка може здійснюватися лише на підст аві рішення суду.

Відповідно до ч.10 ст.11-1 Закону України «Про державну подат кову службу в Україні» трива лість позапланової виїзної п еревірки не повинна перевищу вати 10 робочих днів, а щодо суб ' єктів малого підприємницт ва - 5 робочих днів.

На підставі викладеного , суд вважає доводи Горностаї вського відділення Великоле петиської МДПІ, викладені в п оданні щодо проведення позап ланової виїзної перевірки ТО В «ЗПП «Зерно Таврії», обґрун тованими.

Керуючись ст.11-1 Закону Украї ни «Про державну податкову с лужбу в Україні» від 04.12.1990 року № 509-ХІІ, суд

У Х В А Л И В :

Подання Горностаївськ ого відділення Великолепети ської міжрайонної державної податкової інспекції у Херс онській області про проведен ня позапланової виїзної пере вірки товариства з обмеженою відповідальністю «Зернопер еробне підприємство «Зерно Т аврії» задовольнити.

Призначити позапланову виїзну перевірку товариства з обмеженою відповідальніст ю «Зернопереробне підприємс тво «Зерно Таврії» (код 34136953) з 19 к вітня 2010 року по 28 квітня 2010 року з питань своєчасності, досто вірності, повноти нарахуванн я та сплати податку на додану вартість за період з 01 жовтня 2009 року по 31 грудня 2009 року.

Проведення позапланової виїзної перевірки товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Зернопереробне підприєм ство «Зерно Таврії» доручити ОСОБА_1, головному держав ному податковому ревізору-ін спектору відділу податковог о контролю юридичних осіб Ве ликолепетиської МДПІ, та По ляковій О.Г., головному держ авному податковому ревізору -інспектору відділу (Горност аївське відділення) Великоле петиської МДПІ.

Ухвала оскарженню не під лягає.

Суддя Посунько Г.А.

Дата ухвалення рішення16.04.2010
Оприлюднено18.03.2011
Номер документу9717856
СудочинствоЦивільне
Сутьпров едення позапланової виїзної перевірки товариства з обме женою відповідальністю «Зер нопереробне підприємство «З ерно Таврії

Судовий реєстр по справі —п-5/10

Постанова від 11.02.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Галапац І. І.

Ухвала від 16.04.2010

Цивільне

Горностаївський районний суд Херсонської області

Посунько Галина Андріївна

Рішення від 26.03.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М.М.

Рішення від 24.05.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Цюх Г.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні