Ухвала
від 24.05.2021 по справі 183/3164/21
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/3164/21

Провадження № 2/183/2729/21

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

24 травня 2021 рокусуддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Оладенко О.С., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Мар`янівська сільська рада Новомосковського району Дніпропетровської області, Новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, про визнання права довічного успадкованого володіння земельною ділянкою в порядку спадкування за законом, визнання недійсним наказу , -

В С Т А Н О В И В:

До Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Мар`янівська сільська рада Новомосковського району Дніпропетровської області, Новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, про визнання права довічного успадкованого володіння земельною ділянкою в порядку спадкування за законом, визнання недійсним наказу .

Подана позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, перешкод для відкриття провадження, передбачених ст.ст.185,186 ЦПК України, не встановлено, справа підсудна Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області, позов підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

З урахуванням правил п.2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України, вказану справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Згідно ч. 3 ст. 53 ЦПК України , якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Як вбачається з позовної заяви, на базі спірної земельної ділянки було створено Селянське (фермерське) господарство "Берегиня", суд вважає що рішення суду у цій справі може вплинути на права та обов`язки вказаного господарства. Тому, вважаю за необхідне залучити до участі у справі, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Селянське (фермерське) господарство "Берегиня".

Разом із позовною заявою представником позивача подано клопотання про витребування з Новомосковської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області належним чином засвідченої копії спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до ч. 7 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Враховуючи обставини, які підлягають доказуванню у даній справі, вважаю за необхідне клоптання про витребування доказів задовольнити.

Керуючись ст. ст. 19, 53, 84, 187, 190-193, 274, 353 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Мар`янівська сільська рада Новомосковського району Дніпропетровської області, Новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, про визнання права довічного успадкованого володіння земельною ділянкою в порядку спадкування за законом, визнання недійсним наказу .

Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Селянське (фермерське) господарство "Берегиня" (51237, Дніпропетровська обл, Новомосковський район, селище Мирне, вул. Осіння, буд. 27).

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження .

Призначити підготовче засідання на 27 липня 2021 року о 14:00 год. в приміщенні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області за адресою: Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Гетьманська, буд. 4.

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати Новомосковську державну нотаріальну контору Дніпропетровської області (51200, Дніпропетровська область, м.Новомосковськ, вул. Паланочна, 5) надати належним чином завірену копію спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зобов`язати позивача, відповідно до ч. 3 ст. 187 ЦПК України, не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті в порядку загального позовного провадження.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи; одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати відповідачу та третій особі копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам статті 178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи одночасно з надісланням відзиву до суду.

Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити третій особі п`ятиденний строк з дня вручення даної ухвали або вручення позовної заяви з додатками для подання письмових пояснень щодо позову або відзиву на позов. До відзиву додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud0427/ на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 24 травня 2021 року .

Суддя Оладенко О.С.

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення24.05.2021
Оприлюднено27.05.2021
Номер документу97178878
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —183/3164/21

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 09.11.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні