Ухвала
від 19.05.2021 по справі 758/6523/20
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/6523/20

Категорія 17

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

19 травня 2021 року місто Київ

Суддя Подільського районного суду м. Києва Ларіонова Н.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Ю.Е.Ф. Кепітал Партнерс Україна , Товариства з обмеженою відповідальністю АК Консалтинг , Товариства з обмеженою відповідальністю Сноук , третя особа: Публічне акціонерне товариство Енергобанк про звернення стягнення на предмет іпотеки та визнання недійсним договору оренди, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, в якому просить: 1) в рахунок заборгованості, яка виникла у Публічного акціонерного товариства Енергобанк (код ЄДРПОУ 19357762) перед ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) за договором про відкриття та обслуговування банківського рахунку фізичної особи № НОМЕР_2 у розмірі 81 923 083,42 грн. звернути стягнення за договором іпотеки від 21.02.2014, укладеним між ОСОБА_1 і Товариством з обмеженою відповідальністю Ройланс-Україна (у подальшому перейменовано у Товариство з обмеженою відповідальністю Ю.ЕФ. Кепітал Партнерс Україна , код ЄДРПОУ 33835113), посвідченим приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Прокопенко Л.В. та зареєстрованим в реєстрі за № 549, на предмет іпотеки - 3/100 частин будинку (літ. А), реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 297999880000, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: нежилі приміщення нежилі приміщення офісного будинку №№VІ, VII, VIII, IX, X першого поверху, №№ХV, XVI, XVII другого поверху площею 113,20 кв. м - трансформаторна підстанція, разом з усіма поліпшеннями та приналежностями, шляхом реалізації зазначеного об`єкта на прилюдних торгах; 2) визнати недійсним укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю АК Консалтинг і Товариством з обмеженою відповідальністю Сноук договір оренди нежилого будинку від 04.09.2018, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Морозовим В.Г. та зареєстрований в реєстрі за№1541, та скасувати його державну реєстрацію.

Ухвалою від 15 червня 2020 р. відмовлено у відкритті провадження в частині позовних вимог ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Ю.Е.Ф. Кепітал Партнерс Україна , Товариства з обмеженою відповідальністю АК Консалтинг , Товариства з обмеженою відповідальністю Сноук , третя особа: Публічне акціонерне товариство Енергобанк про звернення стягнення на предмет іпотеки; прийнято до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю АК Консалтинг , Товариства з обмеженою відповідальністю Сноук , третя особа: Публічне акціонерне товариство Енергобанк в частині вимог про визнання недійсним договору оренди з призначенням розгляду в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 09 грудня 2020 року за апеляційною скаргою ОСОБА_1 вищевказана ухвала в частині відмови у відкритті провадження скасована з направленням справи до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Постановою Верховного Суду від 22 квітня 2021 року касаційна скарга ТОВ Ю.Е.Ф. Кепітал Партнерс Україна на зазначене вище процесуальне рішення апеляційного суду залишена без задоволення, а постанова від 09.12.2020 р. залишена без змін.

14.05.2021 року справа надійшла до районного суду із суду касаційної інстанції.

Подана позовна заява відповідає вимогам ст.175, 177 ЦПК України, підсудна Подільському районному суду м. Києва, судовий збір сплачений позивачем у встановленому законом розмірі.

А відтак, позовна заява в частині позовних вимог ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Ю.Е.Ф. Кепітал Партнерс Україна , Товариства з обмеженою відповідальністю АК Консалтинг , Товариства з обмеженою відповідальністю Сноук , третя особа: Публічне акціонерне товариство Енергобанк про звернення стягнення на предмет іпотеки підлягає прийняттю до розгляду з відкриттям провадження в цій частині.

Як вбачається з матеріалів справи, копія позову з додатками була надіслана учасникам справи одночасно з направленням копії ухвали про відкриття провадження від 15.06.2020 р., процесуальні документи від учасників не надходили.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.187, 189, 274, 353, 354 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

1.Прийняти позовну заяву в частині позовних вимог ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Ю.Е.Ф. Кепітал Партнерс Україна , Товариства з обмеженою відповідальністю АК Консалтинг , Товариства з обмеженою відповідальністю Сноук , третя особа: Публічне акціонерне товариство Енергобанк про звернення стягнення на предмет іпотеки - прийняти до розгляду та відкрити провадження в цій частині.

2.Розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Ю.Е.Ф. Кепітал Партнерс Україна , Товариства з обмеженою відповідальністю АК Консалтинг , Товариства з обмеженою відповідальністю Сноук , третя особа: Публічне акціонерне товариство Енергобанк про звернення стягнення на предмет іпотеки та визнання недійсним договору оренди - провести в порядку загального позовного провадження.

3.Підготовче засідання призначити на 01 листопада 2021 р. о 14:00 год . в приміщенні Подільського районного суду м. Києва ( м. Київ, вул. Волоська, 6/14-Б).

4.Відповідачам роз`яснити право у 15-денний строк з дня вручення копії даної ухвали подати відзив на позовну заяву . При цьому копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути направлена усім учасникам справи. До відзиву необхідно додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідачів, якщо такі докази не надані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

5.Відповідачам роз`яснити, що вони мають право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

6.Позивачу роз`яснити право подати до суду відповідь на відзив протягом 5 днів з дня отримання відзиву на позов, долучивши до такої відповіді доказ направлення її копії всім учасникам справи.

7.Роз`яснити відповідачам право протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів, долучивши до таких заперечень доказ направлення їх копії всім учасникам справи.

8.Третій особі роз`яснити право подати до суду пояснення щодо позову протягом 15 днів, а щодо відзиву - протягом 10 днів із дня його отримання.

9.Відповідачі, третя особа, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи. Якщо доказ не може бути поданий у такий строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

10.Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

11.Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

12.Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

13.Про час та місце розгляду справи повідомити осіб, що беруть участь у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://pd.ki.court.gov.ua.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

СуддяН. М. Ларіонова

Дата ухвалення рішення19.05.2021
Оприлюднено27.05.2021
Номер документу97189119
СудочинствоЦивільне
Сутьзвернення стягнення на предмет іпотеки та визнання недійсним договору оренди

Судовий реєстр по справі —758/6523/20

Ухвала від 19.05.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Постанова від 22.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 25.02.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 28.01.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Постанова від 09.12.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ігнатченко Ніна Володимирівна

Постанова від 09.12.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ігнатченко Ніна Володимирівна

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ігнатченко Ніна Володимирівна

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ігнатченко Ніна Володимирівна

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні