Ухвала
від 25.05.2021 по справі 146/1257/20
ТОМАШПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 146/1257/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" травня 2021 р. Томашпільський районний суд Вінницької області

у складі: головуючого судді Пилипчука О.В.,

з участю секретаря судового засідання Бойко Т.Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в смт. Томашпіль цивільну справу

ім`я (найменування) сторін та інших учасників справи:

позивач: ОСОБА_1

відповідач : ТОВ Агрокомплекс Зелена Долина

вимоги позивача : про усунення перешкод у користуванні майном, зобов`язання повернення земельних ділянок та скасування державної реєстрації договорів оренди землі,

представник позивача : адвокат Самар В.О.

представник відповідача : ОСОБА_2

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Томашпільського районного суду на розгляді знаходиться дана цивільна справа.

Ухвалою Томашпільського районного суду від 27 квітня 2021 року розгляд справи відкладено на 25 травня 2021 року.

В судове засідання 25 травня 2021 року з`явилися позивач, представник позивача, адвокат Самар В.О. та представник відповідача: Ціхомський М.П..

Сторони подали оформлену мирову угоду, яку попросили визнати на умовах, які в ній зазначені. Позивач вказала, що угода не порушує її прав, свобод та законних інтересів та відповідає дійсним обставинам справи, укладена за взаємною згодою сторін, без будь-якого примусу.

Представник відповідача підтвердив факт оформлення сторонами мирової угоди, попросив її затвердити. Вказав, що угода не порушує його прав, свобод та законних інтересів та відповідає дійсним обставинам справи, укладена за взаємною згодою сторін, без будь-якого примусу.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, розглянувши подану мирову угоду, дослідивши матеріали справи, вважає, що мирову угоду, укладену між сторонами справи, слід визнати, а провадження у справі закрити з огляду на наступне.

Відповідно до вимог ч.1 та ч.2 ст.207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву.

Згідно з ч.3 ст.207 ЦПК України до ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

У відповідності до ч.4 ст.207 ЦПК України укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Повно, всебічно та об`єктивно дослідивши матеріали справи, суд вважає, що умови мирової угоди, укладеної між сторонами справи не суперечать закону та не порушують права, свободи чи інтереси інших осіб.

П.5 ч.1 ст.255 ЦПК України визначено, що суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Ч.3 ст.256 ЦПК України передбачено, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Сторонам справи роз`яснено судом укладення у справі мирової угоди та визнання її судом, а саме: у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку про можливість визнати мирову угоду, укладену між сторонами справи за позовом ОСОБА_1 до ТОВ Агрокомплекс Зелена Долина про усунення перешкод у користуванні майном, зобов`язання повернення земельних ділянок та скасування державної реєстрації договорів оренди землі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.207, 255 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Визнати мирову угоду, укладену між сторонами справи за позовом ОСОБА_1 до ТОВ Агрокомплекс Зелена Долина про усунення перешкод у користуванні майном, зобов`язання повернення земельних ділянок та скасування державної реєстрації договорів оренди землі на зазначених умовах:

1.Відповідач зобов`язується розірвати договір оренди землі від 10 березня 2011 року укладений між ОСОБА_1 та ТОВ Агрокомплекс Зелена Долина , який зареєстрований у відділі Держкомзему у Томашпільському районі 13.08.2012 року, в строк десяти днів з дня затвердження даної угоди судом.

2.Відповідач зобов`язується повернути ОСОБА_1 земельну ділянку площею 2,8377 га, кадастровий номер: 0523980900:01:000:0023 , яка розташована на території Великорусавської сільської ради Томашпільського району Вінницької області та належить ОСОБА_1 на праві приватної власності в строк десяти днів з дня затвердження даної угоди судом.

3.Відповідач зобов`язується розірвати договір оренди землі від 13 вересня 2011 року укладений між ОСОБА_1 та ТОВ Агрокомплекс Зелена Долина , який зареєстрований у відділі Держкомзему у Томашпільському районі 13.08.2012 року, в строк десяти днів з дня затвердження даної угоди судом.

4.Відповідач зобов`язується повернути ОСОБА_1 земельну ділянку площею 3,1713 га, кадастровий номер: 0523980900:01:000:0024 , яка розташована на території Великорусавської сільської ради Томашпільського району Вінницької області та належить ОСОБА_1 на праві приватної власності в строк десяти днів з дня затвердження даної угоди судом.

5.Понесені сторонами судові витрати залишаються за сторонами.

Мирова угода укладена за взаємною згодою сторін, без будь-якого примусу, відсутності тяжкого матеріального становища або ж хворобливого стану будь-кого із сторін та ясній пам`яті.

Мирова угода укладена у трьох однакових примірниках, які мають однакову юридичну силу для кожної із сторін та у справу Томашпільського районного суду Вінницької області.

Претензій з приводу укладеної мирової угоди жодна із сторін не заявила.

Наслідки припинення провадження у справі у зв`язку з укладенням мирової угоди, передбачені ст. ст. 255, 256 ЦПК України сторонам роз`яснені та зрозумілі.

Окрім того, суд роз`яснює сторонам у справі, що у випадку невиконання умов мирової угоди сторони залишають за собою право для звернення до суду для захисту своїх прав та інтересів.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ Агрокомплекс Зелена Долина про усунення перешкод у користуванні майном, зобов`язання повернення земельних ділянок та скасування державної реєстрації договорів оренди землі на зазначених умовах закрити.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного суду через Томашпільський районний суд Вінницької області шляхом подання апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня проголошення ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом

Суддя: О. В. Пилипчук

Дата ухвалення рішення25.05.2021
Оприлюднено27.05.2021
Номер документу97190446
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні майном, зобов`язання повернення земельних ділянок та скасування державної реєстрації договорів оренди землі, представник позивача : адвокат Самар В.О. представник відповідача : ОСОБА_2

Судовий реєстр по справі —146/1257/20

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 01.02.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 15.12.2020

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні