Ухвала
від 02.06.2021 по справі 552/1915/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/1915/18

Провадження № 1-кс/552/913/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.06.2021 слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1

за участі секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3

розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення огляду,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчийз ОВСпершого відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ГУДФС уПолтавській області ОСОБА_4 звернулась досуду з клопотанням,погодженим прокурором Полтавськоїобласної прокуратури ОСОБА_5 , вякому проситьнадати дозвіл напроведення оглядунежитлових будівельта споруд,розташованих заадресою: АДРЕСА_1 ,власником якихє ТОВ"Пасіпол"(код ЄДРПОУ23276153)та відбір зразків паливно-мастильних матеріалів.

Клопотання обґрунтовувала тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФСу Полтавськійобласті проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017170000000115 від 29.03.2017, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.212, ч.1 ст.366, ч.2 ст.204, ч.2 ст.366, ч. 3 ст. 212, ч.1 ст.204 КК України.

В рамках розслідування даного кримінального провадження, серед іншого, встановлено, що ТОВ «Енергетична альтернатива-7», ТОВ «Полтава Вторма», ТОВ «Полтехкомплект», ТОВ «Нафтоком 44» здійснюють незаконне переробку та виготовлення підакцизної групи товарів (бензин, ДП) з подальшою реалізацією та документальним відображенням як неготових підакцизних продуктів. Основними покупцями вказаної продукції, які в подальшому транспортують та збувають її кінцевому споживачу є службові особи ТОВ «РенджОіл», ТОВ «МобілЕнерджи», ТОВ «Оліка», ТОВ «Каір Сервіс», ТОВ «Каір-1», ТОВ «Союї ПГП», ТОВ «Компанія Октан Трейд», ТОВ «Всеукраїнська Енергетична група», ТОВ «ТД Еко-Оіл», ПП «ТД Еко-Альянс», ПП «ТД Еко-Альянс 2018».

В ході розслідування даного провадження з управління боротьби з фінансовими злочинами ГУ ДФС у Полтавській області надійшла інформація про те, що ТОВ «Енергетична альтернатива-7», ТОВ «Полтава Вторма», ТОВ «Полтехкомплект», ТОВ «Нафтоком 44» здійснюють незаконне переробку та виготовлення підакцизної групи товарів (бензин, ДП) з подальшою реалізацією та документальним відображенням як неготових підакцизних продуктів. Основними покупцями вказаної продукції, які в подальшому транспортують та збувають її кінцевому споживачу є службові особи ТОВ «РенджОіл», ТОВ «МобілЕнерджи», ТОВ «Оліка», ТОВ «Каір Сервіс», ТОВ «Каір-1», ТОВ «Союї ПГП», ТОВ «Компанія Октан Трейд», ТОВ «Всеукраїнська Енергетична група», ТОВ «ТД Еко-Оіл», ПП «ТД Еко-Альянс», ПП «ТД Еко-Альянс 2018».

Також, відповідно до наявної інформації, встановлено, що ТОВ «Енергетична альтернатива-7» в 2021 році в податковій звітності відображає придбання послуг по обслуговуванню виробничого процесу на орендованому майновому комплексі та послуги по оренді майнового комплексу у ТОВ «Пасіпол».

Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна за №258317455 від 26.05.2021, виробничі будівлі ( установка стабілізації конденсату) розташовані за адресою: Полтавська обл., Шишацький р., с. Сагайдак, вулиця Шишацький шлях, будинок 3а на праві приватної власності належать ТОВ "ПАСІПОЛ" (код ЄДРПОУ 23276153).

Таким чином, під час досудового розслідування виникла необхідність у проведенні огляду в нежитлових будівлях та спорудах, розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , оскільки матеріали кримінального провадженні містять достатньо відомостей, які свідчать про те, що залучені до скоєння злочину особи є зацікавленими у спотворенні, підміні, приховуванні або знищенні зразків паливно-мастильних матеріалів, що виключає можливість їх отримання іншим передбаченим Кримінальним процесуальним кодексом України способом.

У сторони обвинувачення є достатні підстави вважати, що на території за адресою: АДРЕСА_1 , знаходиться незаконно виготовлена підакцизна продукція, а також чорнова бухгалтеріящодо виготовленнята реалізаціїнезаконно виготовленоїпідакцизної продукції,копії записіввідео спостереженняв`їзду-виїздута територіїпідприємства,незаконно виготовленапідакцизна продукція(паливно-мастильнихматеріалів), що можуть свідчити про вчинення незаконної діяльності, мають значення для досудового розслідування та можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Незаконно виготовлені підакцизні товари необхідні для проведення криміналістичних експертиз щодо їх невідповідності ДСТУ і будуть використані як докази у кримінальному провадженні.

Враховуючи, що вказані вище речі, предмети не можливо отримати іншим шляхом, оскільки вони можуть бути знищені, змінено їх місце зберігання, а їх відсутність може вплинути на повноту досудового розслідування та проведення експертиз, тому з метою відшукання речових доказів просить надати досіл на проведення огляду.

Заслухавши пояснення слідчого ОСОБА_3 , що входить до групи слідчих, що здійснюють досудове розслідування, дослідивши матеріали клопотання, приходжу до наступного.

Згідно ст. 237 КПК України з метоювиявлення тафіксації відомостейщодо обставинвчинення кримінальногоправопорушення слідчий,прокурор проводятьогляд місцевості,приміщення,речей тадокументів. Огляд житлачи іншоговолодіння особиздійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. При проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Згідно зі ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Надані до слідчого судді матеріали містять дані, які дають достатні підстави вважати, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017170000000115 від 29.03.2017, внесено відомості за ознаками вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.212, ч.1 ст.366, ч.2 ст.204, ч.2 ст.366, ч. 3 ст. 212, ч.1 ст.204 КК України ( а.с.4-6).

Згідно матеріалів клопотання в ході розслідування даного провадження з управління боротьби з фінансовими злочинами ГУ ДФС у Полтавській області надійшла інформація про те, що ТОВ «Енергетична альтернатива-7» здійснює незаконне переробку та виготовлення підакцизної групи товарів (бензин, ДП) з подальшою реалізацією та документальним відображенням як неготових підакцизних продуктів. Основними покупцями вказаної продукції, які в подальшому транспортують та збувають її кінцевому споживачу є службові особи ТОВ «РенджОіл», ТОВ «МобілЕнерджи», ТОВ «Оліка», ТОВ «Каір Сервіс», ТОВ «Каір-1», ТОВ «Союї ПГП», ТОВ «Компанія Октан Трейд», ТОВ «Всеукраїнська Енергетична група», ТОВ «ТД Еко-Оіл», ПП «ТД Еко-Альянс», ПП «ТД Еко-Альянс 2018». Також, відповідно до наявної інформації, встановлено, що ТОВ «Енергетична альтернатива-7» в 2021 році в податковій звітності відображає придбання послуг по обслуговуванню виробничого процесу на орендованому майновому комплексі та послуги по оренді майнового комплексу у ТОВ «Пасіпол» ( а.с.8-12).

Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна за №258317455 від 26.05.2021, виробничі будівлі (установка стабілізації конденсату) розташовані за адресою: Полтавська область, Шишацький район, с. Сагайдак, вул. Шишацький шлях, 3а на праві приватної власності належать ТОВ "ПАСІПОЛ" (код ЄДРПОУ 23276153) ( а.с.13-15).

У досудового слідства є достатні підстави вважати, що на території за адресою АДРЕСА_1 може знаходитись незаконно виготовлена підакцизна продукція (паливно-мастильнихматеріалів),яка може свідчити про вчинення незаконної діяльності, має значення для досудового розслідування та може бути використана як доказ у кримінальному провадженні.

Таким чином,зразки незаконно виготовленої підакцизної продукції (паливно-мастильних матеріалів), мають значення для досудового розслідування та необхідні для проведення криміналістичних експертиз, можуть бути доказами під час судового розгляду, підтверджувати вину осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, а тому з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення необхідно надати дозвіл на проведення огляду нежитлових будівель та споруд, розташованих за адресою: Полтавська область, Шишацький район, с. Сагайдак, вул. Шишацький шлях, 3а власником якої є ТОВ "ПАСІПОЛ" (код ЄДРПОУ 23276153) та відбору зразків паливно-мастильних матеріалів, а тому клопотання підлягає задоволенню.

Крім того, враховуючи конкретні обставини, викладені в клопотанні, обґрунтування слідчого в необхідності проведення огляду, вважаю необхідним визначити строк дії ухвали 15 днів.

Керуючись ст.ст.235, 237 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Надати дозвіл напроведення оглядунежитлових будівельта споруд,розташованих заадресою:Полтавська область,Шишацький район,с.Сагайдак,вул.Шишацький шлях,3а,власником якихє ТОВ"Пасіпол"(код ЄДРПОУ23276153)та відбір зразків паливно-мастильних матеріалів.

Дозвіл на проведення огляду та відбір зразків паливно-мастильних матеріалів надати заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_6 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 , слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , начальнику другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_7 , заступнику начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_8 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_9 , начальнику третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_10 , заступнику начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_11 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_12 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_13 , із залученням співробітників управління боротьби з фінансовими злочинами ГУ ДФС у Полтавській області, спеціалістів та працівників Полтавської обласної прокуратури.

Строк дії ухвали 15 днів з дня її ухвалення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97360370
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду

Судовий реєстр по справі —552/1915/18

Ухвала від 06.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 02.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 02.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні