Ухвала
від 03.06.2021 по справі 546/380/21
РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 546/380/21

номер провадження 2-о/546/15/21

УХВАЛА

03 червня 2021 року м. Решетилівка

Решетилівський районний суд Полтавської області в складі головуючого судді Зіненка Ю.В., присяжних: Бредуна В.Г. та Бутенка А.І., за участі секретаря судового засідання Гудзенко С.В., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа - Виконавчий комітет Решетилівської міської ради як орган опіки та піклування, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, -

встановив:

До Решетилівського районного суду 26.04.2021 звернулася ОСОБА_1 із заявою про визнання громадянина недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна.

У заяві вказано, що рідний брат заявниці ОСОБА_2 , страждає на тяжке, стійке хронічне психічне захворювання та, згідно довідки МСЕК № 0061483, є інвалідом другої групи з дитинства.

Ухвалою судді від 29.04.2021 у справі відкрите провадження та призначене підготовче засідання на 03.06.2021.

У судове засідання заявниця не з`явилися, до суду надіслала заяву клопотання про витребування у КНП Решетилівська центральна лікарня Решетилівської міської ради Полтавської області медичну картку ОСОБА_2 та проведення судового засідання за її відсутності.

Представник заінтересованої особи Виконавчого комітету Решетилівської міської ради як органу опіки та піклування у судове засідання не з`явився, повідомлені належним чином, про причини своєї неявки суду не повідомили.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Оскільки клопотання про витребування медичної картки відповідає вимогам, встановленим ст. 83 та 84 ЦПК України, суд приходить до висновку, що дане клопотання підлягає задоволенню.

Згідно з ч. 1 ст. 298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

У матеріалах справи наявні медичні документи щодо стану здоров`я ОСОБА_2 (а.с. 8).

Призначення експертизи є обов`язковим, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи (ст. 105 ЦПК України).

Суд, обміркувавши питання, які потрібно поставити на вирішення при проведенні експертизи та враховуючи, що призначення судово-психіатричної експертизи у даній категорії справ є обов`язковим, приходить до висновку про необхідність призначення судово-психіатричної експертизи з метою визначення психічного стану ОСОБА_2 .

Оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України на час проведення експертизи провадження в справі слід зупинити.

На підставі вищевикладеного, та керуючись ст. 105, 252, 298-300 ЦПК України, суд, -

постановив:

Витребувати у Комунального некомерційного підприємства Решетилівська центральна лікарня Решетилівської міської ради Полтавської області медичну картку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 про визнання ОСОБА_2 недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна судово-психіатричну експертизу для визначення психічного стану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На вирішення експертизи поставити такі питання:

1) Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яким-небудь психічним захворюванням, якщо так, то яким саме і з якого часу?

2) Чи здатний ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

3) Чи може ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , брати участь в судовому засіданні за станом здоров`я?

Проведення експертизи доручити експертам судово-психіатричної експертної комісії при Полтавській обласній клінічній психіатричній лікарні ім. О.Ф. Мальцева.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України.

У розпорядження експертів направити матеріали цивільної справи № 546/380/21 та оригінал медичної картки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

Ухвалу може бути оскаржено протягом п`ятнадцяти днів з моменту її проголошення до Полтавського апеляційного суду через Решетилівський районний суд Полтавської області.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Ю. В. Зіненко

Присяжні Бредун В.Г.

Бутенко А.І.

СудРешетилівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення03.06.2021
Оприлюднено03.06.2021
Номер документу97377682
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —546/380/21

Рішення від 13.10.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Зіненко Ю. В.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Зіненко Ю. В.

Рішення від 05.11.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Зіненко Ю. В.

Ухвала від 05.11.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Зіненко Ю. В.

Ухвала від 20.09.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Зіненко Ю. В.

Ухвала від 03.06.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Зіненко Ю. В.

Ухвала від 29.04.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Зіненко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні