Ухвала
від 01.06.2010 по справі 2а-862/10/0370
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

01 червня 2010 року Справа № 2а-862/10/0370

Волинський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого - судді Андрус енко О. О.,

при секретарі судового зас ідання Брудовській Н. В.,

за участю представника поз ивача Тарана О. П., предста вників відповідача Бугайо ва А. О., Михалко Н. О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в місті Лу цьку клопотання представник а Луцької об' єднаної держав ної податкової інспекції Б угайова А. О. про зупинення п ровадження у справі за адмін істративним позовом Приватн ого підприємства "Фобос-Пол" д о Луцької об' єднаної держав ної податкової інспекції та Головного державного податк ового ревізора-інспектора ДП А у Волинській області Надю к Оксани Павлівни про визна ння нечинними та скасування податкових повідомлень-ріше нь і визнання дій неправомір ними,

ВСТАНОВИВ:

У позовній заяві Прив атне підприємство "Фобос-Пол " просить суд визнати нечинни ми та скасувати податкові по відомлення-рішення Луцької о б' єднаної державної податк ової інспекції №№ 0000012302/1, 0000572303/1 від 09.01.2009 року та визнати неправомі рними дії головного державно го податкового ревізора-інсп ектора ДПА у Волинській обла сті Надюк Оксани Павлівни .

Під час розгляду справи вст ановлено, що прокуратурою Во линської області проводитьс я досудове слідство у кримін альній справі № 50-040-08, порушеній за ознаками злочинів, передб ачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 201 Кр имінального кодексу України щодо діяльності службових о сіб Приватного підприємства "Фобос-Пол". У ході проведення досудового слідства даної к римінальної справи досліджу ються взаємовідносини між не резидентом - Фірмою "GASFERRY TRADE LIMITED" та Приватним підприємством "Фо бос-Пол".

Згідно листа прокуратури В олинської області від 28.05.2010 рок у до компетентних органів Ве ликобританії 29.09.2009 року направ лено міжнародне доручення що до проведення перевірки нере зидента на предмет легітимно сті та фактичних поставок ав томобілів та кузовів Приватн ому підприємству "Фобос-Пол". О днак, станом на 28.05.2010 року проку ратурою Волинської області в ідповіді на надіслане міжнар одне доручення не отримано.

У судовому засіданні предс тавником Луцької ОДПІ Буга йовим А. О. заявлено клопота ння про зупинення провадженн я у справі до з'ясування обста вин, наведених у міжнародном у дорученні, надісланого в ме жах кримінальної справи № 50-040- 08, порушеної відносно посадов их осіб Приватного підприємс тва "Фобос-Пол" за ознаками зло чинів, передбаченими ч. 5 ст. 191, ч . 2 ст. 366, ч. 1 ст. 201 Кримінального ко дексу України.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 156 КАС У країни суд зупиняє проваджен ня у справі за обгрунтованим клопотанням сторони - до терм іну, встановленого судом.

Відповідно до п. 7.4 статті 7 За кону України "Про податок на д одану вартість" до складу под аткового кредиту, а в подальш ому до бюджетного відшкодува ння, можна віднести суми пода тку на додану вартість, сплач ені платником при здійсненні господарської діяльності.

Згідно п. 1.32 ст. 1 Закону Україн и "Про оподаткування прибутк у підприємств" господарська діяльність - будь-яка діяльні сть особи, направлена на отри мання доходу в грошовій, мате ріальній або нематеріальній формах.

Враховуючи те, що позивачем заявлено до бюджетного відш кодування суми податку на до дану вартість, сплачені митн ому органу при імпорті автом обілів, придбаних на підстав і контрактів, укладених з фір мою "GASFERRY TRADE LIMITED", а в ході розслідув ання кримінальної справи № 50-0 40-08 встановлюються обставини щодо фактичної наявності вза ємовідносин Приватного підп риємства "Фобос-Пол" та Фірмою "GASFERRY TRADE LIMITED" і відповідно в межах д аної кримінальної справи мож е бути підтверджено наявніст ь чи відсутність фактів здій снення господарської діяльн ості Приватного підприємств а "Фобос-Пол" при ввезенні авто мобілів, суд вважає, що клопот ання представника Луцької ОД ПІ Бугайова А. О. про зупин ення провадження у справі є о бґрунтованим та підлягає до задоволення.

Враховуючи наведене та кер уючись п. 4 ч. 2 ст. 156 КАС України, с уд

УХВАЛИВ:

Провадження у справі за адміністративним позовом Приватного підприємства "Фо бос-Пол" до Луцької об' єднан ої державної податкової інсп екції та Головного державног о податкового ревізора-інспе ктора ДПА у Волинській облас ті Надюк Оксани Павлівни про визнання нечинними і ска сування податкових повідомл ень-рішень та визнання дій не правомірними зупинити до отр имання прокуратурою Волинсь кої області відповіді на між народне доручення від 29.09.2009 рок у щодо проведення перевірки нерезидента на предмет легіт имності та фактичних поставо к автомобілів та кузовів При ватному підприємству "Фобос- Пол".

Звернутися з вимогою до про куратури Волинської області про надання копії відповіді компетентних органів Велико британії на міжнародне доруч ення від 29.09.2009 року, надіслане в межах кримінальної справи № 50-040-08.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строку п одання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про ап еляційне оскарження не буде подано. Якщо буде подано заяв у про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не бул а подана у строк, встановлени й статтею 186 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и, ухвала набирає законної си ли після закінчення цього ст року. У разі подання апеляцій ної скарги ухвала, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду чере з Волинський окружний адміні стративний суд шляхом поданн я заяви про апеляційне оскар ження ухвали протягом п' яти днів з дня її проголошення. Ап еляційна скарга на ухвалу су ду подається протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Копі я апеляційної скарги одночас но надсилається особою, яка ї ї подає, до суду апеляційної і нстанції.

Головуючий - суддя О. О. Андрусенко

Дата ухвалення рішення01.06.2010
Оприлюднено31.08.2010
Номер документу9752250
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-862/10/0370

Постанова від 12.10.2011

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Андрусенко Оксана Орестівна

Ухвала від 03.06.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Голубєва Г.К.

Ухвала від 20.08.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Моторний О.А.

Ухвала від 10.06.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Голубєва Г.К.

Ухвала від 19.06.2012

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Коваль Р.Й.

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Андрусенко Оксана Орестівна

Ухвала від 01.06.2010

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Андрусенко Оксана Орестівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні