Ухвала
від 30.03.2010 по справі 2а-7535/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Донецький окружний адм іністративний суд

У Х В А Л А

про забезпечення адміні стративного позову

30 березня 2010 р. Справа № 2а-7535/1 0/0570

приміщення суду за адр есою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвар дійської дивизії, 17

Суддя Донецького окружно го адміністративного суду Хр истофоров А.Б., розглянувши кл опотання позивача Товарис тва з обмеженою відповідал ьністю «Дельта-Фарм-Плюс» пр о забезпечення позову Това риства з обмеженою відпові дальністю «Дельта-Фарм-Плюс» до Управління державної реє страції Донецької міської ра ди про визнання протиправним рішення Управління державно ї реєстрації Донецької міськ ої ради з відмови в проведенн і державної реєстрації змін до відомостей про Товарист во з обмеженою відповідаль ністю «Дельта-Фарм-Плюс», що м істяться в Єдиному державном у реєстрі юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців, ви знання протиправними дій Упр авління державної реєстраці ї Донецької міської ради щод о залишення без розгляду док ументів Товариства з обм еженою відповідальністю «Де льта-Фарм-Плюс», поданих для в несення змін до відомостей п ро Товариство з обмежено ю відповідальністю «Дельта-Ф арм-Плюс», що містяться в Єдин ому державному реєстрі юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців, зобов' язання Упр авління державної реєстраці ї Донецької міської ради вчи нити дії щодо державної реєс трації змін до відомостей пр о Товариство з обмеженою відповідальністю «Дельта-Фа рм-Плюс» на підставі поданої Товариством з обмеженою відповідальністю «Дельта-Фа рм-Плюс» реєстраційної картк и за формою № 4,

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обме женою відповідальністю «Дел ьта-Фарм-Плюс» звернулося з п озовною заявою до Управління державної реєстрації Донець кої міської ради про визнанн я протиправним рішення Управ ління державної реєстрації Д онецької міської ради з відм ови в проведенні державної р еєстрації змін до відомостей про Товариство з обмежен ою відповідальністю «Дельта -Фарм-Плюс», що містяться в Єди ному державному реєстрі юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців, визнання протипр авними дій Управління держав ної реєстрації Донецької міс ької ради щодо залишення без розгляду документів Товар иства з обмеженою відповід альністю «Дельта-Фарм-Плюс», поданих для внесення змін до відомостей про Товариство з обмеженою відповідальні стю «Дельта-Фарм-Плюс», що міс тяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців, зоб ов' язання Управління держа вної реєстрації Донецької мі ської ради вчинити дії щодо д ержавної реєстрації змін до відомостей про Товариство з обмеженою відповідальні стю «Дельта-Фарм-Плюс» на під ставі поданої Товариством з обмеженою відповідальні стю «Дельта-Фарм-Плюс» реєст раційної картки за формою № 4. Одночасно позивачем заявлен о клопотання про вжиття захо дів забезпечення позову шлях ом заборони відповідачу - У правлінню державної реєстра ції Донецької міської ради п роводити будь-які реєстрацій ні дії щодо юридичної особи - Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Дельта-Фар м-Плюс», код ЄДРПОУ 30701362, що знах одиться за адресою: 83062, м. Донец ьк, вул. Куйбишева, 15 «б» шляхом накладення заборони на здій снення державної реєстрації будь-яких змін до відомостей про Товариство з обмежен ою відповідальністю «Дельта -Фарм-Плюс», код ЄДРПОУ 30701362, що з находить за адресою: 83062, м. Доне цьк, вул. Куйбишева, 15 «б», що мі стяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців в то му числі тих, що пов' язані із внесенням змін до установчи х документів, та тих, що не пов ' язані із внесенням змін до установчих документів.

В обґрунтування своїх вимо г позивач зазначив, що 23.03.2010 рок у до Управління державної ре єстрації Донецької міської р ади від засновника товариств а ОСОБА_2 було подано реєс траційну картку за формою № 4 с тосовно внесення змін до від омостей про ТОВ «Дельта-Фарм -Плюс», що міститься в державн ому реєстрі. Як було зазначен о в повідомленні від ОСОБА_ 2 на ім' я директора, рішенн я щодо зміни переліку основн их видів діяльності товарист ва зазначеною особою було пр ийнято самостійно. Тобто под ану заяву було подано особою , яка не обіймає керівні посад и ТОВ «Дельта-Фарм-Плюс» та, ві дповідно, не має правових під став щодо представництва ТОВ «Дельта-Фарм-Плюс». Зауважує , що позивачем не надавалося п овноважень особам, що не займ ають керівні посади в органа х управління ТОВ «Дельта-Фар м-Плюс» або будь-яким іншим ос обам представляти інтереси Т ОВ «Дельта-Фарм-Плюс» з питан ь державної реєстрації змін до відомостей про ТОВ «Дельт а-Фарм-Плюс», що містяться в Єд иному державному реєстрі або будь-яких інших питань. Зазна чає, що незастосування заход ів забезпечення позову може утруднити виконання рішення суду або ж для відновлення за конних прав заінтересованих осіб необхідно буде докласт и більш значних зусиль та вит рат з урахуванням того, що під ставою для пред' явлення поз ову ТОВ «Дельта-Фарм-Плюс» є н евиконання відповідачем зак онних вимог чинного законода вства, що свідчить про очевид ну протиправність оскаржува них дій суб' єкта владних по вноважень - Управління держ авної реєстрації Донецької м іської ради.

Таким чином, позивач вважає , що з огляду на зазначені обст авини, враховуючи факт незак онного представництва ТОВ «Д ельта-Фарм-Плюс», існує очеви дна небезпека заподіяння шко ди правам і інтересам ТОВ «Де льта-Фарм-Плюс» до ухвалення рішення по адміністративній справі тому просить задовол ьнити клопотання про забезпе чення позову.

Суд вважає, що клопотання пі длягає задоволенню з наступн их підстав.

Відповідно до статті 117 КАС У країни, суд за клопотанням по зивача або з власної ініціат иви може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпече ння адміністративного позов у, якщо існує очевидна небезп ека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позив ача до ухвалення рішення в ад міністративній справі, або з ахист цих прав, свобод та інте ресів стане неможливим без в життя таких заходів, або для ї х відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та в итрат, а також якщо очевидним и є ознаки протиправності рі шення, дії чи бездіяльності с уб'єкта владних повноважень.

Подання адміністративного позову, а також відкриття про вадження в адміністративній справі не зупиняють дію оска ржуваного рішення суб'єкта в ладних повноважень, але суд у порядку забезпечення адміні стративного позову може відп овідною ухвалою зупинити дію рішення суб'єкта владних пов новажень чи його окремих пол ожень, що оскаржуються. Ухвал а негайно надсилається до су б'єкта владних повноважень, щ о прийняв рішення, та є обов'яз ковою для виконання.

Адміністративний позов, кр ім способу, встановленого ча стиною третьою цієї статті, м оже бути забезпечено заборон ою вчиняти певні дії.

Оскільки позивач посилаєт ься на те, що наявна очевидна н ебезпека заподіяння шкоди її правам та інтересам, врахову ючи обставини справи, суть по зовних вимог, характер позов у, приймаючи до уваги, що незас тосування заходів забезпече ння позову може утруднити ви конання рішення суду або ж дл я відновлення законних прав заінтересованих осіб необхі дно буде докласти більш знач них зусиль та витрат з урахув анням того, що підставою для п ред' явлення даного позову є невиконання відповідачем ви мог чинного законодавства, щ о свідчить про очевидність м ожливої протиправності оска ржуваних рішень суб' єкта вл адних повноважень, суд вважа є необхідним застосувати зах оди забезпечення позову та в важає, що співмірною до заявл ених вимог та відповідаючою їх суті буде заборона відпов ідачу - Управлінню державно ї реєстрації Донецької міськ ої ради проводити будь-які ре єстраційні дії щодо юридично ї особи - Товариства з об меженою відповідальністю «Д ельта-Фарм-Плюс», код ЄДРПОУ 30 701362, що знаходиться за адресою: 83062, м. Донецьк, вул. Куйбишева, 15 « б» шляхом накладення заборон и на здійснення державної ре єстрації будь-яких змін до ві домостей про Товариство з обмеженою відповідальніст ю «Дельта-Фарм-Плюс», код ЄДРП ОУ 30701362, що знаходить за адресою : 83062, м. Донецьк, вул. Куйбишева, 15 «б», що містяться в Єдиному де ржавному реєстрі юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців в тому числі тих, що пов' язані із внесенням змін до ус тановчих документів, та тих, щ о не пов' язані із внесенням змін до установчих документ ів.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 117, 118 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача Тов ариства з обмеженою відпов ідальністю «Дельта-Фарм-Плюс » про забезпечення позову Т овариства з обмеженою відп овідальністю «Дельта-Фарм-Пл юс» до Управління державної реєстрації Донецької місько ї ради про визнання протипра вним рішення Управління держ авної реєстрації Донецької м іської ради з відмови в прове денні державної реєстрації з мін до відомостей про Товар иство з обмеженою відповід альністю «Дельта-Фарм-Плюс», що містяться в Єдиному держа вному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в, визнання протиправними ді й Управління державної реєст рації Донецької міської ради щодо залишення без розгляду документів Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта-Фарм-Плюс», поданих д ля внесення змін до відомост ей про Товариство з обмеж еною відповідальністю «Дель та-Фарм-Плюс», що містяться в Є диному державному реєстрі юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців, зобов' язання Управління державної реєстр ації Донецької міської ради вчинити дії щодо державної р еєстрації змін до відомостей про Товариство з обмежен ою відповідальністю «Дельта -Фарм-Плюс» на підставі подан ої Товариством з обмежен ою відповідальністю «Дельта -Фарм-Плюс» реєстраційної ка ртки за формою № 4 - задовольн ити.

Заборонити відповідачу - Управлінню державної реєстр ації Донецької міської ради проводити будь-які реєстраці йні дії щодо юридичної особи - Товариства з обмежено ю відповідальністю «Дельта-Ф арм-Плюс», код ЄДРПОУ 30701362, що зн аходиться за адресою: 83062, м. Дон ецьк, вул. Куйбишева, 15 «б» шлях ом накладення заборони на зд ійснення державної реєстрац ії будь-яких змін до відомост ей про Товариство з обмеж еною відповідальністю «Дель та-Фарм-Плюс», код ЄДРПОУ 30701362, щ о знаходить за адресою: 83062, м. До нецьк, вул. Куйбишева, 15 «б», що містяться в Єдиному державно му реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в тому числі тих, що пов' язані із внесенням змін до установ чих документів, та тих, що не п ов' язані із внесенням змін до установчих документів

Ухвала підлягає негайному виконанню в порядку, встанов леному для виконання судових рішень.

Ухвала може бути пред' явл ена до виконання з 30 березня 2010 року по 29 березня 2013 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до до нецького апеляційного адмін істративного суду через суд першої інстанції шляхом пода чі в 5-денний строк з дня прого лошення ухвали заяви про апе ляційне оскарження і подання після цього протягом 10 днів а пеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інст анції або в порядку ч. 5 ст. 186 КАС України.

Суддя Х ристофоров А.Б.

Дата ухвалення рішення30.03.2010
Оприлюднено15.09.2010
Номер документу9752649
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7535/10/0570

Ухвала від 30.03.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 30.03.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 27.04.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 25.05.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні