Ухвала
від 27.05.2021 по справі 2-1756/10
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 2-1756/10

Провадження № 6/758/49/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 травня 2021 року суддя Подільського районного суду м.Києва Скрипник О. Г. , за участі секретаря Сілюкової Ю.В., розглянувши в судовому засіданні в залі суду в м. Києві заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Вердикт Капітал про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення його до виконання,

В С Т А Н О В И В :

Заявник - Товариство з обмеженою відповідальністю ВердиктКапітал звернулося до суду із заявою про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення його до виконання.

В обґрунтування вимог заявник посилався на те, що рішенням Подільського районного суду м. Києва від 06.04.2010 року у цивільній справі за позовом ПАТ Індустріально-Експертний банк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором з ОСОБА_1 на користь ПАТ Індустріально-Експертний банк стягнуто заборгованість за кредитним договором у розмірі 295 039, 612 грн та 1820, 0 судового збору.

14.05.2012 року Подільський районний суд м. Києва на звернення ВДВС Подільського районного управління юстиції у м. Києві видав дублікат виконавчого листа, , проте дублікат виконавчого листа на адресу стягувача не надходив, що свідчить про його втрату.

Ухвалою Подільського районного суду м. Києва від 27.02.2013 року стягувач ПАТ Індустріально-Експертний банк замінено на ТОВ Кредекс Фінанс , який в подальшому був перейменований на ТОВ Вердикт Капітал .

Заявник зазначає, що у звязку із спробою врегулювання кредитної заборгованості, ним було пропущено строк для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Зважаючи на викладене вище, заявник просить видати дублікат виконавчого листа у справі №2-1756/10 та поновити строки для предявлення його до виконання.

В судове засідання представник заявника не з`явився, направленим до суду листом просив розглядати справу у свою відсутність.

Боржник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, про день та час розгляду справи повідомлялися належним чином.

Дослідивши письмові докази, суд дійшов наступного висновку.

В судовому засіданні встановлено, що рішенням Подільського районного суду м. Києва від 06.04.2010 року у цивільній справі за позовом ПАТ Індустріально-Експертний банк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором з ОСОБА_1 на користь ПАТ Індустріально-Експертний банк стягнуто заборгованість за кредитним договором у розмірі 295 039, 612 грн та 1820, 0 судового збору.

14.05.2012 року Подільський районний суд м. Києва на звернення ВДВС Подільського районного управління юстиції у м. Києві видав дублікат виконавчого листа у справі №2-1756/10 , проте дублікат виконавчого листа на адресу стягувача не надходив, що свідчить про його втрату.

Ухвалою Подільського районного суду м. Києва від 27.02.2013 року стягувач ПАТ Індустріально-Експертний банк замінено на ТОВ Кредекс Фінанс , який в подальшому був перейменований на ТОВ Вердикт Капітал .

Відповідно до частини першої статті 512 ЦК України кредитор у зобов`язанні (крім випадків, передбачених статтею 515 ЦК України) може бути замінений іншою особою внаслідок, зокрема, передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги).

Згідно ст. 514 цього Кодексу до нового кредитора переходять права первісного кредитора в зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

За змістом статті 512 ЦК України, статті 442 ЦПК України та статті 8 Закону України Про виконавче провадження встановлено, що у разі вибуття кредитора в зобов`язанні він замінюється правонаступником.

Згідно зі статтею 433 ЦПК України у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Відповідно до ч.6 ст. 12 Закону України Про виконавче провадження стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення строку такого строку до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання. Відповідно до п.5 Прикінцевих та перехідних положень нині діючого Закону України Про виконавче провадження , виконавчі документи, видані до набрання чинності цим Законом, пред`являються до виконання у строки, встановлені цим Законом. Зі змісту вказаної норми слідує, що вказане положення перехідних положень закону застосовується виключно до тих виконавчих документів строк пред`явлення до яких до примусового виконання, станом на час набуття чинності новою редакцією Закону України Про виконавче провадження не закінчився. Відповідно до п.1 ч.4 ст. 12 Закону України Про виконавче провадження строки пред`явлення виконавчого документа до виконання переривається зокрема у разі пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Видача дубліката виконавчого листа ( судового наказу) за ЦПК у редакції Закону від 03 жовтня 2017 року № 2147-VIII року не передбачена, однак відповідно до пункту 4 частини 17 Перехідних положень ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав документ, може видати його дублікат, якщо стягував або державний виконавець , приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення його до виконання. Згідно зі статтею 127 ЦПК України суд поновлює або продовжує строк, встановлений відповідним законом або судом за клопотанням сторони або іншої особи у разі його пропущення з поважних причин.

Враховуючи викладене вище, суд вважає, що заява про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строків для пред`явлення його до виконання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 11 Закону України "Про виконавче провадження", ст. ст. 442, 443, 512, 514 ЦК України, ст. 442 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю Вердикт Капітал про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення його до виконання, задовольнити.

Видати дублікат виконавчого документа -у справі №2/1756/10 про стягнення з ОСОБА_2 на користь на користь ПАТ Індустріально-Експертний банк заборгованості за кредитним договором;

Поновити Товариству з обмеженою відповідальністю Вердикт Капітал строки для пред`явлення виконавчого документа у справі №2-1756/10 про стягнення з боржника, ОСОБА_3 на користь ПАТ Індустріально-Експертний банк заборгованості за кредитним договором.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Київського апеляційного суду.

СуддяО. Г. Скрипник

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення27.05.2021
Оприлюднено11.06.2021
Номер документу97529106
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1756/10

Ухвала від 09.12.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Головчак М. М.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Головчак М. М.

Ухвала від 18.10.2021

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Кучина Н. Г.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Кучина Н. Г.

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Кучина Н. Г.

Ухвала від 27.05.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Скрипник О. Г.

Ухвала від 06.05.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

Ухвала від 07.05.2021

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Кучина Н. Г.

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні