Ухвала
від 03.06.2021 по справі 910/5888/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"03" червня 2021 р. Справа № 910/5888/21

За позовом Приватного акціонерного товариства "Вишневе", 08132, Київська область, Києво-Святошинський район, місто Вишневе, вулиця Київська, будинок 23

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Локаль Торг", 08132, Київська область, Києво-Святошинський район, місто Вишневе, вулиця Київська, будинок 23, офіс 2

про усунення перешкод у здійсненні права користування майном шляхом скасування реєстраційної дії

суддя Н.Г. Шевчук

за участю представників сторін:

від позивача: не з`явився;

від відповідача: не з`явився.

встановив:

В провадженні Господарського суду Київської області перебуває справа за позовом Приватного акціонерного товариства "Вишневе" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Локаль Торг" про усунення перешкод у здійсненні права користування майном шляхом скасування реєстраційної дії.

В обґрунтування позовної заяви позивач зазначає, що факт реєстрації ТОВ "Локаль Торг" за адресою місцезнаходження власності та реєстрації юридичної особи ПрАТ "Вишневе" створює перешкоди у безпосередньому володінні своїм майном.

Ухвалою Господарського суду Київської області від 05.05.2021 відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання, а також вирішено витребувати у Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області належним чином засвідчені копії матеріалів реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю "Локаль Торг" (ідентифікаційний код 41728093).

Підготовче засідання, призначене у даній справі на 03.06.2021, згідно ухвали суду від 26.05.2021 за клопотанням позивача ухвалено провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференц-прийому "EasyCon".

Однак, у зв`язку з технічними причинами, які не залежали від суду, засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференц-прийому "EasyCon" не відбулось, у зв`язку з чим представник позивача не брав участі в судовому засіданні.

Згідно частини четвертої статті 197 Господарського процесуального кодексу України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Частиною п`ятою статті 197 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Крім того, в підготовче засідання 03.06.2021 представник Товариства з обмеженою відповідальністю "Локаль Торг" також не з`явився, поштове відправлення з ухвалою суду від 05.05.2021, надіслане на адресу відповідача, підприємством поштового зв`язку було повернуто на адресу суду із зазначенням причини повернення: адресат відсутній за вказаною адресою.

Разом з тим, в матеріалах справи міститься клопотання позивача б/н від 01.04.2021 про витребування доказів судом, в якому позивач зазначає, що для забезпечення об`єктивності розгляду справи, шляхом вивчення всіх можливих доказів, що мають значення для предмета доказування, є необхідність у витребуванні судом для огляду у судовому засіданні у Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області матеріалів реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю "Локаль Торг", у якій містяться відповідні заяви та інші документи про реєстрацію даної юридичної особи, які мають відношення до предмету доказування в даному спорі, а також у Києво-Святошинської ДПІ ГУ ДПС у Київській області даних щодо перевірки наявності/відсутності відповідача за місцем реєстрації, оскільки позивач самостійно не може витребувати вказані документи.

Приватне акціонерне товариство "Вишневе" в даному клопотанні просить витребувати у Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області належним чином посвідчені копії матеріалів реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю "Локаль Торг", що згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань рахується зареєстрованим за юридичною адресою 08132, Київська область, Києво-Святошинський район, місто Вишневе, вулиця Київська, будинок 23, офіс 2, а також витребувати Києво-Святошинської ДПІ ГУ ДПС у Київській області:

- інформацію про те, чи здійснювались Києво-Святошинською ДПІ ГУ ДПС у Київській області (або право попередником) у період часу з 10.11.2017 по дату надання відповіді - документальні планові чи позапланові виїздні або фактичні перевірки Товариства з обмеженою відповідальністю "Локаль Торг" (ідентифікаційний код 41728093), що згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань рахується зареєстрованим за юридичною адресою 08132, Київська область, Києво-Святошинський район, місто Вишневе, вулиця Київська, будинок 23, офіс 2;

- якщо такі перевірки зазначених суб`єктів господарювання, платників податків здійснювались, інформацію про те, чи було виявлене Товариство з обмеженою відповідальністю "Локаль Торг" (ідентифікаційний код 41728093) за вказаним місцем реєстрації його місцезнаходження;

- якщо Товариство з обмеженою відповідальністю "Локаль Торг" (ідентифікаційний код 41728093) (або посадових осіб цього платника податків чи його законних (уповноважених) представників) не було виявлено у ході перевірок, інформацію, чи складалися відповідні акти у довільній формі, що засвідчили ці факти, та чи подавався запит на встановлення місцезнаходження платника податків до оперативного підрозділу відповідного територіального органу ДВС за основним місцем обліку платника податків; якщо такі акти і запити складалися і подавалися за належністю, інформацію про результати перевірки встановлення місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю "Локаль Торг" (ідентифікаційний код 41728093) та копії вказаних актів і письмових повідомлень, що надійшли ініціаторам запиту про проведену роботу та копій отриманих у ході його виконання матеріалів.

Відповідно до частин другої та третьої статті 73 Господарського процесуального кодексу України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються, зокрема, письмовими доказами.

Згідно з частиною першою статті 74 Господарського процесуального кодексу Ураїни, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

За приписами частини першої статті 81 Господарського процесуального кодексу України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Частинами другою, третьою цієї статті передбачено, що у клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; 5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до частини восьмої статті 81 Господарського процесуального кодексу України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Отже, з огляду на наведені вище приписи Господарського процесуального кодексу України, враховуючи предмет та підстави позовних вимог, а також обставини, що входять до предмету доказування у справі, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання Приватного акціонерного товариства "Вишневе" про витребування доказів.

А тому суд вирішив клопотання ПрАТ "Вишневе" про витребування доказів задовольнити повністю.

Крім того, відповідно до пункту 3 частини другої статті 183 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи необхідність витребування додаткових документів, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання.

Керуючись статтями 120-121, 183, 202, 234 Господарського процесуального кодексу України суд

ухвалив:

1. Підготовче засідання відкласти на 15.07.2021 о 16:00.

Судове засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. Симона Петлюри, 16/108.

2. Повідомити учасників справи в порядку частини другої статті 120 Господарського процесуального кодексу України про судове засідання. Явка представників сторін у судове засідання не є обов`язковою.

3. Клопотання ПрАТ "Вишневе" про витребування доказів задовольнити повністю.

4. Витребувати у Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області (08132, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, місто Вишневе, вул. Ломоносова, будинок 34):

- інформацію про те чи здійснювались Києво-Святошинською ДПІ ГУ ДПС у Київській області (або право попередником) у період часу з 10.11.2017 по дату надання відповіді - документальні планові чи позапланові виїздні або фактичні перевірки Товариства з обмеженою відповідальністю "Локаль Торг" (ідентифікаційний код 41728093), що згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань рахується зареєстрованим за юридичною адресою 08132, Київська область, Києво-Святошинський район, місто Вишневе, вулиця Київська, будинок 23, офіс 2;

- якщо такі перевірки зазначених суб`єктів господарювання, платників податків здійснювались, інформацію про те, чи було виявлене Товариство з обмеженою відповідальністю "Локаль Торг" (ідентифікаційний код 41728093) за вказаним місцем реєстрації його місцезнаходження;

- якщо Товариство з обмеженою відповідальністю "Локаль Торг" (ідентифікаційний код 41728093) (або посадових осіб цього платника податків чи його законних (уповноважених) представників) не було виявлено у ході перевірок, інформацію чи складалися відповідні акти у довільній формі, що засвідчили ці факти та чи подавався запит на встановлення місцезнаходження платника податків до оперативного підрозділу відповідного територіального органу ДВС за основним місцем обліку платника податків; якщо такі акти і запити складалися і подавалися за належністю, інформацію про результати перевірки встановлення місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю "Локаль Торг" (ідентифікаційний код 41728093) та копії вказаних актів і письмових повідомлень, що надійшли ініціаторам запиту про проведену роботу та копій отриманих у ході його виконання матеріалів.

5. Витребувати у Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області (03115, м. Київ, проспект Перемоги, 126) належним чином засвідчені копії матеріалів реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю "Локаль Торг" (ідентифікаційний код 41728093).

6. Витребувані документи подати до суду до 01.07.2021.

7. Попередити учасників справи, Києво-Святошинську ОДПІ ГУ ДФС у Київській області та Києво-Святошинську районну державну адміністрацію Київської області про те, що згідно з частинами сьомою, воською статті 81 Господарського процесуального кодексу України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

8. Зобов`язати учасників справи всі заяви, пояснення, клопотання, заперечення у справі викладати виключно в письмовій формі (частина друга статті 169 Господарського процесуального кодексу України).

9. Рекомендувати учасникам справи необхідні документи (заяви, клопотання, відзиви тощо) надсилати на електронну адресу суду: inbox@ko.arbitr.gov.ua, або шляхом реєстрації у підсистемі "Електронний суд" в електронній формі з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису з урахуванням вимог Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг" та Закону України "Про електронні довірчі послуги".

10. Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/ та ознайомитись з текстами всіх судових рішень по справі в Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою http://www.reyestr.court.gov.ua/.

11. Копію даної ухвали надіслати сторонам у справі, Києво-Святошинській ОДПІ ГУ ДФС у Київській області (08132, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, місто Вишневе, вул. Ломоносова, будинок 34) та Києво-Святошинській районній державній адміністрації Київської області ( 03115, м. Київ, просп. Перемоги, 126 ).

Ухвала господарського суду набирає законної сили в порядку статті 235 Господарського процесуального кодексу України та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.Г. Шевчук

Ухвалу підписано:03.06.2021.

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення03.06.2021
Оприлюднено11.06.2021
Номер документу97558145
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/5888/21

Ухвала від 17.08.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 05.07.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 23.02.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 09.02.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Рішення від 26.08.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 16.08.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 15.07.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 03.06.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 26.05.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 05.05.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні