Ухвала
від 16.06.2021 по справі 910/12885/20
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"16" червня 2021 р. Справа№ 910/12885/20

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Ходаківської І.П.

суддів: Владимиренко С.В.

Демидової А.М.

за участю секретаря судового засідання: Зозулі Н.М.

за участю представників сторін:

від позивача: Галич І. Л.

від відповідача-1: Колесник Д. В.

від відповідача-2: Буртовий М. В.

від третьої особи: Мосунов Ю. А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу

Компанії Ріордан Лімітед [Riordan Limited]

на рішення господарського суду міста Києва від 11.12.2020 (повний текст рішення складено 28.12.2020)

у справі № 910/12885/20 (суддя Нечай О.В.)

за позовом Компанії Ріордан Лімітед [Riordan Limited]

до: 1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Галуа Інвест", яке діє в інтересах та за рахунок Пайового закритого недиверсифікованого венчурного інвестиційного фонду "Голден";

2) Товариства з обмеженою відповідальністю "Лікерія";

за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів: Товариства з обмеженою відповідальністю "Керамблоки-Інвест"

про визнання правочинів удаваними, припинення правовідношення, визнання недійсним правочину і визнання права власності

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 19.05.2021 у складі колегії суддів: Ходаківська І.П., судді: Владимиренко С.В., Демидова А.М. у судовому засіданні оголошено перерву до 16.06.2021.

15.06.2021 до суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Галуа Інвест" надійшло клопотання про оголошення перерви у судовому засіданні з метою надання додаткового часу сторонам на остаточне погодження усіх істотних умов мирової угоди та її підписання.

16.06.2021 до початку судового засідання від Компанії Ріордан Лімітед , Товариства з обмеженою відповідальністю "Лікерія" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Керамблоки-Інвест" надійшла спільна заява про затвердження мирової угоди у справі № 910/12885/20, укладеної між Компанією Ріордан Лімітед , Товариством з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Галуа Інвест", Товариством з обмеженою відповідальністю "Лікерія" та Товариством з обмеженою відповідальністю "Керамблоки-Інвест".

Також, 16.06.2021 до початку судового засідання від позивача - Компанії Ріордан Лімітед надійшло клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих ухвалою господарського суду міста Києва від 31.08.2020 у цій справі, яке мотивоване врегулюванням спору між сторонами шляхом укладення мирової угоди.

У судове засідання 16.06.2021 з`явились представники всіх учасників справи.

Представник Компанії Ріордан Лімітед у судовому засіданні подане клопотання про скасування заходів забезпечення позову не підтримав і повідомив суд, що це клопотання буде ним відкликано шляхом подання до суду відповідної письмової заяви, що зафіксовано у протоколі судового засідання.

Заслухавши пояснення представників сторін та дослідивши зміст мирової угоди, колегія суддів дійшла висновку про відсутність процесуальних підстав для її затвердження, з огляду на таке.

Відповідно до статті 192 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні мирової угоди і продовжує судовий розгляд, якщо:

1) умови мирової угоди суперечать закону або порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є невиконуваними; або

2) одну із сторін мирової угоди представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Згідно приписам статті 274 ГПК України передбачено, що у суді апеляційної інстанції позивач має право відмовитися від позову, а сторони - укласти мирову угоду відповідно до загальних правил про ці процесуальні дії незалежно від того, хто подав апеляційну скаргу; якщо заява про відмову від позову чи мирова угода сторін відповідають вимогам статей 191, 192 цього Кодексу, суд постановляє ухвалу про прийняття відмови позивача від позову або про затвердження мирової угоди сторін, якою одночасно визнає нечинним судове рішення першої інстанції, яким закінчено розгляд справи, та закриває провадження у справі.

Колегією встановлено, що подана на затвердження мирова угода не підписана однією з її сторін - Товариством з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Галуа Інвест" (відподачем-1 у справі), що унеможливлює її затвердження судом.

У судовому засіданні представник Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Галуа Інвест" пояснив, що остаточно умови мирової угоди товариством не погоджені і наразі тривають перемовини щодо деяких її істотних умов, у зв`язку з цим, просив суд надати додатковий час (не менше двох-трьох тижнів) для остаточного погодження усіх питань, що стосуються укладення мирової угоди між сторонами.

Відповідно до п.п. 2, 4 ч. 5 ст. 13 ГПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами та сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

За положенням ч. 2 ст. 281 ГПК України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи, клопотання та заяви учасників справи, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення провадження у справі, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом апеляційної інстанції шляхом постановлення ухвал в порядку, визначеному цим Кодексом для постановлення ухвал суду першої інстанції.

Частиною 3 статті 216 ГПК України встановлено, що про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Відповідно до ч. 6 ст. 216 ГПК України якщо в судовому засіданні було оголошено перерву, провадження у справі після її закінчення продовжується зі стадії, на якій було оголошено перерву.

З метою забезпечення процесуальних прав учасників справи, колегія суддів вирішила задовольнити клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Галуа Інвест" та оголосити у судовому засіданні перерву до 04.08.2021. Представники інших учасників справи не заперечували.

Про оголошення перерви у судовому засіданні присутніх представників учасників справи судом повідомлено під розписку.

Керуючись ст.ст. 216, 234, 281 ГПК України, Північний апеляційний господарський суд

У Х В А Л И В :

Оголосити в судовому засіданні перерву.

Повідомити учасників справи, що наступне судове засідання у справі №910/12885/20 відбудеться 04 серпня 2021 року о 10 год. 40 хв. у приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: м. Київ, вул. Шолуденка, 1, літера А, зал судових засідань № 6.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя І.П. Ходаківська

Судді С.В. Владимиренко

А.М. Демидова

Дата ухвалення рішення16.06.2021
Оприлюднено22.06.2021

Судовий реєстр по справі —910/12885/20

Ухвала від 01.12.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Нечай О.В.

Ухвала від 24.11.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Нечай О.В.

Ухвала від 11.11.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Нечай О.В.

Ухвала від 15.09.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 04.08.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 16.06.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 19.05.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 03.03.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 01.02.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Рішення від 11.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Нечай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні